Jump to content

dedadrda

Članovi
 • Posts

  156
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by dedadrda

 1. Купио сам, добио и већ га користим пар дана: Eizo FlexScan EV3237 31.5". За сада сам задовољан избором. Ма уопште, врло сам задовољан! Не могу нешто много сад да кажем, оно што је битно је да ми одговара величина монитора, да су боје ок, осветљеност... нисам ништа мењао у фабричком сетовању. То нисам радио ни на старом Еizu 24" који савршено и сад ради (10 година). Постоје проблеми који нису кривицом монитора већ произвођача софтвера који не прати темпо промена у хардверу. Конкретно, кад прикључите овакав монитор па стартујете рецимо win 7 (као ја) онда је све толико ситно да вам треба лупа! Кад отворите мах 2012 или 2014, photoshop исто се дешава. Део проблема се може решити кроз сетап win 7 повећавањем величине икона на 150% или 200% (као ја) онда команде постају солидно видљиве, читљиве али то не значи и да је то крај и да је проблем решен. Нпр, у маху 2012 команде из командне линије у врху монитора су видљиве и читљиве као раније али ако било коју стартујете и отвори се падајући прозор онда је сви текстови и иконице исувише ситни. Исто је са текстовима и тастерима у Command Panelu и то збиља постаје проблематично. И још нешто, код маха 2012 су имена погледа (Top, Front, Left..) једноставно невидљиве, просто су изгубљене испод подеоних линија поља. Код маха 2014 то већ није случај, тамо се имена виде али се све исто понавља као код 12-це. Упркос свему (јер верујем да ће се наћи решења за проблеме које побројах) ја најтоплије препоручујем свакоме ко је у прилици да користи 4К мониторе за рад. И још једном, хвала свима који су се јавили и помогли ми мишљењима и саветима.
 2. Нa пуmу сaм, хвaлa нa нoвим koмeнmaримa, пишem нa мoбилнoм a mo мрзим. Jaвићу сe чим сe врamим.
 3. ericmilos, elenksn , alekba извињавам се што касним са одговором и што овако одговоарам свој тројици али заиста, у таквој сам гужви да једва било шта стижем. Јуче сам успео да скокнем до Saturna, ланац роб. кућа које продају технику (http://www.saturn.at/) да погледам 4К мониторе у живо да бих стекао какву какву представу и о величини а и ако је могуће да видим каква је то слика у 3840х2160. На веб страни имају доста велики асортиман 4К монитора, али у радњи од свега (што је мене интересовало а то су монитори30-34") имали су само један BENQ BL 3201 PT 32" и један PHILIPS BDM4065UC 39.5" 4K (као elenksn-ov). Већина осталих монитора је била мања или ако су већ 30-32" најчешће су 21:9. Оно што је мене изненадило је да ми се 32"-инчни BENQ учинио малим а ни 40" PHILIPS ми није изгледао тако велики како сам мислио да ће бити. PHILIPS има фину, јасну слику али у таквим условима нема начина да се направи нека провера. Saturn је на веб страни истакао рецензије тестова и мишљења купаца које је обрадио немачки сајт alaTest (http://alatest.de/) по коме је PHILIPS BDM4065UC од могућих 100 поена добио 97 (!), боље оцењен него Eizo, Samsung иLG из мог ужег избора. Ја пак из поста elenksn-а не могу да закључим да ли он препоручује PHILIPS или не. Што се других коментара тиче, хвала свима, имаћу 10 дана да о избору размислим па ћу онда водети шта ћу.
 4. Јел то неки виц. шала? 40.000$ за монитор? :rolleyes: Мени не треба монитор за гледање филмова или за видео игре. Треба ми за рад. Монитори већи од 32-34 " ми не требају јер је то превелико. А и оно што се продаје (један Philipsov i 2 Iiyama 40" немају неке убедљиве рецензије). Ја сам мој избор сузио на: Eizo FlexScan EV3237 31.5" Samsung U32D970Q, 31.5" и LG Electronics 31MU97-B, 31" Сва ова три монитора су 4К (38409х2160, 16:9) и имају одличне рецензије и више него добре резултате на тестовима у Немачкој. Сва три су, у може се рећи у истој категорији цена - око 1.200€, горе, доле. Који год да узмем вероватно не бих пооигрешио што се квалитета тиче. Питање је да ли ја са 4К монитором олакшавам себи посао, чувам већ нарушен вид или стварам себи непотребан проблем? Зато сам и поставио тему надајући се да можда има чланова на зони који имају већ искуства таквим мониторима. п.с. Тог Dolby Professional PRM-4220 и уопште Dolby производа нема, бар нема на Geizhalsu (http://geizhals.at, .de, .eu) а то је највећи интернет сервис на коме се продаја првенствено компјутерска техника па онда остало. Видим да имају презентацију и на немачком али ништа конкретно. п.п.с. Највећи Dell модел који може да се набави овде (Аустрија, Немачка) је Dell UltraSharp UP3214Q, 31.5" - 38409х2160; 16:9 а цена му почиње од 1499 а завршава се са 2399,90€, зависи од понуђача. На http://www.testberichte.de/ добио је оцену "gut, 2,2" углавном су му и код осталих који су га тестирали оцене изнад 2. Највећа оцена је 1. Eizo је добио оцену 1,7; Samsung 1,2 LG Electronics 31MU97 -1,5
 5. Смешно. сад баш гледам (http://geizhals.at - понуда у Аустрији и Немачкој), уопште нема монитора 1920х1200 величине 30-32-34"!!! Максимална дужина дијагонале у тој резолуцији је 25" (!!!)а мени то не значи ништа . Тешко је и наћи негде где човек може да провери, погледа. Осим пар робних кућа сви остало продавци не држе такве ствари на лагеру него кад се појави купац, наручују из Немачке. Али, пробаћу, нешто ћу да измувам :) .
 6. Upravo to je jedna od stvari koje me brinu jer ne mogu nigde da nadjem necije iskustvo. Moze sve da bude zaista sitno i pitanje je da li se kroz setovanje monitora moze to da izbegne i kako i koliko. Problem je sto su sve recenzije koje sam uspep da nanjem i procitam (na nemackom) uglavnom vezane za performanse kod gledanja filmova ili kod video igara. Nista iz oblasti koja mene interesuje.
 7. Ја већ добрих 10 година користим EIZO FlexScan 24" и ради ко змај, презадовољан сам. Мој проблем је вид који ми је од оволиког бечења и буљења у монитор добрано страдао. Зато сам и помислио да би ми решење са већим монитором и великом резолуцијом олакшао посао
 8. dedadrda

