Mechanic Posted September 30, 2014 Report Share Posted September 30, 2014 Kupio sam univerzalnu cvet zonericu za 18-55 objektiv. Medjutim, kad rasirim kadar, vidi se zonerica u uglovima fotke. Da li je "likvidiram" ili da se bacim na smirglanje ili sta vec? :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
metrocop Posted September 30, 2014 Report Share Posted September 30, 2014 18-55 zonerica je jako plitka...do 2cm-a... pa sad ako mislis da ti treba ti smirglaj :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sale72 Posted September 30, 2014 Report Share Posted September 30, 2014 sta znaci "cvet"? zonerica za 18-55, ko sto metrocop vec rece, je ravna i vrlo plitka, nema onih udubljenja, pretpostavljam da si na to mislio kada si rekao cvet, uostalom evo linka kako izgleda: http://www.ebay.de/itm/like/390857762681?l...rue&viphx=1 ako nije takva, onda imas pogresnu zonericu :) i sta znaci univerzalna? mislim da to ne postoji :) PS A mozda si je i pogresno montirao, oce da udje u kadar ako nije pravilno postavljena .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
simazoran Posted September 30, 2014 Report Share Posted September 30, 2014 Nije pogresna osim ako nije ovakva Link to comment Share on other sites More sharing options...
metrocop Posted September 30, 2014 Report Share Posted September 30, 2014 Skoro sam video na KP-u neko je prodavao neki 18-55 sa cvet zonericom koja je prevelika za njega! a i vidi se da je budzevina. Ako imas OVAKO NESTO...onda ta zonerica definitivno nije za taj objektiv! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KizaTheDeath Posted September 30, 2014 Report Share Posted September 30, 2014 Koliko mi je poznato, novom kitu 18-55 IS STM se ne okrece prednji element dok se fokusira, pa zato i moze da koristi "cvet" zonericu, tj. zonericu sa simazoranovog linka. Starom kitu se okrece prednji element i nema svrhe koristiti (a i pojavljuje se u kadru, iz prilozenog problema) bilo sta sto nije ravno kao sa linka druga saleta72. Znaci, menjaj zonericu i uzmi ravnu (ako ti kit nije STM). Pozdrav! Link to comment Share on other sites More sharing options...
simazoran Posted September 30, 2014 Report Share Posted September 30, 2014 Moze da zameni i kit.Ja moj zamenio za 24-105 :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
yagodinac Posted September 30, 2014 Report Share Posted September 30, 2014 Ako nije originalna miriše mi da su čajniz-madafaka zbog štednje smanjili dimenzije. Na milion prodatih ako uštediš evro to je milion evra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simazoran Posted September 30, 2014 Report Share Posted September 30, 2014 Ma verovatno je problem vezan za rotiranje prednjeg elementa, STM-a jos uvek ima malo na trzistu.Ovu dilemu moze samo gosin Meanicar da razjasni Link to comment Share on other sites More sharing options...
guru Posted October 1, 2014 Report Share Posted October 1, 2014 Odakle ti ideja da uzimas "univerzalnu" cvet zonericu kad se na sve strane prodaju kopije originalnih koje su istih dimenzija :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goshke Posted October 1, 2014 Report Share Posted October 1, 2014 Da izgleda zajebanije :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mechanic Posted October 1, 2014 Author Report Share Posted October 1, 2014 metrocop, da, upravo je takva. Guru, porucio sam HB-45 i dan pre nego sto treba da je preuzmem (i krenem na more taj dan) javili su mi da im je zadnja takva ostecena, da treba uskoro da stigne i ponudili mi tu univerzalnu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
r3d Posted October 2, 2014 Report Share Posted October 2, 2014 A sta ce ti zonerica? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gagygenije Posted October 2, 2014 Report Share Posted October 2, 2014 Da izgleda zajebanije :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mechanic Posted October 2, 2014 Author Report Share Posted October 2, 2014 r3d, da izbegnem flare sto je vise moguce i da zastitim objektiv sto je vise moguce :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
marvel Posted October 2, 2014 Report Share Posted October 2, 2014 Budite oprezni kod zamenskih zonerica. Nedavno uzeh zamensku za c 28-105 /mislim ew 63 oznake/ i ispostavi se da se ne zabravljuje kako traba. Zub stane a ona nedovoljno rotirana za nekoliko stepeni, taman da ulazi u kadar na jednom cosku. Morala je da radi turpija. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gagygenije Posted October 2, 2014 Report Share Posted October 2, 2014 Salu na stranu, na 18-55 stavljati zonericu je pomalo besmisleno. Original je oko 15 evra sto mu dodje trecina cene objektiva. Zamenske ne valjaju nikako, a ako bas fleruje u nekim situacijama to se izbegne urodjenom zonericom zvanom ruka. Jednostavno zaklonis izvor svetla koji ti pravi problem. Ja imam jednu neoriginalnu koju ni turpijom nisam uspeo da nateram da se uzlebi kako treba, tako da ne piskaram vise ni to nema smisla s obzirom o cemu je rec.... :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mechanic Posted October 3, 2014 Author Report Share Posted October 3, 2014 Gagy, evo moje situacije. Bili smo na krstarenju i jednostavno nemas vremena da zaklanjas rukom, pa posle da detaljno pregledas sliku, ako me kapiras :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
lvuletic Posted October 3, 2014 Report Share Posted October 3, 2014 Ja zonericu stavljam samo ako je kiša :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
guru Posted October 3, 2014 Report Share Posted October 3, 2014 Gagy, evo moje situacije. Bili smo na krstarenju i jednostavno nemas vremena da zaklanjas rukom, pa posle da detaljno pregledas sliku, ako me kapiras :) A koje su to fotke bez flera lepse nego sa njim :) Isto ko za vinjetiranje, neko to ladno kao ispravlja :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
lvuletic Posted October 3, 2014 Report Share Posted October 3, 2014 A mene zanima jesi li to krstario mlaznjakom kad nemaš vremena da digneš ruku :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gtk_marko Posted October 4, 2014 Report Share Posted October 4, 2014 Costa Concordiom? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mechanic Posted October 4, 2014 Author Report Share Posted October 4, 2014 Ne verujem kakva pitanja :D Nisam krstario mlaznjakom, ali ako celo vreme buljim u kameru, ne mogu ni minut da uživam, a tamo idem sad pa ko zna kad (možda nikad više) edit: da, ne volim flare nikako. možda mi, nekad, ispadne interensatno, ali retkost Molim moderatore da zaključaju temu :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
r3d Posted October 4, 2014 Report Share Posted October 4, 2014 Problem je sto ti nece zonerica pomoci ako na 18mm (ili 55, nije bitno) imas sunce u kadru. U drugim uslovima svejedno nece flerati. Bar moj Najkonov ne voli flerati. Nazalost. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djole_ Posted October 4, 2014 Report Share Posted October 4, 2014 Ja mislim da si ti kupio kinesku zonericu za 55-250 ili 70-300 :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts