Starday 0 Posted August 4, 2014 Report Share Posted August 4, 2014 Pitanje je uopšteno, sliku u prilogu koristim kao primjer. Znači, kako da dobijem donju sliku od ove dvije. Ja sam je napravio tako što sam žutim splash vektorom obojio smeđi pravougaonik, a koristio istu boju kao i što je i pozadina...ali mi treba da je on na tom mjestu proziran, a ne žut. Znači, treba da obrišem pravougaonik na ovim tačkama...ali ne znam kako se to radi u Corel-u. Pomoć? Link to post Share on other sites
deus&machina 1 Posted August 4, 2014 Report Share Posted August 4, 2014 Ako jer slika vektor, onda Objects > Combine Ako je slika bitmapa, ono što ti treba šuplje snimi da bude alfa kanal, fajl snimi kao TIFF i taj tif uvezi u Korel. Link to post Share on other sites
Starday 0 Posted August 4, 2014 Author Report Share Posted August 4, 2014 Hm... treba samo da dobijem praznine na mjestu obojenog objekta, a evo sta dobijem sa Combine opcijom. Jel nesto ne radim kako treba? Link to post Share on other sites
Starday 0 Posted August 4, 2014 Author Report Share Posted August 4, 2014 I ako nisam dosadan, kako da razbijem gornju liniju, i dobijem donju? Link to post Share on other sites
koristnik 0 Posted August 4, 2014 Report Share Posted August 4, 2014 Za ovo "dosadno" ;) V Na prvom mestu, ako je pravougaonik crtan Rectangle tool-om, konvertuj ga u krive (desni klik na oblik pa Convert to Curves). Odredi tačke i dodaj čvoriće koji definišu linije koje želiš da obrišeš (Shape tool/Add). Da liniju odvojiš uradi Break apart desnim klikom na sve čvoriće linija koje želiš da brišeš (u tvom slučaju 4). Nakon toga opet Shape tool-om pomeriš i/ili obrišeš liniju (brisanjem jedne tačke koja je formira), dva klika ili desni klik/Delete. Link to post Share on other sites
deus&machina 1 Posted August 4, 2014 Report Share Posted August 4, 2014 Hm... treba samo da dobijem praznine na mjestu obojenog objekta, a evo sta dobijem sa Combine opcijom. Jel nesto ne radim kako treba? Selektuj samo flekice koje su u preklopu sa pravougaonikom, pa onda "Combine" Link to post Share on other sites
Starday 0 Posted August 6, 2014 Author Report Share Posted August 6, 2014 Za ovo "dosadno" ;) V Na prvom mestu, ako je pravougaonik crtan Rectangle tool-om, konvertuj ga u krive (desni klik na oblik pa Convert to Curves). Odredi tačke i dodaj čvoriće koji definišu linije koje želiš da obrišeš (Shape tool/Add). Da liniju odvojiš uradi Break apart desnim klikom na sve čvoriće linija koje želiš da brišeš (u tvom slučaju 4). Nakon toga opet Shape tool-om pomeriš i/ili obrišeš liniju (brisanjem jedne tačke koja je formira), dva klika ili desni klik/Delete. Super, to je to. Selektuj samo flekice koje su u preklopu sa pravougaonikom, pa onda "Combine" To jeste rjesenje, ali evo pola sata brisem tackice koje se ne preklapaju sa logom koji je u pozadini i nisam jos ni na pola...ima ih stotine... :( Mora da ima jos neko rjesenje... Link to post Share on other sites
lukeruk 4 Posted September 1, 2014 Report Share Posted September 1, 2014 Selektuj "tackice" > komanda "Trim"> klik na pravougaonik > obrisi/pomeri "tackice" Link to post Share on other sites
Recommended Posts