  Vicevi

  надам се да нису били: Шта је врхунац пијанства? Кад се на сопственој свадби толико напијеш, да седнеш поред таште, пребациш јој руку преко рамена и кажеш: - Брко, јебеш ли нешто'! Улази тип у продавницу : - Добар дан, извините, држите ли јаја?! - Добар дан, наравно! - Онда једно држање и два пива!
 9. Намеран сам да купим за рад један 4К монитор (3840х2160 пиксела, величине31-32"), већ сам направио и неки ужи избор а онда сам се сетио да нисам проверио најважније: да ли и како то изгледа и функционише у пракси? Да ли неко има и користи за рад (моделовање у 3d maxu превасходно) 4к монитор и каква су му искуства? Помогло би ми свако мишљење, препорука, савет.. и унапред хвала.
 10. dedadrda

  Vicevi

  ^ престиже ме, хтео сам да га постујем :D ево нешто друго онда: 87% људи воли пронографију 99% вас је погрешно прочитало горњу реченицу
 11. dedadrda

  Vicevi

  Нешто овај део пресушује, све мање вицева... Пита МУјо Фату: - Како то да се не изнервираш кад се дерем и вићем на тебе? - Лијепо, одем те оперем wc. - Дај бона, како ти то може помоћ??!! - Користим твоју ћеткицу за зубе! ------------------------------------ Пита културна мува другу муву: - Извините, јел' овa столица слободна? ------------------------------------ Која је разлика између геј и стрејт свадбе? .. .. .. На геј свадби два пута се свира "Данас мајко жениш свога сина"!
 12. Ajd ja nisam neki ekspert, daleko od toga, ali koristim taj mali skript i pomogao mi je kod prvog ciscenja. Pocistio sav visak. Na modelu koji radim, skoro sve sam strpao u xref ali sve jedno ram memorija se u startu penje na 6-7GB, a ako ukljucim render nekad ode i na preko 12gb. i ne znam sta da radim. Po skripti je sve ok a ram se tanji (imam 8gb ostatak, visak se valjda sa diska uzima). Postoji li joj neki metod, nacin, bilo sta da ovome doakam?
 13. dedadrda

