ddd s 0 Posted November 27, 2013 Report Share Posted November 27, 2013 Napokon kolekcija 3d animacija uradjenih u poslednje vreme spakovanih u 3 min: architectural visualization Nadam se da ce vam se svideti! :) Link to post Share on other sites
oriyus 0 Posted November 27, 2013 Report Share Posted November 27, 2013 Lepo. Malo je kamera pre-brza u nekim momentima i nekim ljudima smeta pri gledanju. Link to post Share on other sites
tasic 0 Posted November 27, 2013 Report Share Posted November 27, 2013 Odlican reel. Link to post Share on other sites
Labicko 1 Posted November 27, 2013 Report Share Posted November 27, 2013 Odlican rad. Link to post Share on other sites
Archangel 0 Posted November 28, 2013 Report Share Posted November 28, 2013 Lepi radovi ali bih se slozio sa Oriusom u vezi kamere. Link to post Share on other sites
Zoks 0 Posted November 28, 2013 Report Share Posted November 28, 2013 Odlicni su renderi. Montaza je jako lose uradjena. "efekti" brza i spora kamera pa "slice" su nepotrebni. Tako se ne dobija efekat "dinamike". Vise je neka greska pri renderovanju. Ono sto meni kao gledaocu smeta jeste nedostatak informacija. Utisak je da je sve nabacano jer onaj slauf koji nesto odasilje, odakle se on pojavio i koja je njegova "uloga" u reelu? Slaganje stola od dasaka. Staro selo... Vise informacija o svakom projektu koji ste radili bilo bi od pomoci. I tu bih ja pravio tranzicije izmedju projekata. Toliko o mojim utiscima. Link to post Share on other sites
nsanimator 0 Posted November 28, 2013 Report Share Posted November 28, 2013 Solidni radovi... Ali nisam mogao da pogledam do kraja, zavrtelo mi se u glavi... Link to post Share on other sites
pailhead 0 Posted November 29, 2013 Report Share Posted November 29, 2013 kontam da je tesko ovo uklopiti sa muzikom, ali prvo sam mislio da mi secka video, a posle mi je pripalo muka, ja bih za ovako nesto stavio neku mnogo pitomiju muziku, i sporije se kretao kroz prostor, sa vise fade in fade out efekata Link to post Share on other sites
alekba 13 Posted November 29, 2013 Report Share Posted November 29, 2013 Dobri radovi, dobar rel... osim te kamere. Predpostavljam da ste hteli da dobijete onaj efekat sa periodicnim ubrzanjem ( na vr" jezika mi ingleski izraz <_< ), ali ispalo je da se cima, secka. To ne bi trebalo da bude tesko da se ispegla ako hocete. Mnogo ozbiljniji propust je sto na onim sankovima imate samo po neku flajku, u ime svih lecenih antialkoholicara izrazavam gnusanje i javnu osudu :P Link to post Share on other sites
perodj 0 Posted November 30, 2013 Report Share Posted November 30, 2013 Da budem iskren video kao video vam je loš... vidim da ste htjeli samo da se sto prije to izbaci... Sto se tiče reel efekta ili kako ga već ovdje zovu je takodje isti kao video , tj samo da se sto prije izbaci render. Vidim da je video na vimeu , sto koliko toliko umjetnicki sajt , a ovaj vas rad je čista komercijala. I jos kako vidim imate jake kompove sto je pohvalno. Eto to je to. Nadam se da cijenite iskrenost. Link to post Share on other sites
oriyus 0 Posted November 30, 2013 Report Share Posted November 30, 2013 Mozda i cene iskrenost ali nista nisi objasnio zasto. Tako da si dao prazan komentar koji nikome ne moze pomoci. Link to post Share on other sites
perodj 0 Posted November 30, 2013 Report Share Posted November 30, 2013 Mozda i cene iskrenost ali nista nisi objasnio zasto. Tako da si dao prazan komentar koji nikome ne moze pomoci. kako nisam??? pa rekao sam da treba vise da rade na kvalitetu a ne kvantitetu Link to post Share on other sites
oriyus 0 Posted November 30, 2013 Report Share Posted November 30, 2013 Konstruktivno, nema sta. Link to post Share on other sites
perodj 0 Posted November 30, 2013 Report Share Posted November 30, 2013 Konstruktivno, nema sta. Hvala :D Link to post Share on other sites
alekba 13 Posted December 1, 2013 Report Share Posted December 1, 2013 otkad to na vimeu nema komercijalnih stvari? Druga stvar je sto se za relove prepeglaju stari radovi, uklope sa sajdzijskom preciznoscu, ne bi li se firma-pojedinac predstavio u sto boljem svetlu. Video sam odlicne relove sastavljene od sasvim prosecnog materijala... neko u opisu ukaze na koga se odnose pojedine sekvence, neko ne... valjda nema nekog pravila. Link to post Share on other sites
ddd s 0 Posted December 1, 2013 Author Report Share Posted December 1, 2013 Postojala je dilema oko ispisivanja detalja o nazivu projekta, lokaciji i klijentu ali bi to jos dodatno povecalo kolicinu informacija koje se prikazuju. Ovaj demo ima konkretnu namenu i ciljnu grupu. Za relativno kratko vreme da informise sve potencijalne klijente, kojima je potrebna arh viz usluga, sa kim tacno imaju posla i koji nivo kvaliteta mogu da ocekuju. Kada gledam video prezentacije paznja me drzi prvih par minuta i dugo zadrzavanje na istom projektu ili prikazi istih motiva iz vise uglova me navode da nastavim kliktanje dalje... Sem toga ovo nije umetnicko delo i nije ni postojala tendencija nominacije za oskara za montazu. Osnovna ideja je bila prikazati najrazlicitije odabrane projekte u odredjenom vremenskom intervalu. Zato nazalost dosta projekata nije uslo u uzi izbor, a ima i onih koji su u confidential statusu... Danas se brzo zivi pa zato i brzi reel ;) Link to post Share on other sites
