NiTRO Posted January 13, 2006 Report Share Posted January 13, 2006 Neznam da li se neko zamlacivao da sam napravi zicani okidac za 300D, nasao sam semu na netu odavno i prilicno je jednostavno i jeftino, ali video sam i mogucnost da se moze iskoristiti univerzalni daljinski za TV kada se prebaci u VCR mod i nasteluje na kod 0132. Kod sebe nemam univerzalca pa nisam mogao da probam, ako neko moze neka javi da vidim da li se isplati da se i za to daju repa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abdee Posted January 13, 2006 Report Share Posted January 13, 2006 Neznam da li se neko zamlacivao da sam napravi zicani okidac za 300D, nasao sam semu na netu odavno i prilicno je jednostavno i jeftino, ali video sam i mogucnost da se moze iskoristiti univerzalni daljinski za TV kada se prebaci u VCR mod i nasteluje na kod 0132. Kod sebe nemam univerzalca pa nisam mogao da probam, ako neko moze neka javi da vidim da li se isplati da se i za to daju repa. Za prvo vreme mozes da otkines slusalicu sa Nokia Handsfree-ja (oni sto pasu na 8310, znaci stereo dzek/stereo slusalice) i da ga koristis sa ogranicenjem u cinjenici da imas samo jedno dugme. Link to comment Share on other sites More sharing options...
the.harvester Posted January 13, 2006 Report Share Posted January 13, 2006 Ja napravio po šemi, radi mi lepo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chupawy Posted January 13, 2006 Report Share Posted January 13, 2006 Ja sam napravio zicani i radi (i to na jedno dugme focus pa okidanje, trt, to neme na netu) Bezicni je los jer je IR pa moras bit ispred kamere, znaci samo za auto portret. Zicni je super , ukljucis i okidas bez drmanja aparata, ima IA servo i bulb. (video si na netu sigurno) Ovo ti je jako dobar site www.chantalcurrid.com/Remote/HowTo.html Evo ga moje resenje sa mikro prekidacima iznutra. zice povezes prema semi na site-u Link to comment Share on other sites More sharing options...
ljm Posted January 13, 2006 Report Share Posted January 13, 2006 Bezicni je los jer je IR pa moras bit ispred kamere, znaci samo za auto portret. I ja sam ovo mislio dok nisam probao bezicni za D70. Ovaj u zatvorenom radi maltene iz svakog polozaja. Na otvorenom mora da se stavi malo sa strane, tako da se IC snop odbije od prizme, ali ipak ne mora da se prelazi napred. Medjutim, ja ipak glasam za zicani, mislim da je dosta veliki nedostatak D70 sto nema prikljucak za isti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chupawy Posted January 13, 2006 Report Share Posted January 13, 2006 Ajd ja nisam probao daljinac ali na canon-u on nema veze sa prizmom IR senzor je na grip-u je, i onomad procitah nepovoljne review-ove povodom stajanja ispred kamere. Ali kao sto rekoh nisam probao. Neverujem da ce univerzanli daljinac moze pogoditi sve komande i nema halfpress AF. No ako pogodi to je super i voleo bih znati koji model i kako je setovan. Rec je o ne firmiranim resenjima tj. home made koliko sam razumeo. Za studio je pravo resenje remote shooting sa PC-ja sednes i igras se. Znaci USB kabel 3m sve namestis i udri po tastaturi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NiTRO Posted January 14, 2006 Author Report Share Posted January 14, 2006 znaci za IR definitivno mora da se bude ispred aparata :( nista onda.. jos ranije sam skupio materijal za zicani. onaj mini stereo upad, mikroprekidaci sa starog misa, jedan obican ukljuci/iskljuci prekidac... samo jos neka lepa mala kutija da se sve to upakuje. inace odusevila me fora gde lik lik napravio zicani okidac od dzoistika za C64 :) (samo nije bas za outdoor) i pretpostavljao sam da je sa kablom bolje resenje i zbog prekidaca za bulb mod, a i extra je simple. Link to comment Share on other sites More sharing options...
