Jump to content

Recommended Posts

Posted

Pozdrav dobri ljudi,

Imam jedan problem pa sam pomislio da mozda na ovom forumu mogu dobiti neki savet ili pomoc.

Nedavno sam pazario Focusrite Scarlett Studio paket. To je ovaj uredjaj http://us.focusrite.com/usb-audio-inter ... ett-studio

Kada sam instalirao sve kao po uputstvu na racunar prilikom snimanja glasa na mikrofonu, na snismku sam uocio prilicno jak i konstantan BUZZ. Ukoliko imate vremena mozete skinuti ovaj fajl i poslusati par sekundi o cemu se konkretno radi: https://www.sendspace.com/file/xzkgj0

Inace imam racunar sa win 8.1. Probao sam razne stvari da izvedem da vidim pa sam tako ustanovio da se to desava samo kad je mikrofon ukljucen u interfejs kablom naravno, a kada je kabl iskljucen, buzz se ne cuje (kada je preamp ukljucen). Mislio sam da je mozda do struje posto mi je racunar ukljucen na produzni kabl, onda sam ga iskljucio iz produznog i ukljucio direktno u uticnicu u zidu i isto je sve. Setao sam svuda po kuci i u drugim sobama i uticnicama i sve je isto.

Pada mi na pamet da je mozda do kabla ili samog mikrofona. Nemam mogucnosti da nabavim drugi kabl, tj da ga pozajmim, sem da ga kupim direktno pa isprobam, ali nesto mi se ne daju pare ako ce na kraju biti isto. Imam i garanciju i razmisljam se da ovaj uredjaj reklamiram ali reko da ne trcim pred rudu vec da vidim sa ljudima koji su iz ove price da li nesto znaju o ovom problemu.

Hvala unapred,

Milos

Posted

Какав је рачунар у питању?

Ако је стони рачунар (десктоп), да ли ти је звучна карта укључена у утичницу на предњем делу кућишта или позади - директно у матичну плочу?

То мени прво пада на памет код оваквог брума. Поготово, ако се још повремено чују и нека кркљања и зујања док отвараш програме или помераш прозоре по екрану.

Posted
Какав је рачунар у питању?

Ако је стони рачунар (десктоп), да ли ти је звучна карта укључена у утичницу на предњем делу кућишта или позади - директно у матичну плочу?

То мени прво пада на памет код оваквог брума. Поготово, ако се још повремено чују и нека кркљања и зујања док отвараш програме или помераш прозоре по екрану.

To je HP All in One racunar ali nije do njega posto sam bas sinoc probao i na lap topu i to samo sa baterijom i potpuno se isto desava, tako da sam ustanovio da nije ni do racunara a ni do struje .... e zivote :)