okmijun 0 Posted December 1, 2013 Report Share Posted December 1, 2013 Trebalo bi sesti pa napraviti jedan vrhunski reel od 2", ali ako treba i 2 meseca rada, usput naravno, da razbija! Link to post Share on other sites
oriyus 0 Posted December 1, 2013 Report Share Posted December 1, 2013 "The double prime ( ″ ) represents inches (in), arcseconds (as) and seconds (s)." Link to post Share on other sites
pailhead 0 Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 Postojala je dilema oko ispisivanja detalja o nazivu projekta, lokaciji i klijentu ali bi to jos dodatno povecalo kolicinu informacija koje se prikazuju. Ovaj demo ima konkretnu namenu i ciljnu grupu. Za relativno kratko vreme da informise sve potencijalne klijente, kojima je potrebna arh viz usluga, sa kim tacno imaju posla i koji nivo kvaliteta mogu da ocekuju. Kada gledam video prezentacije paznja me drzi prvih par minuta i dugo zadrzavanje na istom projektu ili prikazi istih motiva iz vise uglova me navode da nastavim kliktanje dalje... Sem toga ovo nije umetnicko delo i nije ni postojala tendencija nominacije za oskara za montazu. Osnovna ideja je bila prikazati najrazlicitije odabrane projekte u odredjenom vremenskom intervalu. Zato nazalost dosta projekata nije uslo u uzi izbor, a ima i onih koji su u confidential statusu... Danas se brzo zivi pa zato i brzi reel ;) Postoji razlika izmedju brzog reel-a, i reela koji izaziva morsku bolest dok se gleda. Razumem argument, ali ne odrazava se na materijal. Milion caka koje se koriste u arh-vizu su suptilne, ali cine razliku izmedju dobrog i loseg rada. Primera radi, pre vise godina, na bilbordima bi video neki fantastican render, ali izbliza, vidim da recimo nema GI i da su materijali prilicno jednostavni, ali kompozicija (sa jednostavnim svetlom) i dalje je cinilo fantastican render. Video sam isto tako i dosta nasviranih rendera koji su jednostavno lose kadrirani, lose (iako kvalitetno) kadrirani. Tako je i sa ovim videom - letenje kroz stan sigurno moze da se prikaze mnogo bolje i prijatnije, u istom vremenskom okviru. Ovo seckanje je suvisno - mene je to prvo navelo da 3-4 puta vracam video i refreshujem stranicu, jer sam mislio da mi je net trokirao, kad sam shvatio da je efekat... malo sam bio annoyed :) sta se desava na 1:40, isti kadar dva put, sa drugacijim automobilima? Druga stvar, ne znam koliko ovde ima vasih klijenata? Mozda nije trebalo da kacis ako nisi spreman za kritiku. Ove tehnicke animaije su mi mnogo bolje od same arhitekture (tipa ovo sa podovima, sastavljanje zgrada i sl) Tako da, koja je poenta svega ovoga? :) Link to post Share on other sites
alekba 13 Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 Ne samo da je trebao da kaci ovde, nego cak sta vise, trebalo je prvo ovde pa posle u beli svet ^_^ Normalno je da kada si dugo u nekom projektu gubis iz vida neke stvari, zato i sluzi taj nepristrasan posmatrac. Manje vise svi se slazu da su radovi ok. ( dosta ih je vec kaceno ovde ) ali da prezentacija skripi, glede kretanja kamere. Potencijalni klijent, ako je iz struke, profesionalac, ce videti traljav rad, neko sa ekonomskim fakultetom ( ili jetrvin mali :P ) ce verovatno pomisliti da je u pitanju ostecen video. U svakom slucaju steci ce pogresan utisak. Verovatno treba par dana da se to dovede u red, a rel ce visiti koju godinu na vimeu i ko zna gde jos. Link to post Share on other sites
pailhead 0 Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 pa da ali, deluje mi kao da nista od ovoga nece biti uvazeno "lose je" "pa jeste, ali za koga je dobro je" tako sam ja razumeo :) Link to post Share on other sites
Ganga 0 Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 Kada je rec o samoj prezentaciji, slazem se sa ostalima i evo primer kako jos moze: white bedroom Link to post Share on other sites
Renovatio 0 Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 Svaka cast Denici odlicno! :D Link to post Share on other sites
Labicko 1 Posted December 6, 2013 Report Share Posted December 6, 2013 @ddd s Animacija ti je odlicna i kamera je odlicna, dobra reklama za to cime se bavis. Dosta njih nisu razumeli sta si napisao, ali to goveri o necem sasvim drugom. Link to post Share on other sites
oriyus 0 Posted December 6, 2013 Report Share Posted December 6, 2013 Nije dobra reklama, neki ljudi ne mogu u opste da gledaju taj video, bude im muka, vrti im se u glavi..... Nisam ja to izmislio, to je cinjenica. Link to post Share on other sites
Recommended Posts