Jump to content

Spacemaker VR: Walk Inside Your 3d Designs


Rapidograf

Recommended Posts

Ekstra stvar, radio sam na VR prezentacijama kroz drugi sw i hw, vrlo jak PC i neki Sony HMD i mana je što je ceo setup malo glomazan... Pa nije da nisam razmišljao o ovako nečemu jer prezentaciju gledaju kroz Oculus Rift, a ako Carmack za to kaže da je "next best thing" onda njemu treba verovati.

Problem same prezentacije je što sam VR softwer mora da bude malo napredniji od igračkog endžina od pre 10 i kusur godina jer obično čitaju samo diffuse, opacity i reflection map shader-e a realtime svetla, refleksije ne. Praktično sve treba prerenderovati, što je s tehničke strane priličan posao sem ako se s modelom ne krene u startu za VR.

 

Aha, sad sam pročitao do kraja - koristi se isti SW kao ovaj naš sistem... Spacemaker is powered by the Vizard VR Toolkit developed by WorldViz. I to je openGl mašina, pa od komlikovanijih shader-a nema ništa - imali smo problem i sa implementacijom realnih refleksija i na kraju smo nekakav Hall Of Mirrors uradili sa prerenderovanim refleksijama u 3 verzije da bi klijent uopšte shvatio poentu prostora (na plafonu ide video a zidovi su ogledala).

Sve u svemu, primenljivije je bilo na interaktivne prezentacije zbog implementacije raznih avatara, prostornih okidača nego na sam kvalitet rendera prostora koji se prezentuje.

Link to comment
Share on other sites

I to je openGl mašina, pa od komlikovanijih shader-a nema ništa - imali smo problem i sa implementacijom realnih refleksija i na kraju smo nekakav Hall Of Mirrors uradili sa prerenderovanim refleksijama u 3 verzije da bi klijent uopšte shvatio poentu prostora (na plafonu ide video a zidovi su ogledala).

Sve u svemu, primenljivije je bilo na interaktivne prezentacije zbog implementacije raznih avatara, prostornih okidača nego na sam kvalitet rendera prostora koji se prezentuje.

 

 

Sta ovo znaci? Kako od komplikovanijih shadera nema nista?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...
powered by