Z1000 Posted July 26, 2014 Report Share Posted July 26, 2014 Radim neki flipbook i zbog toga mi je potrebno da jpegove dizajnirane u Photoshopu konvertujem u PDF, pa taj PDF u flipbook. Primetio sam da mi PDFovi nisu identicnog kvaliteta kao izvorni jpegovi, jel moze to nekako da se popravi? Konverziju jpeg pdf radim online, jel ima neki program koji ne kompresuje nista? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elektroničar Posted July 26, 2014 Report Share Posted July 26, 2014 Ja sam konverziju u PDF radio sa PDF Nitro i u njemu tacno imas da selektujes kvalitet koji ti je potreban (bese Web, Document i Press, ako se dobro secam, kao ponudjeni preseti, a mozes i sam da stavis nivo kompresije za rastere i ostale stvari). Ustvari, mislim da skoro svaki od tih PDF printing/editing softvera ima tako nesto, i Primo PDF i Acrobatov PDF printer... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Z1000 Posted July 26, 2014 Author Report Share Posted July 26, 2014 Hvala, sad sam probao, bolje je, ali cini mi se i dalje ne na nivou izvornog .jpeg fajla. Mada bolje i ovako, nego kao sto je bilo sa online konverzijom. Hvala jos jednom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elektroničar Posted July 26, 2014 Report Share Posted July 26, 2014 Super ako ti i ovo radi posao, ali trebalo bi da moze da ga embeduje (jpeg). Svi ovi preseti su lossy formati mislim, ali imas u podesavanjima cini mi se da selektujes da ide lossless za rastere... Link to comment Share on other sites More sharing options...
@work Posted July 26, 2014 Report Share Posted July 26, 2014 Photoshop ne kompresuje nista ako mu "naredis" da ne kompresuje. E sad ako nemas PS onda nista. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Z1000 Posted July 26, 2014 Author Report Share Posted July 26, 2014 Kako u PSu da napravim PDF? Link to comment Share on other sites More sharing options...
@work Posted July 26, 2014 Report Share Posted July 26, 2014 File>Save as>Photoshop pdf U starijim verzijama ako se dobro secam je bila komanda export to pdf, a u jos starijim je nije ni bilo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jovbranko Posted July 26, 2014 Report Share Posted July 26, 2014 @Z1000 Odakle znaš da su JPG-ovi dizajnirani u Ps? Da li to znači da imaš radne fajlove? Vrlo je loša praksa dizajn snimati u neki bitmap format pa onda konvertovati u PDF, a od popularnih bitmap formata JPG i GIF mogu drastično da degradiraju kvalitet grafike. Ako imaš PSD-ove, odmah ih snimi u PDF, bez prethodnog snimanja u JPG. Ne znam koji flipbook software koristiš, ali većina bi trebalo da podržava vektore. Ako tekst ostane vektor (ili još bolje tekst), tek onda ćeš moći da dobiješ flipbook dobrog kvaliteta jer pri uvećanju kod teksta nećeš videti piksele i mutne ivice. Takođe, ako praviš PDF-ove, Adobe aplikacije prave najkvalitetnije PDF-ove. PDF je Adobijeva tehnologija i logično da njihove aplikacije najbolje podržavaju taj standard. Online konvertori su OK kada nemaš potreban software na mašini. Kada imaš instaliran CS ili CC, nema potrebe za time. Samo sebi možeš da napraviš medveđu uslugu. @ Elektroničar Nisam baš razumeo ovaj tvoj zadnji post, ali lossless formati su vrlo loša ideja za flipbook. Jednostavno, fajlovi su preterano veliki za web. Lossy formati zbog web-a i postoje. Pozdrav. PS. @work me pretekao :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Z1000 Posted August 1, 2014 Author Report Share Posted August 1, 2014 Imam .psd fajlove, skroz sam prevideo 'save as photoshop pdf' opciju. Hvala :) edit: Ovako jos gore ispadne :wacko: Iskljucio sam sve kompresije i konverzije, ali kad taj pdf uvucem u flipbook program tekst bude dobar, a slike 'krzavih ivica'. Ukoliko render mode u programu sa SWF promenim na Ghostscript, slike su dobre, ali je tekst cudan, kao umrljano mastilo, debela neka slova, tamna, losih ivica. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jovbranko Posted August 2, 2014 Report Share Posted August 2, 2014 Teško nam je da ti pomognemo ovako na "neviđeno". Imaš li neki primer da uploaduješ negde? Te slike su neke fotke ili neka crtana grafika? Izgleda ti nisi shvatio šta sam gore napisao... Lossless formati su loša opcija za flipbook. To znači i "isključivanje kompresija i konverzija". Tako dobijaš suviše velike fajlove za web. Kolike su ti te slike, mislim u pikselima, u krajnjem fajlu (flipbook-u)? Najbolje bi bilo kad bi slike smanjio na tačno tu veličinu i uključio JPG kompresiju, kvalite odredi sam. Pretpostavljam da su slike suviše velike (u px) i da se pri prikazivanju smanjuju na potrebnu veličinu. Kada bi ih ti odmah smanjio na potrebnu veličinu (u px) onda prilikom prikaza ne bi bilo potrebe da Flash Player smanjuje slike i bile bi prikazane u 1:1 odnosu. Pretpostavljam da bi ova moja ideja trebalo da radi, ali takođe je pitanje koliko tih slika imaš? Ako ih ima mnogo onda to može da bude posao. Pozdrav. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lvuletic Posted August 2, 2014 Report Share Posted August 2, 2014 Batch resize slika je najmanji problem, to nije nikakav posao. Poslušaj jovbranka i namesti slike na rezuluciju koja ti treba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts