Jump to content

Fasada

Kscha

Recommended Posts

Deluje mi da bi moglo biti od trimo katalog

panel detaljnije

Oni bi svakako mogli da naprave ovakvu fasadu. E sad je pitanje cene, kacenja, da li se greje i sl...

Drugo resenje bi bilo da postavis ovakav profilisani lim na posebnu potkonstrukciju, ali to je jako tesko uraditi da se ne vide spojevi i kacenje, plus da izgleda ovako kompaktno. To bi pre licilo na garazu. Tako da bih se vratio na trimo ili panel nekog drugog proizvodjaca :)

Zdravo ljudi

imam jedno pitanje...

zanima me kakva je ovo fasada,kako se radi,koji je materijal i neki datalj ako neko ima.

Sa sajta arhitekata:

■ Exterior: galvanized steel plate

■ Roof: Galvalume steel plate

■ Internal floor: cedar plate Cena plywood, crushed stone

■ Internal wall: Tana cream paint

■ Internal ceiling: (represents makeup Liang) softwood plywood

Ponešto o fasadama tog tipa na: Constructalia

Takođe: Corus-Kalpinis-Simos (Grčka firma)

I, naravno, Google.

sajt mu je bas lep, cist, pregledan i tako to. Jos samo da prave kuce u kojima bi neko pozelio da zivi ili barem da je ima u susedstvu.

Relativno, sta se kome svidja, ja licno volim da vidim ovakve objekte, itd...al bi ziveo, da mogu da biram, u necemu ovakvome

http://www.houzz.com/projects/25839/Johnson-Cove-Retreat

oma sad!

...

A ne bi se bunio ni da mi je u susedstvu, ta bela, prema onom sto mi je SAD u susedstvu!

No problem, Kscha.

Hvala, momci.

Japanska arhitektura je veoma specifična, direktan je proizvod njihove kulture i definitivno nije za svakog. Međutim, imaju zanimljiva rešenja za male površine i vole da eksperimentišu sa prostorom na najneobičnije moguće načine, pa često pratim neke njihove projekte.

@Marija: to je ta neka ideja, samo što su materijeli drugačiji, čini mi se. Ova kuća se nalazi u Osaki, gradu na obali mora, pa pretpostavljam da moraju da idu sa galvanizovanim čelikom zbog vazduha i sl. Plus ti treba pedantan majstor da sve izgleda kao pod konac.

A ne bi se bunio ni da mi je u susedstvu, ta bela, prema onom sto mi je SAD u susedstvu!

Evo šta Japanci kažu o Japanskoj arhitekturi (na tekstu o Sou Fuđimotou): I wish people would stop fetishising Japanese architects. All I see above are 3 sculptures. Here in Japan 99.99% of all houses are horrible, leaky, poorly designed rabbit hutches. The 0.01% that are designed by architects do not represent reality.

Gle, koliko ja znam galvanizacija je postupak nanosenja cinka ili nekog drugog metala na celicni lim ( elektroliticki ili uranjanjem/hemijski). Elem, mislim da se ovde mislilo na pocinkovani lim, ali meni deluje kao plastificirani a on se dobija tako sto se vec pocinkovani plastificira, znaci dodatno preko zasititi ( mada moze da se plastificira i bez cinkovanja mada se to koliko sam ja upoznata kod nas kada su u pitanju paneli ne radi vec se ide na dvostruku zasititu).

Taj fazon, za krov su koristili već specijalne* panele, fasadni su verovatno tipa Trimo, što reče Ganga, ili ovi sa tvojih linkova.

GALVALUME sheet steel is a 55% Al-Zn coated sheet steel product that is ideally suited for most types of roofing and siding applications as well as unexposed automotive parts, appliances and miscellaneous applications like furniture, outdoor cabinetry, computer cases, gutters, pipe, etc.

*specijalni u smislu patentirani.