Jump to content
Sign in to follow this  
Z1000

JPEG u PDF?

Recommended Posts

Radim neki flipbook i zbog toga mi je potrebno da jpegove dizajnirane u Photoshopu konvertujem u PDF, pa taj PDF u flipbook. Primetio sam da mi PDFovi nisu identicnog kvaliteta kao izvorni jpegovi, jel moze to nekako da se popravi? Konverziju jpeg pdf radim online, jel ima neki program koji ne kompresuje nista?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam konverziju u PDF radio sa PDF Nitro i u njemu tacno imas da selektujes kvalitet koji ti je potreban (bese Web, Document i Press, ako se dobro secam, kao ponudjeni preseti, a mozes i sam da stavis nivo kompresije za rastere i ostale stvari). Ustvari, mislim da skoro svaki od tih PDF printing/editing softvera ima tako nesto, i Primo PDF i Acrobatov PDF printer...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala, sad sam probao, bolje je, ali cini mi se i dalje ne na nivou izvornog .jpeg fajla. Mada bolje i ovako, nego kao sto je bilo sa online konverzijom.

 

Hvala jos jednom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Super ako ti i ovo radi posao, ali trebalo bi da moze da ga embeduje (jpeg). Svi ovi preseti su lossy formati mislim, ali imas u podesavanjima cini mi se da selektujes da ide lossless za rastere...

Share this post


Link to post
Share on other sites

File>Save as>Photoshop pdf

U starijim verzijama ako se dobro secam je bila komanda export to pdf, a u jos starijim je nije ni bilo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Z1000

Odakle znaš da su JPG-ovi dizajnirani u Ps? Da li to znači da imaš radne fajlove? Vrlo je loša praksa dizajn snimati u neki bitmap format pa onda konvertovati u PDF, a od popularnih bitmap formata JPG i GIF mogu drastično da degradiraju kvalitet grafike.

 

Ako imaš PSD-ove, odmah ih snimi u PDF, bez prethodnog snimanja u JPG. Ne znam koji flipbook software koristiš, ali većina bi trebalo da podržava vektore. Ako tekst ostane vektor (ili još bolje tekst), tek onda ćeš moći da dobiješ flipbook dobrog kvaliteta jer pri uvećanju kod teksta nećeš videti piksele i mutne ivice.

 

Takođe, ako praviš PDF-ove, Adobe aplikacije prave najkvalitetnije PDF-ove. PDF je Adobijeva tehnologija i logično da njihove aplikacije najbolje podržavaju taj standard.

 

Online konvertori su OK kada nemaš potreban software na mašini. Kada imaš instaliran CS ili CC, nema potrebe za time. Samo sebi možeš da napraviš medveđu uslugu.

 

@ Elektroničar

Nisam baš razumeo ovaj tvoj zadnji post, ali lossless formati su vrlo loša ideja za flipbook. Jednostavno, fajlovi su preterano veliki za web. Lossy formati zbog web-a i postoje.

 

Pozdrav.

 

PS. @work me pretekao :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imam .psd fajlove, skroz sam prevideo 'save as photoshop pdf' opciju. Hvala :)

 

edit: Ovako jos gore ispadne :wacko:

 

Iskljucio sam sve kompresije i konverzije, ali kad taj pdf uvucem u flipbook program tekst bude dobar, a slike 'krzavih ivica'. Ukoliko render mode u programu sa SWF promenim na Ghostscript, slike su dobre, ali je tekst cudan, kao umrljano mastilo, debela neka slova, tamna, losih ivica.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Teško nam je da ti pomognemo ovako na "neviđeno". Imaš li neki primer da uploaduješ negde? Te slike su neke fotke ili neka crtana grafika?

 

Izgleda ti nisi shvatio šta sam gore napisao... Lossless formati su loša opcija za flipbook. To znači i "isključivanje kompresija i konverzija". Tako dobijaš suviše velike fajlove za web.

 

Kolike su ti te slike, mislim u pikselima, u krajnjem fajlu (flipbook-u)? Najbolje bi bilo kad bi slike smanjio na tačno tu veličinu i uključio JPG kompresiju, kvalite odredi sam. Pretpostavljam da su slike suviše velike (u px) i da se pri prikazivanju smanjuju na potrebnu veličinu. Kada bi ih ti odmah smanjio na potrebnu veličinu (u px) onda prilikom prikaza ne bi bilo potrebe da Flash Player smanjuje slike i bile bi prikazane u 1:1 odnosu. Pretpostavljam da bi ova moja ideja trebalo da radi, ali takođe je pitanje koliko tih slika imaš? Ako ih ima mnogo onda to može da bude posao.

 

Pozdrav.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...