Jump to content

[pomoc] Kopiranje scene sa svim kodovima

balavac

Recommended Posts

Pozdrav svima.

Imam jedan za mene veliki problem.

S obzirom da sam laik i ne umem da napravim tekst slajder, skinuo sam neki sa neta.

Mene zanima kako sad ja tu celu scenu mogu da kopiram u svoj .fla fajl gde vec postoji nekoliko scena. Na netu sam nasao samo ono klasicno kopiranje svih objekata ali ih tako samo nalepi u jedan lejer bez action scripte, a sa tim ne mogu nista.

Hvala unapred.

Najsigurnija varijanta je da radis postepeno sve sto je uradjeno u tom .fla fajlu koji hoces da kopiras. Tako ces najbrze nauciti!

Ne znam kakav slajd hoces da pravis ali je to u principu jako prosto...

1.Napises tekst

2.Konvertujes u simbol

3.kliknes jednom na prvi frejm u timeline-u, pustis pa kliknes drugi put i razvuces na broj frejmova koji zelis(tako regulises duzinu trajanja slajda)

4.Na prvom frejmu definises pocetni polozan texta

5.Na poslednjem frejmu stisnes F6(da napravi definisani frejm) i kad to uradis pomeris text u krajnji polozaj slajda

6.kliknes desni klik izmedju prvog i poslednjeg frejma i kliknes "classic tween"

Na kraju sejvujes i testiras. Ako neces da se scena non stop ponavlja, na zadnjem frejmu u actionscriptu kucas stop();

Nadam se da nisam nesto zaboravio...iz glave sam pricao :)

S obzirom da sam laik i ne umem da napravim tekst slajder, skinuo sam neki sa neta.

Mene zanima kako sad ja tu celu scenu mogu da kopiram u svoj .fla fajl gde vec postoji nekoliko scena. Na netu sam nasao samo ono klasicno kopiranje svih objekata ali ih tako samo nalepi u jedan lejer bez action scripte, a sa tim ne mogu nista.

Poenta kod ovakvih situacija je da ne kopiras scenu, ni objekte, vec kopiras ceo timeline sa layerima i pastujes na svoj timeline