Jump to content

Recommended Posts

Posted

Izgleda da sam greskom postavljao slike ptica u prirodi u temi o pticama u urbanom okruzenju, pa evo otvaram novu temu za njih a ko zeli, dobrodosao je da se pridruzi :).

Ove moje su za sada slikane Tamronom 70-300mm dok ne dodje ``big brader`` 150-600.

15667182095_39d69d3cf9_c.jpg

15667181515_322c99e47b_c.jpg

15667181695_d16da9e671_c.jpg

15667181675_b18fac1377_o.jpg

15667181925_af6051643b_o.jpg

• Replies 287
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hvala puno na savetu!!!

Samo sto me par zadnjih nedelja ubija lose vreme. Sve nesto mutno, oblacno, kisa... Nikako da uhvatim neki lep, suncan dan. Ovako da bi postigao neku brzinu od recimo 1/300, moram da podignem ISO na oko 6400. A ako te slike povecam na 100%, bukvalno mi se okrene stomak... :).

Posted

@ hellenic hvala, ovo su mi prve postovane slike na zoni.

Inace mislim da je na tvojoj slici siva senica a na mojoj je planinska siva senica

(eto zahvaljujuci tebi sam se ispravio,inace ne bih primetio razliku) :)

Posted

o, tema za uzivanje... bas puno lepih slika :) evo da doprinesem i ja malcice:

zdral od pre neki dan, Slano Kopovo - kome se gledaju zdralovi sad bi bilo dobro vreme da ih tamo poseti ;)

_MG_2582.jpg

evo i jedna Chuck Norris brkata senica :D

_MG_3366.jpg

Posted

@yagodinac

Koristimo Canon 400l, 5,6. Kaća mislim da ima 50D a ja sa 7d.

Košta... a nije komercijalno. Krop senzor najbolji telekonverter pa uglavnom amateri ptičari rade bez FF-a.

@hellenic

Hvala :D . Gde su fotografisani ovi veliki ronci (Mergus merganser)? Sa čim radiš Kanon ili Nikon? I obavezno postavi fotografije sa novim Tamronom. Baš me zanima. Senica je obična siva senica ili na latinskom Parus palustris.

Posted

Hvala, nisam ni znao da se tako zove :). Slikano je u centralnoj Norveskoj. Koristim d7100 a sacekacu malo za Tamronov 150-600 jer sad vreme izuzetno mutno i slikanje sa f/6.3 najvecim otvorom blende na 600mm je sigurno pravo mucenje ( mrzim shum :)). Imam jos par objektiva u planu tako da ce sigurno nesto biti do proleca. Evo i Sigma je u Kelnu na Photokini, izbacila ne jedan nego dva 150-600mm. Contemporary i Sport.