milosxxl Posted September 13, 2014 Report Share Posted September 13, 2014 Konkretno se nebavim enterijerima,ali naravno koristim vray.koliko se snalazim i u enterijeru,evo slike direkt iz rendera.ukoliko neko hoce,poslacu mu komplet scenu sa render setom i materijalima.ubacicu i jednog staticnog karaktera sa solidnom geometrijom, plus skin komplet.format mb. https://imageshack.com/i/idVmGfFjp playblast https://www.youtube.com/watch?v=I_sYOk9x5g0...eature=youtu.be Link to comment Share on other sites More sharing options...
Labicko Posted September 13, 2014 Report Share Posted September 13, 2014 Da ne zvuci mnogo kriticno jer rad nije los. Ono sto ogroman broj ljudi grese je refleksija na parketu, nije to ogledalo pa da tako radi refleksiju. Znam da ima neki sajt sa indeksom refleksije za materijale pa mozes da potrazis tamo kako to treba da izgleda Druga stvar imas nesto kao fugu izmedju tog parketa sto je dosta cudno. Takodje tekstura na slici ti je male rezolucije, to nema veze sa Vray i sa 3D ali cisto lepse izgleda kada je tekstura boljeg kvaliteta. Evo i linka prema sajtu : http://refractiveindex.info/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
milosxxl Posted September 13, 2014 Author Report Share Posted September 13, 2014 jeste malo pobegla refleksija,ali to resim u atribut editoru za sekud.u zadnjem momentu sam promenio materijal i videh tek kad je zavrsio render.u svakom slucaju hvala Link to comment Share on other sites More sharing options...
milosxxl Posted September 14, 2014 Author Report Share Posted September 14, 2014 iz iste scene sa istim render setom https://imageshack.com/i/kmIvbGVPp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Odysseus Posted September 15, 2014 Report Share Posted September 15, 2014 Miloše, ja bih ovde ili pustio ipak malo više svetla (varijanta sa dnevnim svetlom), ili bih postavio neko diskretno veštačko osvetljenje. Ovako deluje malo mračnjikavo i čudno. Takođe bih gledao da se, u kadru, fotelja i poster ne preklapaju; bar ne na ovaj način. Link to comment Share on other sites More sharing options...
milosxxl Posted September 15, 2014 Author Report Share Posted September 15, 2014 sama scena je klot.ima samo 3 rect light nabacana u hodniku i 4 gde je fotelja,a jedno od njih pod 45 stepeni gleda u fotelju.osvetljenje sam dodavao na gamma korekciji u renderu.sun je iskljucen,kao i environment.uz male korekcije,slazem se,moglo je bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alekba Posted September 15, 2014 Report Share Posted September 15, 2014 cini mi se da ti je bela pobegla, i promeni taj plavi skaj dok te Mara nije videla, inace si ga nagrebusio :huh: Link to comment Share on other sites More sharing options...
milosxxl Posted September 15, 2014 Author Report Share Posted September 15, 2014 zid je lambert,ovaj sada je sa texturom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alekba Posted September 15, 2014 Report Share Posted September 15, 2014 .... heh, nismo se razumeli, mislio sam da ti je balans bele los. Na slicki nemas bele, mozda tripujem.... ali ako su zidovi i plafon bezi boje, barem bi kucov na prosteru trebao da je beo, ovako sve vuce pomalo ustranu. Ovaj novi skaii..... vidim ja ugasio si fa, ubice te Mara :mellow: ako oces mogiu da ti PP sinem neki Aroway parket, a ti onda prebaci tepih preko njega ( ali onaj cupavi ), i dodaj malo stvari u prostor da bi to bila scena u pravom smislu reci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
milosxxl Posted September 15, 2014 Author Report Share Posted September 15, 2014 ma jok,nemislim da se bavim sa ovim enterijerom.ovih dana mi se nije radilo nista ,pa sam se malo opustio.naravno ,hvala.a textura imam 3d total. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boris Zonjić Posted September 24, 2014 Report Share Posted September 24, 2014 Mislim da su koža i drvo na fotelji vrhunskog kvaliteta, kao i hromirano postolje. Izuzetno! Kolege, složićete se da mnogi koji treba da vide ovu prezentaciju nemaju adekvatno obrazovanje iz dizajna a kamoli da se razumeju u ekspozituru, postavku i teksturisanje pre renderinga. Možda da je na zidu umesto one šarolike slike neka nežnija apstraktna slika, ponavljam možda bi bilo bolje ali stvarno, samo su u pitanju nijanse. Što se tiče fuga...one bi jedino trebale biti tanje i crne. Generalno, fotelja je tako lepa i jako deluje udobno na oko da bih kupio odmah jednu takvu :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