-=: soNic :=- Posted January 16, 2006 Report Share Posted January 16, 2006 errr. jedno glupo pitanje.. kolko koshta zhichani okidach? tj, jel vredno to smaranja ili ne? pitam jer sam sa lemilicom spretan ko slon u staklari Link to comment Share on other sites More sharing options...
ljm Posted January 16, 2006 Report Share Posted January 16, 2006 Mali off-topic: U Nikonovoj prodavnici daljinski za Nikona (ML-L3) je oko 1000din i vredi svaki dinar. Jedini problem moze biti velicina - jako je mali. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chupawy Posted January 16, 2006 Report Share Posted January 16, 2006 Za Canon bese nekih 25-35$ po Amerikama koliko se secam (RS-60E3) ali gde je tu avantura, zadovoljstvo kad proradi, hm neke stvari se ne mogu kupiti ? Mada ako das kes za (RS-60E3) i Blowjob osecaj je isti. :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gojko Posted January 16, 2006 Report Share Posted January 16, 2006 D70 potvrđeno proradio sa noname univerzalnim TV/VCR daljincem naručenim preko Neckermanna, uz setovanje na kod "028". Ostaje još da ga uporedim sa ML-L3, ali radi posao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlatiborac Posted January 16, 2006 Report Share Posted January 16, 2006 Hmmm .,.,. ovo znachi da mogu da nashtelim svoj PDA da fercera kao okidach poshto imam onaj program koji emulira TV upravljach .,., josh samo da vidim ima li negde kodova .,.,., Link to comment Share on other sites More sharing options...
NiTRO Posted January 16, 2006 Author Report Share Posted January 16, 2006 dada naleteo sam na milion linkova sa hintovima za pda podesavanje.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abdee Posted January 16, 2006 Report Share Posted January 16, 2006 Aj' nek' neko skonta koji je kod za Canone. Ja se celo popodne mucim... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ljm Posted January 16, 2006 Report Share Posted January 16, 2006 Imam negde neki programcic (sa lekicem) koji radi kao univerzalni daljinac za PocketPC. Postoje i plugini za razlicite uredjaje, izmedju ostalog i za ML-L3. Ovo radi, ali dosta lose, bar sa Asus-om 620. IC port moras da usmeris direktno prema senzoru na aparatu, znaci da moras da budes ispred aparata, i moras da budes dosta blizu. Problem je sto PocketPC nema protokol za daljince, vec se potreban kod emulira preko komunikacionog protokola. Verovano zbog ovog eksperimenta sam bio zapanjen kako ML-L3 dobro radi. Zanimljivo je da s televizorom ovaj emulator mnogo bolje radi. Na netu, sam s druge strane, nasao da neki univerzalni daljinski upravljaci dobro rade. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlatiborac Posted January 16, 2006 Report Share Posted January 16, 2006 Evo ovako deco :) .,., reshenje za PocketPC i ostale PDA frekvencije ovde kao i upustvo gde se moze naci ostatak potrebnih programa frekvencije Momak koji je probao kombinaciju se kune u uspeh " Installed the latest OmniRemote (www.pacificneotek.com) and the N65 code (www.natemc.com) on my palm Zire71. It works!! Somemore the range very far. Tested ok for about 8m (one end of my living/dining room till the other end). Also, it fires the shutter even from behind the cam. Wow!! " Koliko snimih treba poskidati program bazu i to je to .,., imate okidach za Nikone .,.,. e sad, meni NET fercera kao mrav pa ako ima neko dokon da proba skinut' ovo i da overi kod sebe bio bih mu zahvalan .,.,., Pozdrav raja .,.,., Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlatiborac Posted January 16, 2006 Report Share Posted January 16, 2006 Nisam mogao izdrzati .,.,., skinuo Nevo, Novii i kodove .,.,., a sada :) cracking i proba.