Jump to content

sale-19

Članovi
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About sale-19

 • Birthday 06/27/1988

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Location
  Beograd
 • Interests
  3D modelovanje i animacija, automobili

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Aleksandar Bozovic
 1. Video sam ovo pre 5 minuta i nisam hteo ni da pogledam shta je. =] Sad definitivno moram. Jedina stvar, nisam nikad koristio LightGen ni LightMapGen. Koliko ovaj plug trazhi memorije, poshto kuburim sa RAM MB-ima?
 2. Chudno je da su svi videli shta fali, a niko nije konstatovao da su texture drvene podloge i kore jabuka perfektne. =] BTW - Tra-la-la, ako ti nije cim da u kratkim crtama opishesh kako si uradio ove male "rascvetane" krajeve.
 3. I onda nadju pirate, i ebu im sve sa te liste :]
 4. Pa pazi, model nije uopshte losh. Da mu treba josh malo "shminkanja", treba mu, ali nije losh. Mozhda bi trebalo da pogledash tut za postavljanje UV mape za gume, ostalo je samo sticanje rutine. Shto vishe modela uradish, bitje bolje. Samo bi trebalo josh da pogledash neki tut za modelovanje auta sa malo vishe oshtrijih ivica, kako bi shvatio kako da ih uklopish u model. Posle toga, batali tutorijale, samo radi shto vishe modela. P.S. - Ovaj je super-super u odnosu na moj prvi model. :)
 5. Nisam upoznat sa VRay-em/om :} ali za sam model svaka pohvala.
 6. @WVlada Blueprint sam skinuo sa www.cg-cars.com, ali nisu odmah takvi. Morao sam sam da ih sechem (PS) i podeshavam (razvlachim u LW-u). U principu nisam ih ni tad dobro podesio, tek kada se model malo razvio, uspeo sam da ih lepo rashirim. Mada ni sad nisam siguran, da kada dodjem do zadnjeg dela auta, da se netje pojaviti greshka. :? Najbolji blueprinti se nalaze na sajtovima proizvodjacha (fabrike automobila), ali jako malo njih to postavlja na net. edit> @okmijun Nashao sam Rhino 4, skinuo evaluation verziju (mozhe da se sachuva samo 25 objekata, posle ne mozhe), i sad bih radio u njemu, al' ne znam kako. Ako mi mozhesh retji neki sajt gde ima dobrih tutorijala, bio bih ti zahvalan. BTW ima kao mali aktivni help (vrlo korisno), tako da je jako povoljan za one koji tek pochinju sa 3D modelovanjem. U principu sve osnovne stvari su prikazane.
 7. @okmijun Nisam bash mnogo razmishljao o drugim programima, mada mi puno ljudi kazhe da je to velika greshka. Jedini program koji sam koristio do sad osim LW-a je Modo. Vrlo je slichan LW-u, ali mi na prvi pogled izgleda zaguljeno za uchenje. Za rhino sam shvatio da sluzhi uglavnom za modelovanje, shto mene u stvari vishe interesuje (ako ikada budem 3D profi, to tje biti modeling). Svakako tju potrazhiti. Hvala :)
 8. Shto se tiche dela kod hipodroma, to mi je jasno. Ali autokomanda? Gde je ovo na autokomandi, gledam, i nikako da shvatim. =] Inache render kod hipodroma je perfect!
 9. Vidjao sam razne modele automobila, i doshao do zakljuchka da se poly modeli automobila rade uglavnom za igre, a ne za hiper realne slike. Koliko sam ja video, do sada najbolji modeli su radjeni kao NURBS modeli, u maya ili 3DS MAX programima. Poshto LW nema NURBS-e, jedino reshenje je SubPach modeling (vrlo slichno) =] Evo kako je do sada ishlo. Prvo sam uradio samo haubu, poshto na njoj najbolje mogu da vidim kako se uklapaju prelazi sa oshtrih na blage povrshine, pa sam (poshto mi se rezultat veoma dopao) pocheo da radim ceo auto. Za sada sam samo uradio jedva jedan deo prednjeg dela auta, ali se nadam da tju imati vishe vremena preko nedelje, bar da zavrshim kavez. Plan za dalji rad: Kada je kavez gotov, pochetju sa pach-evima, taj deo tje biti najzanimljiviji, onda na red dolaze weight mape ili edge bevel, josh nisam siguran, i najzad materijali. Mislim da tje mi najtezhi deo biti modelovanje vetrobrana i prozora, pa ako iko ima neki savet.... Elem, da ne davim vishe, slike:
 10. Helena Paparizou - Treli Kardia :] /edit/ Hehe, nemojte porediti moj potpis i pesmu koju trenutno slusham. :D Ja slusham sve.
 11. Pa problem mozhda i jeste u tome shto si chitao SF, jer bi ova kapija vishe trebalo da bude "fantasy" nego SF. Trebalo bi da izgleda prirodno. Ako se iz shume prelazi u pustinju, neka kapija bude neshto izmedju. :) Ne znam tachne rechi kojima bih ti definisao shta hotju da kazhem. Recimo, kapija od kamena sa, kao shto ti reche, puzavicama i nekim lishtjem. To bi nekako izgledalo prirodnije. :)
 12. Pa oko 4-5 sati, najvishe volim uveche posle 10, 11, pa do 3 ili 4 ujutru. Tad je najtishe, i tad mogu da se skoncentrishem na to shto radim. U poslednje vreme (nekih mesec dana) nisam nishta radio :( , ali kad se neki model lepo razvije za neko kratko vreme, tad se nalozhim ko' mlad majmun i mogu da provedem i po 15 sati samo sa Wave-om, da bih na kraju shvatio da nisam popio ni jednu kafu, a da je vetj 9 ujutru, i da sam za redom palio cigarete celu notj, a da ni jednu nisam popushio do kraja, jer mi je monitor skretao pazhnju. :)
 13. Kul tutorial za crtanje color mapa za lice, obrve, trepavice... http://forums.cgsociety.org/showthread.php?t=292672 bump i specular: http://forums.cgsociety.org/showthread.php?t=339508 color mapa oka: http://forums.cgsociety.org/showthread.php?t=244153 . ;)
 14. Pretpostavljam da je checker ona tekstura koju koristi lik u tut-u koji si postavio? Ja sam to radio samo kao shahovsku tablu. Mislim da je to ok. Sredio sam to. :D HVALA Sto se ostalih saveta tiche: Hvala. (opet) Recimo nisam pokushao da od referentnih slika napravim color mapu. Mozda bude i zanimljivo. :) Pokusatju. Ali mislim da to netju raditi na ovom modelu. Mozda na sledetjem. Za sada tju se drzati PS samo za crtanje. Mozda samo obrve ukradem sa slike, poshto kad dodjem do njih sve unishtim kad ih nacrtam. xD
×
×
 • Create New...