:HGT: Posted September 26, 2014 Report Share Posted September 26, 2014 ^ Pa sta te sprecava?? :D http://store.hermanmiller.com/Products/Eam...air-and-Ottoman Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonGeorg Posted September 26, 2014 Report Share Posted September 26, 2014 Odlican rad. Prosto ne mogu a da se ne nasetam okom preko slike fotelje i kako se lepo uklapaju bojom i postavkom. Pricajuci i o kompoziciji i ta bicikla iza koja upotpunjuje dozivljaj prostora. Oko seta preko slike i fotelje, skrene u desno i bicikla mu govori odedalaj nazad do postavke. Simpatican nacin da se poigravas sa modernim, humorom, lincim dozivljajem i prostorom. Super. Uzgred, mnogi bi predlagali depth of feild blur bla bla za biciklu da poostris i isturis fotelju ispred, ali ja to samo tako ne bih radio. U ostalom treba uzivati u celom dozivljaju, ne samo u prostom fokusu. Da ne pominjem pametnu postavku senke koja obavlja upravo taj posao. Necu tehnicki dalje da idem. Super rad. I da slika kao pozadina je super izbor da upotpuni dozivljaj, i to je dobar izbor elemenata (textuuuuuura). Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonGeorg Posted September 27, 2014 Report Share Posted September 27, 2014 Posto se bavis necim gde sebe zelis da realizujes u svakom smislu : Sve ono što pripada duhu novog doba ima utopistički karakter koji će jednom biti realizovan. Naravno, ono što treba da tek bude realizovano neće nikada doći na realizaciju i ostaće utopija: zbog toga će utopija biti karakteristična reč o utopizam karakteristično ponašanje novog doba. Zbog toga celokupno čovečanstvo novog doba ima lošu savest: zna da svemu što kaže, ispoveda, zahteva, tvrdi, duguje realizaciju.Skuplja teorije, postavlja ciljeve, govori o nivou, objavljuje vrednosti – ali govornik i objavljivač su prvi koji ne misle na podmirenje dugovanja. Sve što je čovečanstvo novog doba mislilo i planiralo prinuđeno je da nosi kao stalni teret bez ikakve mogućnosti za otplatu. Moderni duh nije egzistencijalan, već je beznačajan, prazan i nerealizovan. Čovečanstvo novog doba svoju celokupnost brka sa svojim teorijama, ljudi novog doba, svaki ponaosob, naročito stvaraoci kulture, moralisti, profesori, naučnici, sveštenici, državnici, svi su oni ubeđeni da žive uzvišenim životom i ne primećuju da ne realizuju ništa od one duhovnosti koju objavljuju. Od lepih i uzvišenih misli ne ostvaruje se ništa ni univerzalno ni individualno, sve je intelektualna iluzija pod kojom uglavnom živi ordinaran, arogantan, razmetljiv, tašt, plitak, jadan, podao čovek. U svakom slučaju primitivan čovek. Bela Hamvas, Scientia Sacra, str. 203 Link to comment Share on other sites More sharing options...
milosxxl Posted September 27, 2014 Author Report Share Posted September 27, 2014 ovo ti opet doktor promenio terapiju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
3D_SFx Posted September 27, 2014 Report Share Posted September 27, 2014 ovo ti opet doktor promenio terapiju. Ne vidim zasto bi bilo problematicno pominjanje razmisljanja Bele Hamvasa. Stvar je u tome, sto forum posecuju i ljudi koji za sebe misle da su umetnici i taj njihov stav o njima samima ja ne bi sporio. Da izbegnemo eventualni nesporazum ja o sebi tako ne mislim, ali sve ovo moze da se gleda i iz sireg konteksta - pa - ko kako voli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alekba Posted September 27, 2014 Report Share Posted September 27, 2014 to je osveta sto si ga odrao u kaunteru ili WOW :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts