moonrider Posted June 8, 2014 Report Posted June 8, 2014 Pozz :D , treba mi pomoc ako neko zna mozda malo detaljnije da mi objasni neke stvari za prijemni . Imam jedan deo "- Писмена анализа филмског дела - са аспекта анимације и визуелних ефеката" , Tu nzm sta tacno treba pisem o tome, i drugi deo "- Анализа анимације из тематског филмског инсерта" Pa ako neko moze malo do mi objasni bio bih veoma zahvalan :) (a ako ste bas mnoogo slobodni moze i preko skype-a )
caniky Posted June 30, 2014 Report Posted June 30, 2014 Pozz :D , treba mi pomoc ako neko zna mozda malo detaljnije da mi objasni neke stvari za prijemni . Imam jedan deo "- Писмена анализа филмског дела - са аспекта анимације и визуелних ефеката" , Tu nzm sta tacno treba pisem o tome, i drugi deo "- Анализа анимације из тематског филмског инсерта" Pa ako neko moze malo do mi objasni bio bih veoma zahvalan :) (a ako ste bas mnoogo slobodni moze i preko skype-a ) Nisam "mnogo slobodan", slucajno sam video tvoju poruku. :) Ovako kako si napisao nije bas jasno, neznam sta su vas ucili tamo u skoli, koja je skola/fakultet u pitanju? Ovo prvo je verovatno da nesto uopsteno napises o vizuelnim efektima i animaciji na filmu.. uzmi neki making of ili intervju, clanak o VFX-u i navedi kao primer.. imas dosta primera na www.vfxserbia.com analiza animacije iz tematskog filmskog inserta.. mozes da uzmes na primer 11 second club kritiku, tamo poznati likovi sa Animation Mentor-a kritikuju pobednicke radove: http://www.animationmentor.com/resources/11-second-club/ Ovde mozes da vidis kako se inace kritikuje animacija. Onda izaberi neki insert iz nekog filma, pa probaj da ti sam kritikujes tu animaciju. nadam se da je ovo bar malo pomoglo. :) Pozdrav, Goran
Hronogram Posted June 30, 2014 Report Posted June 30, 2014 Pozz Napisi na koji fakultet se prijavljujes pa ce ti se javiti ljudi koji su mozda ve tu prosli od ranije. Meni zvuci ko da se prijavljujes na pijemni na akademiji u novom sadu. "-Писмена анализа филмског дела - са аспекта анимације и визуелних ефеката" Opste dramsko znacenje primenjenih efekata u filmu. Traze da li znas da prepoznas ulogu vfx-a u filmu. Davace ti klasicne sf filmove za analizu u kojima su efekti jos i bili opravdani. Nece traziti da opisujes kako su nesto uradili i nema potrebe da se to radi. Drzi se jednostavnh pojmova ako mozes da ih prepoznas (tipa roboti su neunistivi pa su strasni, vanzemaljci traze nase resurse pa nas unistavaju ili vanzemaljac koji moze da leci je usamljen zeli da ide kuci) i gradi dalje pricu oko toga. "Анализа анимације из тематског филмског инсерта" Ista prica. Gledaj koje sve emocije su ispolljene u insertu. Kao je to preneseno, boje, svetlo, izlaz lica, mimika, pokreti. Eto Nadam se da sam ti pomogao malo.
Recommended Posts