yagodinac Posted July 4, 2024 Report Posted July 4, 2024 Još samo kad bi bile te neke pare... Pa i mnogo manje 🙄 1 1
@work Posted July 4, 2024 Report Posted July 4, 2024 Pa napravi 3x2 m, laminiraj u aluminijum i pleksiglas pa da vidiš kolko para može da se uzme. 1
yagodinac Posted July 7, 2024 Report Posted July 7, 2024 Apocalypse by Millan Milloradovic, on Flickr 3
Sale72 Posted July 7, 2024 Report Posted July 7, 2024 nedostaje jedna munja da upotpuni naslov/atmosfreu 🙂
yagodinac Posted July 7, 2024 Report Posted July 7, 2024 Imao sam sreće što na tom grebenu tad nije bilo munja... Teško da bi me mimoišle ☠️ Iz drugog ugla: It's Coming by Millan Milloradovic, on Flickr 4
yagodinac Posted July 17, 2024 Report Posted July 17, 2024 On The Stage Lights by Millan Milloradovic, on Flickr 1
Foto turista Posted July 17, 2024 Report Posted July 17, 2024 Odlicna je fotka nego vidi ovo nebo u pozdini resi malo bolje obradom, ovo je neka nijansa skroz nepriridna...
yagodinac Posted July 18, 2024 Report Posted July 18, 2024 Pa to kao već rešavao... Inače je bilo skroz izgorelo (što je i logično). Nema veze, zbog neba nije odlična.
yagodinac Posted July 18, 2024 Report Posted July 18, 2024 June Moon by Millan Milloradovic, on Flickr 1
yagodinac Posted July 21, 2024 Report Posted July 21, 2024 Green Green Grass Of Home by Millan Milloradovic, on Flickr
yagodinac Posted July 22, 2024 Report Posted July 22, 2024 Flerčina do daske, kao da su Japanci svaki element objektiva mazali sapunicom. Ups, piše Made in Taiwan... Ali meni je to sve isto. Devilstown Sunset by Millan Milloradovic, on Flickr 3
yagodinac Posted July 31, 2024 Report Posted July 31, 2024 Opium Sky by Millan Milloradovic, on Flickr 2 1
Foto turista Posted July 31, 2024 Report Posted July 31, 2024 @yagodinac Estetski likovno upecatljivo... Jedna od tvojih najboljih fotki na ovu temu ako ne i najbolja.
yagodinac Posted August 1, 2024 Report Posted August 1, 2024 Thnx, ali fotka samo podseća na dobru 😁 U suštini potreban je ili neki brutalan hiperfokal ili tilt-šift za ovakve kadrove, pošto 24-ka nije parfokalna, odosno slika se uvećava i smanjuje kako menjaš fokus. Ovo u obradi pravi muke da se sve lepo uklopi i time generalno nisam zadovoljan.
Foto turista Posted August 1, 2024 Report Posted August 1, 2024 ^ To o cemu to pricas na fotografiji se ne vidi... Ovo je tako savrseno uklopljeno ovako kako je resno u svim likovnim elemntima da nemam reci, te tehnikalije veruj niko na to ne obraca paznju i niko zbog toga ne moze da da ni jedan minus ovoj fotografiji.
amaNS Posted August 1, 2024 Report Posted August 1, 2024 1 hour ago, yagodinac said: ...ali fotka samo podseća na dobru 😁 U pravu je yagodinac. Fotka je dobra u likovnom smislu da zadovolji estetsku potrebu posmatraca ili za pobudu nekih emocija ali nije tehnicki ni blizu visokih standarda komercijalne fotografije ovog tipa. Edit: Pomenuo sam komercijalu zbog Saletove "bombonjere" pa skontam da je to posalica na klise temu cveca, zalaska, labudova i slicno a ne ozbiljan komentar i sugestija. Htedoh reci da mi se cini da je yagodinac mislio na tehnicke standarde koje kvalitetni fotografi prirode drze, bez obzira da li ce prodavati radove ili ih samo nekomercijalno izlagati sudu javnosti 🙂
5ar82 Posted August 2, 2024 Report Posted August 2, 2024 Sviđa mi se fotografija. Mislim da je upečatljiva. Dobra je i za stock (samim tim i za bonbonjere), ako te to zanima.
yagodinac Posted August 3, 2024 Report Posted August 3, 2024 Na toj slici jednostavno nije sve u fokusu i to je tehnički gledano greška. Možda fotka daje neku emociju posmatraču ali tri fotke od ekstremno blizu do horizonta jednostavno nisu bile dovoljne da se sve uklopi. Tad sam (fotka je od pre 4 godine) još eksperimentisao sa tim tako da je ovo u suštini još i dobro, danas bih ovakav kadar opalio na f16 ili još verovatnije preskočio; u krajnjoj liniji bih stekovao nekoliko na f16 - tad sam radio steking od tri na f9 što je jednostavno preplitko. Na nekom širokougaonom objektivu to nije problem, ali čim žižna daljina krene prema normalcima ili telcima, na bilo kom formatu, uklapanje u obradi postaje komplikovano (plus se vegetacija pomera na vetru). Nema veze, čovek se uči dok je živ.
pirgava Posted August 3, 2024 Report Posted August 3, 2024 On 4/24/2024 at 11:23 PM, yagodinac said: Sunshine Brigde by Millan Milloradovic, on Flickr Odusevljena sam, mnogo dobra fotka!
yagodinac Posted August 15, 2024 Report Posted August 15, 2024 Give Me A Sign by Millan Milloradovic, on Flickr 5
Recommended Posts