rastamon Posted October 2, 2015 Report Posted October 2, 2015 Jupiii ! Cokin P ne vinjetira na 67mm uwa, čak ni na 10mm :D ... do duše ovde je 15mm, al probao sam i na 10 :) rn-0504 by Sasa Rajkovic, on Flickr
rastamon Posted October 4, 2015 Report Posted October 4, 2015 aj' ja ću još jednu ... isti dan, samo pogled na sever rn-0658 by Sasa Rajkovic, on Flickr 1
t@urus Posted October 8, 2015 Report Posted October 8, 2015 Moje selo, Gornje Zaostro, CG. 01. 02. 03. 04. 05.
yagodinac Posted October 9, 2015 Report Posted October 9, 2015 Ok slike, obrađene realno, ne previše napadno. A mesto idealno da se... peče rakija i cepa fotografija.
rastamon Posted October 9, 2015 Report Posted October 9, 2015 misliš na stevannove ? :D za ovu njegovu obradu više ide neki pejotl, il' koksić :lol: mada zadnja mi nekako legla i ovako prerađena :) sa druge strane, t@urus je taman potrevio sa obradom, imho. Najbolja obrada je (opet imho) kad se ne vidi, tj kad je i nema ;)
t@urus Posted October 9, 2015 Report Posted October 9, 2015 Hvala drugari, prijaju pohvale dokazanih pejzažista. Kod pejzaža se trudim da ih što manje obrađujem, ne kažem da je samo tako ispravno, prosto meni tako leži. :D @yagodinac: Baš to što si rekao. Prvi put sam ove godine tamo spojio 10ak dana i resetovao sam se za sledećih godinu dana. Što se tiče rakije, biće i toga kad obnovim dedin voćnjak. :D
Elektroničar Posted October 9, 2015 Report Posted October 9, 2015 Odlično ti ovo. Podseća me na fotografije iz onih tema na poslednjim strnama, baš mirna obrada, a jako upečatljive.
yagodinac Posted October 9, 2015 Report Posted October 9, 2015 misliš na stevannove ? :D za ovu njegovu obradu više ide neki pejotl, il' koksić :lol: mada zadnja mi nekako legla i ovako prerađena :) sa druge strane, t@urus je taman potrevio sa obradom, imho. Najbolja obrada je (opet imho) kad se ne vidi, tj kad je i nema ;) Mislim na tandaraturusove, ali stevannova obrada nikako nije loša. Štaviše, više naginjem jačoj obradi poslednjih godina "jel tako smo u mogućnosti...", odnosno kad hoću neku priču da vam ispričam - neka to bude baš onako kako sam ja zamislio. U tom smislu boje i obrada su nešto sasvim subjektivno, kao uostalom i svačija percepcija. Hvala drugari, prijaju pohvale dokazanih pejzažista. Misliš, dokonih... :lol:
rastamon Posted October 21, 2015 Report Posted October 21, 2015 ... and now for something completely different ... :D m1-1592 by Sasa Rajkovic, on Flickr
STELLANOVA Posted October 26, 2015 Report Posted October 26, 2015 Pigeon Point Lighthouse by Slobodan Miskovic, on Flickr Nikon D750 + Voigtländer Ultragon 19-35mm 1
pogor Posted October 26, 2015 Report Posted October 26, 2015 Ova tema bi bila neozbiljna bez Valjevske grede. :D
metabo Posted October 27, 2015 Report Posted October 27, 2015 Malo Dolomita i Tre Cime... Dolomiti by Slobodan Siridžanski, on Flickr 1
rastamon Posted October 28, 2015 Report Posted October 28, 2015 Super ti je ova serija sa Dolomitima. Big beginner, primetan je napredak, možda da si je malo zatamnio ... evo i od mene jedan mali update m-1808 by Sasa Rajkovic, on Flickr
metabo Posted October 28, 2015 Report Posted October 28, 2015 Lepo tebi ide ovo sa ovim što ne vinjetira :)
rastamon Posted October 28, 2015 Report Posted October 28, 2015 Prezadovoljan sam ovim stm plastikanerima. Dobio sam i uwa i tele za smešnu kintu. Nove. Jes da su plastični, al' rade k'o pravi. :D ... a vidim i smena je počeo da naginje k' plastiku :D
metabo Posted October 28, 2015 Report Posted October 28, 2015 Kud bi mi bez plastike :D Ova, čini mi se, nije bila... Dolomiti by Slobodan Siridžanski, on Flickr 1
metabo Posted October 31, 2015 Report Posted October 31, 2015 Lepo je podsetiti se malo i Grosgloknera (Grossglockner) sa pripadajućim lepotanom - lednikom Pasterze čiju je lepotu otkrio još Franc Jozef. Pasterze by Slobodan Siridžanski, on Flickr Grossglockner by Slobodan Siridžanski, on Flickr
stevann Posted November 1, 2015 Report Posted November 1, 2015 Malo pejzaza sa bukumirskog jezera i vrhova iznad istog sve 85ica 1.8g, jer nemam nista sire..
Recommended Posts