Jump to content

henrik

Supermoderatori
 • Posts

  4,131
 • Joined

Reputation

2 Neutral

About henrik

 • Birthday 12/20/2012

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Bgd
 • Interests
  Mirišljave gumice i taj fazon.

Previous Fields

 • Ime i prezime
  m

Recent Profile Visitors

14,810 profile views
 1. moj disklejmer: pod minimalnim potrebnim znanjima se stvarno misli na navedeno. Dakle, nemojte gubiti vreme sebi i firmi ako ne poznajete odlično AI i PS u praksi, kao i ako nemate solidno do veliko iskustvo u pripremi za štampu opšteg tipa. Već se dešavalo da na razgovore dolaze ljudi koji rade u Corelu a AI nabadaju, verovatno će se dešavati i dalje, al nije zgoreg da napomenem sve ovo. Ukratko, potrebna je senior osoba.
 2. henrik

  Print

  Za početak, moraš da uradiš ljudsku hardversku kalibraciju monitora, da bi imao predstavu kako će to uopšte da izgleda. Prečešljaj malo teme po Softveru i slično, pričalo se dosta puta o tome.
 3. Ako si definitivno siguran da nije overprint tpg pantona iz logoa preko tamne pozadine, onda su definitivno oni usrali. Ali nabavka pantone ton karte ti neće pomoći u tome. Sledeći put proof, kao što Panchester reče (ne mora uopšte nešto skupo, samo otprilike da vidiš da neka od boja nije otišla u k***c), ili da lično prisustvuješ puštanju na ripovanje.
 4. ^^ Mora da se kontroliše, naravno, ali onda lepo samo preletiš oglas kad ti stigne obaveštenje na mejl (a napravio si smart folder u mejl klijentu ko ja :) ), i ne mrdneš prstom ako nije po peesu. Pa ako neko krene da se buni na PP, samo mu pejstuješ link na pravila, bez trošenja reči. Mnogo je bolje tako nego da edituješ ili brišeš već postavljene, ili se smaraš sa jednim te istim objašnjenjem hiljaditi put.
 5. Mislim da je i u foto oglase potrebno uvesti mod preview kao što je već slučaj sa poslovnim ponudama, s obzirom na frekventnost. Pa onda nema više kuknjave, oglas se ne pušta dok ne bude tip top.
 6. Kažeš, misliš da joj nije mesto ovde? Onda
 7. Je l baš toliko teško ispratiti pravila? Baš ne može da se odoli? I posle je moderacija zla.
 8. Znam, čačkao sam o tome po netu, reklo bi se da radi, al meni je ipak frka, možda probam na nekoj drugoj mašini koja me ne rani kruhom.
 9. Ali ja uopšte nisam odgovarao na ovo što se tiče postavljača teme, to je staro već skoro pola godine i kontam da je imao fore već deset puta da završi priču. Ovo moje se odnosi na Miss Sunshine, za taj budžet bi eventualno mogla da uzme neki 15" star nekoliko godina, i opet da se drnda sa apgrejdom memorije, a svejedno joj treba veći monitor, koliko sam razumeo, pošto nema nameru nešto preterano da cima spravu. Mislim, i ja koristim isključivo Mekove već 10 godina i nemam dileme što se tiče svog izbora, ali ne razmišljamo svi isto i nemamo svi iste potrebe.
 10. Bojim se da nisam razumeo :/
 11. Ne mogu da izvalim da li uopšte postoji opcija za sinkovanje sa harda na cloud :(
 12. Jasno mi je da si raspamećen Mekom kao svež svičer, al ne moraš da ga poturaš i tamo gde nema smisla. Prvo, to nisu full garancije (ne mogu biti full za mašinu staru pet godina), drugo, moraće vrlo brzo da ga menja za hevi djuti varijante, a treće, ima još i dodatni trošak za monitor. Plus u startu obavezan apgrejd rama, što je drkanje a i košta.
 13. Jbg, fora je u tome da danas više nema te varijante "stara mašina za browsing", s obzirom na šta browseri liče, koliko su pretrpani i kakav sadržaj cirkuliše netom. Ja bih mu prvo dodao još tih 2 giga koji fale da se nakrca do kraja, uradio clean install Mavericksa i video kako stvari stoje. Glupo je da u startu ulažeš u SSD za mašinu koja ne služi pravljenju para. Btw, moja kućna radna mašina je Mac Pro 1,1, early 2007, sa 12 giga rama trenutno (planiram da u najskorije vreme pojačam na 16), i jedini upgrade osim memorije (ne računajući hardove) je Radeon 5770 umesto stare kartice. Ograničenje je to što zbog 32-bitnog EFI-ja ne može da tera ništa preko Liona, ali čisto hardverski ne bi bilo problema. ontopik: krenuo pre neki dan da koristim SyncTwoFolders, korisno free softverče, pošto sam počeo da skladištim poslove na Copy cloud, pa mu ovo dobro dođe da se pusti u nekoliko dana i lepo sve sinhronizuje između lokala i clouda.
 14. Jbg, ni SL ni Lion se ne osećaju baš najbolje kada treba da se radi nešto ozbiljno sa 4 giga memorije, kamoli ovi posle.
 15. Okej, ovaj put si se izvukao, ali pazi od sad.
×
×
 • Create New...