Jump to content
Sign in to follow this  
neobavesten

Logo - misljenje

Recommended Posts

Pozdrav svima,

 

U procesu sam izrade logotipa za Gridtect, organizaciji koja ce se baviti konsultantskim uslugama iz oblasti elektrotehnike, obnovljivih izvora energije, energetike. Ideja je bilo da se napravi logotip miniminimalistickog stila, jednostavnije forme, kombinacijom jedne ili vise boja, kako bi i sam logotip bio podesan za desktop stampu. Cenio bih konstruktivne komentare i ideje kako dizajn uciniti boljim. Unapred mnogo hvala.

 

post-9428-1384099309_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

^

Ne izgleda skroz naivno ali ne mogu da kazem da je 100% pro. Prvaa stvar, pokusao bih koristiti originalan znak a ne stock ikonicu.

Gradijan koji koristis na istoj po mom misljenju trebalo bi da bude malo uredniji.

Tipo mi se ne dopada, promenio bih ga. Kao ni sama kombinacija boja sivo zeleno, uz ikonicu sa ovakvim gradijanom sve deluje prilicno nepovezano.

Eto, rekao sam ti misljenje. Postavi jos verzija pa mozda budem u prilici da ti dam konkretniju korekturu.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala na konstruktivnim sugestijama. Pokusacu neke od njih da primenim, ali za sada prilazem jos nekoliko varijacija na istu temu.

 

Zaista ne znam koji bi znak mogao da se koristi umesto stok ikonice. Sada je ona nekako obrnuta i umetnuta umesto slova "G", tako da samo slovo pokusa da asocira na posao.

 

Takodje koja boja bi bila dobra umesto sive. Zeleo bih da zadrzim zelenu ali opet ne bih da ceo logo bude zele boje. Mozda da bude ceo zelen ali sa nekim lepim gradijanom.

 

Cenio bih ukoliko bi mogli da mi kazete koje od ponudjenih resenja je najblize dobitnoj kombinaciji kako bi na njemu mogao da nastavim rad.

 

Unapred mnogo hvala!

 

post-9428-1384198166_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

^

Jos uvek si daleko od onog za sta bih ja mogao reci ovo je ok. Osecam potrebu da ti objasnim zasto ne stock ikonica.

Prvi i osnovni princip svakog dizajnera je. Budi svoj i 100% originalan. Pozajmljivanje i kopiranje tudjih radova je samo dno. Rad mora biti jedinstven i originalan i vrlo tesko kopija moze biti bolja od originala. Kradja je krivicno delo ... iskreno smucilo mi se da ovu pricu ponavljam ...

Ovako...

Novi radovi koje si ubacio su jos vece sranje od ovog gore. Uzmi olovku i papir i osmisli koncept za ikonicu. Napravi crteze. Kada dobijes rezultat koji je ok izaberes tipo u odnosu na ikonu koju si stvorio ... nakon toga razmisljas o bojama ( ukoliko one unapred nisu odredjene od strane klijenta)

 

Dodacu na kraju. Ukoliko planiras ozbiljno da se bavis ovim poslom mani se kradje. Samo ces sebi napraviti problem, postaces zavistan od gugleta i gledanja tudjih radova.

Olovcicu u ruke lepi beli papir pa to slikas web kamericom ili neki digtalac i odradis vektor. Veruj mi na rec i ti ces se bolje osecati.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^^

"Zaista ne znam koji bi znak mogao da se koristi umesto stok ikonice"

 

pa....hmm..ove tvoje reči nesto kažu...

možda da angažuješ grafičkog dizajnera?

ever occurred to you so far ...?

Share this post


Link to post
Share on other sites

na prvi pogled dopadjivije je na drugom primeru, ali u prvi mah se čita RID umesto GRID što može biti problem imajući u vidu šta RID znači, može biti i smešno... možda probati par drugih asocijacija (npr na GRID) ili staviti akcenat na drugo mesto / očiglednije povezati G_RID

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...