Jump to content

Recommended Posts

Posted

Bas sam malo pratio ovih dana kickstarter i imam utisak da nije kao ranije, da se stvarno teze sakupljaju sredstva.

Vidim da je nazalost na SCORN-u za sada veoma slabo :(, iskreno se nadam da ce se to promeniti u narednih mesec i nesto dana, koliko ovo jos traje.

Jedino (mada to je moje licno misljenje) da sam na njihovom mestu, izbacio bih onaj update koji zvuci kao neko opravdanje koliko ce ko zaraditi itd.

Posted

Nisam mislio da tamo nema nekih nebuloza, vec da cifre nisu velike. Primetio sam da se dobrim delom krece od npr 5.000e - 20.000e. Iskreno, nisu mi jasni ovi sto traze tipa 1000 funti, pa oni tamo bi barem to mogli da ustedete kao dobar dan.

Mnogo mi je razumnije kada neko postavi projekat za koji mu treba minimum 100.000+ eura. Vidjao sam cak projekte gde traze da sakupe 500$... mislim... ne kapiram u cemu je fora tu...

Nase razumem skroz i mislim da je 200.000e mala cifra, ali nazalost... bas pratim (i cekam banku da mi nesto odradi zbog paypala kako bih i sam podrzao), ali slabo ide i ako izgleda veoma fino i dosta bolje od mnogih stvari tamo prezentovanih.

Posted
Nisam mislio da tamo nema nekih nebuloza, vec da cifre nisu velike. Primetio sam da se dobrim delom krece od npr 5.000e - 20.000e. Iskreno, nisu mi jasni ovi sto traze tipa 1000 funti, pa oni tamo bi barem to mogli da ustedete kao dobar dan.

Pa ni tamo ne cvetaju svima ruže, pogotovo ako nemaju stalan izvor prihoda već pokušavaju da pokrenu nešto uz pomoć Kickstarter-a. To je još i način da se sazna šta ljudi misle o nekoj ideji i da se malo pročuje za nekog/nešto, a ima i zajebanata koji se baš sprdaju - https://www.kickstarter.com/projects/324283889/potato-salad - nije sve u parama, ili ipak jeste :blink:

• 3 weeks later...
Posted

Nazalost, nisu uspeli. Da ne pametujemo mnogo.... bilo bi steta da odustanu, mozda da pregrupisu snage :) i urade malo vise po pitanju promocije preko "socijalnih mreza" , da se cuje glas.Hebi, ga, tako stoje stvari, nije bitan kvalitet nego impresija. Ne bi to bio prvi put da je neka igra uspela tek iz 2-3 puta.

Cifra koju su postavili nije mala, ali nije to obicna 2.5D igrica za telefon, video sam neke artvorkove, sjajno izgleda.... ako ne bih igrao, barem bih imao zelju da se prosetam po tom svetu.

...daklem, momcovi ne dajte se, bitka je izgubljena al" ne i rat :)

Posted

Cifra je realno mala. 200.000e nije ne znam sta za izradu takve igre. E, sada, nije se skoro nigde pisalo o tome (vidim da su i sami pisali da imaju problema sa time) i drugo... bas pratim u poslednje vreme kickstarter i... reeetko ko dobije dosta para. Samo oni koji su vec poznati u tom svetu i imaju neke bas, bas poznate naslove uspeju da skupe dosta, ali to je samo par njih uspelo (mislim na cifre tipa 200.000e+).

Mene je igra bas zainteresovala i nadam se da ce momci uspeti.

Posted

Najnize cifre za koje sam ja cuo kod manje vise uspesnih igrica su 3mil. Ta cifra od 200k je vise nego skromna.

Inace svet igrica se nalazi u stanju kada je tesko naci finansije, proteklih godina je bilo prevelikih promasaja (najveci swotor, oko 500mil pukli). Ono sto se cesto vidi u zadnje vreme je preorder, ili early acces (gde ti placas da testiras igricu).

Mozda je najpoznatiji medju njima Star Citizen, kreator dosta posznata faca, ali cak ni on nemoze da nadje dovoljno novca da zavrsi igricu. Ono sto njega izdvaja od drugih je broj obozavalaca, pa mu polazi za ruku da proda concept svemirskog broda, znaci nema ni 3d model istog vec samo crtez, a o karakteristikama i da ne govorim. Te concept brodove prodaje po 1k$ i neverovatno kolko ljudi to kupe. Prve takve concepte je prodao pre vise od godinu dana, naravno kupci nece jos barem godinu videti to sto su kupili, a igrica nije ni blizu da bude zavrsena.

Jedno od resenje za pomoc u finansiranju sam video u nekom interview ruskog tima koji proizvodi igrice, gde tip objasnjava da ako radis igrice za playstation onda dobijes malu pomoc od njih u marketingu. Neznam dali i ostale konzole prate tu politiku.

Posted

Zapnite i napravite bar jedan igrivi nivo i bolju prezentaciju tj trailer za igru… i uspece vam. Pokazite da znate. Godinu, dve, tri da potrosite.. nema veze. Ovo lici na lifetime project.

• 1 month later...