hellenic Posted October 30, 2014 Report Posted October 30, 2014 Izgleda da sam greskom postavljao slike ptica u prirodi u temi o pticama u urbanom okruzenju, pa evo otvaram novu temu za njih a ko zeli, dobrodosao je da se pridruzi :). Ove moje su za sada slikane Tamronom 70-300mm dok ne dodje ``big brader`` 150-600.
Elektroničar Posted October 30, 2014 Report Posted October 30, 2014 Jeste ovo tema za sve, al ja cu samo da napisem jer ne znam gde drugo. Dosta si se popravio. Jos ako malo pripazis na kompoziciju i nose space. Samo sibaj, i sto blize - to bolje, a ako ne moze blize, hvataj i malo okoline, slozi pricu pozadinom...
hellenic Posted October 30, 2014 Author Report Posted October 30, 2014 Hvala puno na savetu!!! Samo sto me par zadnjih nedelja ubija lose vreme. Sve nesto mutno, oblacno, kisa... Nikako da uhvatim neki lep, suncan dan. Ovako da bi postigao neku brzinu od recimo 1/300, moram da podignem ISO na oko 6400. A ako te slike povecam na 100%, bukvalno mi se okrene stomak... :).
Pexus Posted October 30, 2014 Report Posted October 30, 2014 Gradska sova ušara :) lokacija: strogi centar Sremske Mitrovice Sova by pexart foto, on Flickr
hellenic Posted November 6, 2014 Author Report Posted November 6, 2014 Super ti ispao ovaj malisan. Jel ovo ta ista senica ili neka druga vrsta?
Geza Posted November 6, 2014 Report Posted November 6, 2014 1. Pčelarice 2. Vlastelica 3. Siva vetruška 4. Čigra itd.... Ima toga na mom sajtu par hiljada 230 vrsta... sve divljih. Pa ko voli :). www.photogeza.com
nifty fifty Posted November 6, 2014 Report Posted November 6, 2014 @ hellenic hvala, ovo su mi prve postovane slike na zoni. Inace mislim da je na tvojoj slici siva senica a na mojoj je planinska siva senica (eto zahvaljujuci tebi sam se ispravio,inace ne bih primetio razliku) :)
hellenic Posted November 6, 2014 Author Report Posted November 6, 2014 @Geza- Sajt i fotografije su ti izuzetno profesionalne. Svaka cast. Imas jos jednog redovnog posetioca.
CyberKat Posted November 7, 2014 Report Posted November 7, 2014 o, tema za uzivanje... bas puno lepih slika :) evo da doprinesem i ja malcice: zdral od pre neki dan, Slano Kopovo - kome se gledaju zdralovi sad bi bilo dobro vreme da ih tamo poseti ;) evo i jedna Chuck Norris brkata senica :D
yagodinac Posted November 7, 2014 Report Posted November 7, 2014 Jako lepe sličice :) Gezo i Cybercat, ako nije tajna, šta koristite od opreme? Kontam da dobra slika na mnogo milimetara mora i mnogo da košta.
sboris Posted November 7, 2014 Report Posted November 7, 2014 Brkate senice su fenomenale :) Toliko su slatke i fotogenične :)
Geza Posted November 7, 2014 Report Posted November 7, 2014 @yagodinac Koristimo Canon 400l, 5,6. Kaća mislim da ima 50D a ja sa 7d. Košta... a nije komercijalno. Krop senzor najbolji telekonverter pa uglavnom amateri ptičari rade bez FF-a. @hellenic Hvala :D . Gde su fotografisani ovi veliki ronci (Mergus merganser)? Sa čim radiš Kanon ili Nikon? I obavezno postavi fotografije sa novim Tamronom. Baš me zanima. Senica je obična siva senica ili na latinskom Parus palustris.
hellenic Posted November 7, 2014 Author Report Posted November 7, 2014 Hvala, nisam ni znao da se tako zove :). Slikano je u centralnoj Norveskoj. Koristim d7100 a sacekacu malo za Tamronov 150-600 jer sad vreme izuzetno mutno i slikanje sa f/6.3 najvecim otvorom blende na 600mm je sigurno pravo mucenje ( mrzim shum :)). Imam jos par objektiva u planu tako da ce sigurno nesto biti do proleca. Evo i Sigma je u Kelnu na Photokini, izbacila ne jedan nego dva 150-600mm. Contemporary i Sport.
Darkves Posted November 7, 2014 Report Posted November 7, 2014 Ixobrychus minutus The little bittern IMG_9478 by darkves, on Flickr Chlidonias Hybrida, Belobrada cigra IMG_2581 by darkves, on Flickr Nycticorax nycticorax, Gak, Black-crowned Night-heron IMG_1021 by darkves, on Flickr
rastamon Posted November 8, 2014 Report Posted November 8, 2014 super tema i sjajne fotke :) Moj favorit za sada je onaj Chuck Norris sa prethodne strane :D Evo i od mene jedan skromni pokušaj : Phylidonyris novaehollandiae iliti New Holland honeyeater New Holland honeyeater by Saša Rajković, on Flickr
hellenic Posted November 9, 2014 Author Report Posted November 9, 2014 Pokusaji pracenja plovki i kormorana. Brzina zatv. oko 1/40. ISO na 1250 i f/6.3. Uzasno svetlo sam imao.
Recommended Posts