  Vicevi

  ^ bio, vidim poznat mi i iznenadim se kad sam video da sam ga ja postavio još 2009. Super, znači nisam toliki lapos :rolleyes: Evo jedan za koji mislim da nije bio: U školi, u starom Egiptu, kaže učitečlj deci: - Vadite papiruse, danas ćemo imati diktat! - Pišite: Naš bog Amon-Ra je vrlo prepotentan... Tog trenutka mala Nefertiti diže ruku i pita: - Učitelju, ja sam prošle nedelje bila bolesna, jel se "vrlo prepotentan" piše sa dva ili sa tri qca?
 14. dedadrda

  Vicevi

  Предности ћирилице Веелика је разлика кад ти девојка (жена) напише смс : ''Idem na sisanje i satiranje'', и кад напише: ''Идем на шишање и шатирање''
 15. dedadrda

  Vicevi

  Седи човек у биртији и пије пиво. После сваке флаше ваи слику из новчаника и погледа је. После 6-7 флаше, пита га конобар који је све то посматрао, зашто вади слику из новчаника и гледа је. - То је слика моје жене. Кад ми почне добро да изгледа, значи да је време да пођем кући Да то није далеко од истине ево потврде: клик!
 16. dedadrda

  Vicevi

  Дошап Цига код лекара, жали се да га јако боли ухо. - Какви су ти симптоми? пита доктор. - Симптоми су ми супер, највише волим Барта!
 17. dedadrda

  Vicevi

  Дотрчава Циганчић сав унезверен код мајке и са врата виче: - Мамо, мамо, знаш шта је ћале узо??!! - Шта је узо у уста га??? пита мајка - Узо да с' купа!
 18. dedadrda

  Vicevi

  Пита мали пироћанац тату пироћанца: - Тато, тато, јел могу да гледам тв? - Можеш, ал немо гу палиш!
 19. dedadrda

  Vicevi

  Кафана празна осим два пијаннца од којih један приђе другом и пита: - Ша има ба? Оклен си? - Из Босне! - Их! И ја сам из Босне, да попијемо по једну за Босну? И попише туру све весели, кад први опет пита другога: -А оклен си из Босне? -Из Сарајева -Ууу, јарана па и ја сам из Сарајева! И попише јошједну туру за Сарајево. - А у коју си школу ишао јаране? - Па матуриро сам у "Мехмед-Меша Селимовић", '66 - Не могу вјероват! Па и ја сам болан матуриро у Меши исте године!!! -Да попијемо по једну за Мешино име! И попише још по двије туре кад у кафану улази стална муштериј и с врата пита конобара: - Здраво, ша има данас? - Ништа болан, близанци Омеровићи опет пјани!
 20. ^ ^ ^ koji ste vi indijanci :D Zonas, nemoj nista da mu pises ni o Srbiji ni o Srbima. U pravu je paihead. Sta njega boli uvo ko smo i kakvi smo. Uostalom, najverovatnije je vec dovoljno nafilovan i pun predrasuda o nama ako je i malo pratio stampu. Pisi mu o sebi i onome sto umes da radis a njemu je to potrebno/vazno/interesantno. Ni tu nemoj da preterujes. Najbitnije ti je da se raspitas i saznas koliko to sto ces raditi (ako se dogovorite) kosta tamo kod njega, da mozes da uspostavis iole pristojnu cenu svoga rada. Da ne dodjes u situaciju da te za sicu iskoriscava. Kako i inace rade sa svima sa istoka.
 21. dedadrda

  Funny videos

  Није смешан, или можда јесте(?), донекле има везе са претходним постом, дивљацима на путевима, само овај пут са другачијим исходом: !
×
×
 • Create New...