Jump to content

Recommended Posts

Posted

Izuzetno teški. Recimo, sedmica prima 24 000 elektrona po pikselu na senzoru po kanalu, drugi 18mpx i manje (21 000) a ima 14 bita da konvertuje sve te nijanse, odnosno 16777 nijansi. To je jedan ipo elektron po nijansi... Neka je efikasnost i 100% (a nije) onda je to foton ipo. Pa malo nemoguće i sa aspekta fizike i sa aspekta tehnologije da bude iole dobro.

A sa druge strane matori 5D2 ima 65-70 000 elektrona po kanalu i isti taj RAW trpi 4x veće napičavanje u obradi.

Posted

Ma odlicno je ovo, treba malo intezivnije da isijav samo se zazuti u obradi da ne bude bas belo i top, jer ta velika bela povrsina deluje kao rupa na fotki 😛... Ja umem tu da preterujem pa bukvalno napravim okruglo sunce sa zvezdom, idem do -15 😛

Portofino paradise on earth...

The heat...

End of summer...

Taferlklaussee...

Sun flare in Vernazza...

• Like 1
Posted

Pa to ti možeš da dobiješ zrake oko Sunca sa onim tvojim L-ovima koji imaju ko zna koliko listića blende; 24STM palačinka ima 7 listića i to još zaokrugljenih, da imaš lepši bokeh do f8; a zvezdaste zrake možeš samo da sanjaš. Ovo je bio na f11, a vrlo slično je i na f22.

Anyway, na prethodnoj se Sunce zapravo krilo iza mosta i generalno sam ja u obradi zabrljao; evo jedne sa Suncem u kadru.

53698382683_5150fee827_c.jpgHoibruck Brigde by Millan Milloradovic, on Flickr

• 2 weeks later...
Posted

Ima istini za volju malo kome ali je to nečuveno dobar rezultat za f1.8, svaka im čast . Ovako bi nacrtala neka pedesetica iz prošlog veka na f4-5.6. Kinezi su dosta dobro skapirali da tržište fotooptike vrlo često traži optičke performanse i ništa više; kakav AF, kakav dizajn i kakve premijum gluposti, daj mi ovako nešto i evo ti moje pare momentalno. A Japanci za to vreme odoše u orbitu sa cenama.

Za kaznu što filozofiram, da okačim jednu:

53758318187_ec8f77d01e_c.jpgWaves Up, Waves Down by Millan Milloradovic, on Flickr

Posted

Super je to; samo teleoptika je već udarila u granice baš kao i u astrofotografiji sa teleskopima; na 100% vidiš svu turbulenciju koju atmosfera pravi. Drugim rečima rezolucija atmosfere je sad postala problem, ne žižna daljina 😁

• Like 1
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...