Jump to content

BT

Supermoderatori
 • Posts

  3,647
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0 Neutral

About BT

 • Birthday 08/11/1924

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Gender
  Male

Previous Fields

 • Ime i prezime
  BT

Recent Profile Visitors

13,389 profile views
 1. Agencija. Registruješ se kao Agencija za pružanje fotografskih usluga "Ime Agencije". Možeš biti paušalac ili u PDV-u, sve ima svojih prednosti, ali verujem da će ti jednostavnije biti da budeš paušalac (tu možeš i da dižeš keš bez pravdanja - do 100.000 dnevno). U principu ti si preduzetnik i potpadaš u tu "klasu" pravnih lica (mada se preduzetnici ne vode kao pravna lica). Manja su akanja i papirologija za preduzetnike (i kazne ne daj bože da ti neka inspekcija rebne koju), ali odgovaraš kompletnom svojom imovinom, za razliku od d.o.o. gde se odgovara isključivo imovinom same firme.
 2. Da li neko zna nekoga ko prodaje reparirane 3xx ili slične modele ne mora fuji.
 3. Meni je druga čak bolja od prve.
 4. Ako ćeš se obogatiti od 250 dinara zarade po šolji, e onda stvarno. :), a u toj zaradi je i plata nekoga ko to radi.
 5. Pa realno zato sada ide svima tako kako ide. Kreću ljudi da dampiraju cene i to je to. Cena šolje sa kutijom je 1.15+PDV dakle oko 165 dinara + transfer papir + boja, a da ne pričamo o situaciji da neko ne daj bože naplati svoj rad, svoje vreme koje je potrebno da se izradi ta šolja, pa neka je ukupno i 15 minuta. P.S. Već godinu dana nema nigde da se kupi p50, samo naslednici sa ugrađenim ciss-om, koji traže kodove pri sipanju boje, što znači da moraš da se snalaziš kako znaš i umeš sa piratskim kodovima, koji nekad rade, nekad ne. Naravno svako radi kako njemu prija i odgovara.
 6. Evo ja radim na ricoh-u i ne žalim se, a dva epsona sam bacio.
 7. Digitala, s tim što ova digitala (tabačna i laserska), nema nikakve veze sa onom za postere o kojima smo ranije pričali, tu su u pitanju bili ploteri (ink jet tehnologija).
 8. Od firmi imaš recimo TPS iz Subotice, ili Alphaset iz Beograda, izguglaj i informiši se, pa vidi šta ti je najisplativije.
 9. Koji je tiraž i zavisi od pripreme.
 10. Sito bi i dalje bilo bolje da je u pitanju štrih, jedna ili dve boje, čak i da je pun kolor ako je veliki tiraž (i ako to nije nešto što se gleda sa pola metra, zbog veličine rasterske tačke). Tako da to "najprimitivniji oblik štampe" je stvarno paušalna ocena. Sito i dalje ima svoje mesto u štamparskoj industriji i te kako. U suprotnom bi davno izumrlo.
 11. Koji je tiraž? Da li pun kolor, ili može da se radi iz jedne - dve boje. Koja im je namena? Koji format?
 12. Sublimacija ti sve te poslove oko suvenira savršeno završava. Moj predlog ti je samo da pored 3d prese uzmeš posebno presu za ravne površine pa da možeš i majice da radiš (na toj presi možeš i mouse pad-ove i puzzle). Drugarski savet, izbegavaj tu firmu čije si linkove postavio jer su čak i do nekoliko puta skuplji od drugih dobavljača. Ima stvari koje ćeš morati od njih da nabaviš, ali sve što možeš kupuj drugde, dosta ćeš uštedeti. Te epson printere koji su u linku nemoj koristiti za sublimacione boje. Te boje su dosta gušće i vrlo lako se glave zapuše, a onda te menjanje istih izađe kao Svetog Petra kajgana. Stisni zube i uzmi Ricoh gel printer, jeste dosta skuplji, ali jeftiniji je od 3 komada epsona, koje ćeš relativno brzo promeniti sa sublimacionim bojama.
 13. Za to sledi warn (za početak) što je i član i dobio.
×
×
 • Create New...