Jump to content

Valerij Zajcev

Članovi
 • Content Count

  442
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Valerij Zajcev

 • Birthday 12/14/1985

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Kragujevac

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Vucetic Vladimir
 1. To je linija koja ide od vrha do dna flajera. Na flajeru inace ima jos dosta boja nego sam morao da ih sklonim :) Sada sam dobio informaciju da bleed treba da bude 3mm poslao sam im bez markera jer na 3mm ne vidim koja je uloga markera suvise su sitni :(
 2. Morao sam sto pre da privedem kraju. Evo sta sam na kraju izvukao. PSD sam promenio iz RGB u CMYK Dodao 6mm sa svake strane Manuelno u PS-u dodao markere Evo ga primer, sta mislite jel nece da bude problema u stampi? example.pdf
 3. Jos uvek mogu :) Jel ima nesto posebno sto treba da uradim ako hocu da otvorim PSD u Illustratoru?
 4. Ma ta stamparija samo primi fajl i ceka izlaz nece da cuju za fajl (ne pitajte :( ) Ja se izvinjavam sto postavljam mozda suvise laicko pitanje :) Do sada sam radio samo u AI i nikad u PS-u. - Napravio sam flajer i uradio flattern svih layer-a. - Onda sam dodao ... ne znam kako se tacno zovu one linije sto se spuste kada se povuce kursor sa rulera. - Povecao canvas za 3mm (nadam se da je to dovoljno) - Onda sam pomocu single row marqee tool/column napravio markere. - Pretpostavljam da se tako radi (zakacio sam pdf ovde)? Jesam li nesto propustio? Untitled_1.pdf
 5. Trebam da posaljem neke flajere (photoshop) na stampu. Grafika ima bleed od 6mm. Moje pitanje je: Da li ima potrebe da pravim bleed markere ili moze bez njih? Bio bih zahvala na brzom odgovoru :) Hvala
 6. Da li neko zna nekog u KG-u da popravlja mekove. Umro mi iMac verovatno je napajanje otislo :-(
 7. Evo ga link: http://www.flyerking.ch/sz/catalog/roll-ups/2-x-0-85-meter/
 8. 100-150 mislis na DPI? Na sajtu stamparije pise da stavim 300 dpi i CMYK.
 9. Ok, hvala. Najvaznije mi je bilo to za bleed. Ali kako kontam ne moram to da stavljam uopste, ja sam prvo bio stavio 2.5mm :)
 10. Na primer. Uzeo sam ovu sliku http://images.hayneedle.com/mgen/master:ACB058.jpg i stavio je na art board. Malo je smanjio da stane u okvir 80x200cm. Da li ce ovo dobro izgledati kada se odstampa?
 11. Treba da napravim pull up banner, velicine 80 x 200cm. Prvi put pravim ovako nesto pa mi treba par saveta :) 1) Da li treba da pravim bleed oko dokumenta 80x200cm kada ga pripremam za stampu ili to ne mora da se radi? 2) Da li je svejedno da li ga pravim u PS ili AI? 3) Imam sliku rezolucije 3508 × 2480. Ako nju postavim preko sredine bannera da li je ta velicina dovoljna da slika ne bude, kako da kazem razmazana? Pitam posto je JPG u pitanju.
 12. CPU i5-4570 ili i5-4670 (1150) bez 'k' ne klokujem nista. Koju dobru plocu uzeti tako da ne moram da je menjam duzi period, a da ne moram da puknem mnogo love na nju (H87 ili B85)? Da li je bitna brzina rama ili da ga samo ima sto vise? Namena racunara je rad sa dosta otvorenih aplikacija istovremeno ne preterano komplikovane, PS/AI i (hobi) Rad u 3DMAX-u?
 13. Ok, hvala svima na odgovorima :) Morao sam da budem siguran u ovo jer stamparija radi samo to "stampa" i ne nudi mi opciju da vidim primere oni samo uzmu PDF i stancaju zato sam morao da pitam :) Hvala jos jednom.
 14. Treba da stampam vizit kartice ali mi je ovo prvi put da ih pravim za stampu. I nikada do sada nisam cuo za bleed. Koliko sam razumeo to se postavi kao visak oko kartice da masina ne bi pogresila kada sece i da ako je cela stranica crna ostavi bele ivice ili slicno. E sad sta sam ja uradio: 1) Novi AI file i dodao sam bleed od 6mm (valjda je ovo ok velicina) kartica je 90x60. 2) Pojavio mi se crveni okvir i pretpostavljam da je to taj bleed? 3) Napravio sam karticu (na slici je samo primer :) ) 4) Ovo je deo koji ide stampariji. Isao sam Save kao PDF i odabrao PDF/X4:2010 (ne znam sto ovo mi je stamparija trazila) i u Mark & Bleeds sam ostavio Trim Marks cekiran. Dobio sam sledeci PDF: I na kraju moje pitanje :) Da li sam ovo dobro uradio? Da li sam nesto uradio ili propustio pa da dobijem VK kakve ne mogu da iskoristim, mislim da li ce masina ovo lepo da isece koliko sam shvatio masina ce da sece samo dokle su ovi markeri u PDF-u jel da? Molim za odgovore jer mi ovo sutra ide u stampariju :rolleyes:
×
×
 • Create New...