Jump to content

Srebrna boja u Illustratoru


antifan
 Share

Recommended Posts

Pozdrav. Treba da pripremim rad za stampu. Rec je o ambalazi. Imam detalj (liniju ) koja treba da bude srebrne boje pa me zanima kako to da pripremim za stampu. Za sada mi je ta linija siva, ali nisam siguran da li postoji neki nacin da se ona odredi kao srebrna.Ako neko moze da pomogne. Hvala :)

Link to comment
Share on other sites

Post broj 1 kaze da ima liniju koja treba da je srebrna.

Post broj 5 kaze da treba "neke ivice da budu srebrne" jer ce da stampa na glossy papiru.

Post broj 6 kaze da je ipak u pitanju folija...

 

Dakle upravu si, treba da bude "rupa", al mi razum onda govori da bi trebao i prolaz bele kao osnova tj. prvi prolaz.

Link to comment
Share on other sites

Ne znam jos tacno sta hoce, rekao sam da se konsultuje sa stamparom oko toga. U principu treba da postoji srebrna ivica oko prozora (deo koji treba da bude providan i kroz koji se vidi proizvod), i mozda jos neki srebrni border.Kada budem dobio odgovor,postavicu ovde pa ako moze neko da desifruje :)

 

Hvala

Link to comment
Share on other sites

Pozdrav. Ovo su mi poslali. Ovako bi trebalo da izgleda samo sto bi umesto ove zlatne bila srebrna. Znaci, imao bio ovaj external deo koji bio bio srebrne boje i recimo jos jednu srebrnu liniju oko ovog prozora. Da li moze neko da mi kaze kako da pripremim tu srebrnu boju za ovo?

post-47604-1418641634_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Zlatnu na tvojoj slici su dobili tako sto su stampali neki crvenkasto zuckasti ton na foliju (u jednom prolazu) pa kad kasiras na srebrnu foliju to izgleda ovako, jer je pomenuti ton transparentan. Sve sto ne sljasti ima belu ispod.

Pogadjas, srebrni ton dobijas tako sto na tom mestu ne stavis nista.

 

E sad, i tu postoje varijacije. U zavisnosti da li kasiras mat ili sjajnu stranu srebrne folije do stampane folije, dobices mat ili sjajnu srebrnu boju. Ako na tom mestu u belom prolazu pustis blagi raster bele boje, moze da se dobije zanimljiva nijansa srebrne koja ne sljasti, i ima neki satenski sjaj.

 

Ja bih na tvom mestu otisao do stamparije, trazio da mi pokazu sta su stampali, a da je na temu "srebro", i na osnovu toga sto ti se svidja dobices precizno uputstvo kako da pripremis fajl i da dobijes zeljeni efekat.

 

U slucaju da je zeljeni rezultat sljastece srebro, nema boje, nema prepusta.

Link to comment
Share on other sites

I ja sam mu u gornjem postu savetovao da se prvo konsultuje sa štamparom, al' on kaže da radi za klijenta sa 99designs... A opet, ako se ne konsultuje sa štamparom, biće tu svašta...

 

@antifan

Imam dva predloga za tebe:

1. Da potražiš pripremu za tu ambalažu koja je na slici, pa da pripremiš kako je ona pripremljena. Ako je to proizvod tvog klijenta, morali bi da imaju pripremu za to.

 

2. Da pitaš da pošalješ radni fajl, pa da štampar uradi pripremu. Bez direktne komunikacije sa štamparom (koja je ovde problem), verovatnoća da nešto pođe naopako je velika, a onda ćeš ti biti odgovoran.

 

Pozdrav.

Link to comment
Share on other sites

^Ovo!

Tehnicka priprema se po organizaciji rada znatno razlikuje od designa.

Prepuna je procedura, razvijenih za specificnu vrstu proizvoda. Krsenje procedura je riskantno, stresno i vrlo cest skupo.

Ako nemas kontrolu nad celim procesom, niti mogucnost da postujes sigurnosne procedure, ne ostaje ti nista drugo nego da pripremu posaljes uz dugacak prateci text. Dupe uza zid, u prevodu.

 

Kada dodje do greske, svi involvirani krenu prvo da iscitavaju mailove, i peru ruke. Na'ebu neiskusni, ne krivci :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...