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlad Posted January 16, 2006 Report Share Posted January 16, 2006 D70 potvrđeno proradio sa noname univerzalnim TV/VCR daljincem naručenim preko Neckermanna, uz setovanje na kod "028". Ostaje još da ga uporedim sa ML-L3, ali radi posao. <{POST_SNAPBACK}> Ajd pojasni malo kako si provalio da je taj kod, kako ga koristis zajedno sa nikonom ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gojko Posted January 17, 2006 Report Share Posted January 17, 2006 Try and fail metodom, pošto ovi kodovi nisu baš standardizovani. Daljinski imaju i scan opciju, ali je problem kod nje što šalje samo power switch signal, što ne mora biti i znak aparatu da okine. Problem kod traženja koda za d70 je i to što se posle nekog vremena neaktivnosti, remote control mod na aparatu automatski deaktivira. Tako da moraš redovno da proveravaš na top lcd-u da li je aktivan, a pomaže i ako na svakih par kodova uradiš half press dugmeta za okidanje na aparatu - ovo će ga održati u remote control modu. Obično ima samo 1000 kodova na daljinskom, tako da nije nemoguće pronaći sve i da ideš jedan po jedan. Obavezno isprobavaj po nekoliko tastera za svaki kod, dakle par brojeva (čuo sam da na nekima rade 4 i 7), power dugme, vcr kontrole ako ih ima, kao i channel i volume dugmiće, pošto sam na netu čitao da se dešava da radi sa različitim tasterima, zavisno od vrste daljinskog. U mom slučaju, d70 reaguje na sve VCR komande na daljinskom i ponaša se kao da si odmah uradio full press i depress. Pokušaću kad stignem da ga nateram da radi sa Nokiom 6600, trebalo bi da je i jednostavnije od ovoga sa daljincem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NiTRO Posted January 17, 2006 Author Report Share Posted January 17, 2006 nasao sam kod kineza nekog univerzalca za 300din, ali jos provaljujem kodove.. (mozda ih nikad i ne provalim) :) a na ovom nemackom sajtu sam nasao odredjene modele daljinaca koji rade kao zamena za RC-1 i RC-5 http://canon-rc.de.vu/ ne poznajem nemacki, ali nada,m se da je to to :) i evo ovde uputstvo za zicani, mozda ce nekome koristiti http://www.chantalcurrid.com/remoteControl.htm eto ako ubodem pravu cifru na ovom kineskom "Pilotu"(citaj: sranju) javicu pa ce te imati bar kombinaciju za remote od 300 kinti :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gornjane Posted January 19, 2006 Report Share Posted January 19, 2006 Postovanje, Da li znate kako je razresena dilema u vezi daljinskih "okidaca" na DF Fuji FP S9500? Fuji je izmislio - RUPU! o) Srecno. S.M. P.S. Kada smo kod "RUPE", treba i ovo da znate: 1. Rupu na saksiju su izmislili Fenicani; 2. Tocak su izmislili Sumeri i; 3. Toplu vodu su izmislili Rimljani. Nama nista nije vise preostalo da smisljamo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NShappy Posted January 20, 2006 Report Share Posted January 20, 2006 Ne kontam zašto je ova rupa eliminisana sa svih modernijih aparata. Ako ne da bi se prodavali kojekakvi daljinski. Ako mogućnost daljinskog i postoji, ne mora se eliminisati rupa. Neka postoji i jedno i drugo. :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abdee Posted January 20, 2006 Report Share Posted January 20, 2006 Rupa je eliminisana jer je u pitanju gruba sila. Znaci desavalo se da ljudi ubiju okidac na mrtvo na S7000 kada koriste spric. Fuji misli da nije lose da rupa postoji i dalje jer kontaju da 90% korisnika nece provaliti sta je to... :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
gornjane Posted January 20, 2006 Report Share Posted January 20, 2006 Abdee, komentari su ti ponekada veoma duhoviti! Ko bi rekao to za jednog buduceg pravnika? A, mozda si promasio profesiju? o) Lep vikend! S.M. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vladav85 Posted August 14, 2009 Report Share Posted August 14, 2009 Za prvo vreme mozes da otkines slusalicu sa Nokia Handsfree-ja (oni sto pasu na 8310, znaci stereo dzek/stereo slusalice) i da ga koristis sa ogranicenjem u cinjenici da imas samo jedno dugme. Da li je neko probao ovo sa slusalicama? Imam iste sluske koje rade sasvim korektno za namenu koju su predvidjene pa ne bi hteo da ih unistim bez potrebe. Probao sam ovako (cele, ne odkinute) da prikljucim u moj350d i istoga momenta kada ih ubodem u aparat krene da fokusira i okine jednom a zatim odmah fokusira drugu itd... Ponasa se kao da je pritisnut okidac sve vreme. Da li bi tu nesto pomoglo kada bih odkinuo slusalice ili bi slucaj ostao isti ? Nekako mi sve to izgleda sasavo ali .... ko zna ?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts