Jump to content

meteo021

Članovi
 • Content Count

  238
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Milovan Radmanovac
 1. evrithing i do - Brian Adams ? Pretpostavljam da se mislio na: Everything I do - Bryan Adams
 2. Prva mi se ne svidja, ali ostale tri su vrlo interesantne, narocito kao ideje. Realizacija malo skripi ali kao ideje, odlicno. Verovatno bas ideja izaziva dobar utisak koji pominjes prilikom davanja vizit karte.
 3. U stvari, u redu je. U nadi da ce copy/paste resiti stvar ja sam samo prekopirao tvoj kod za velicinu fonta a nisam naznacio na koji element na stranici da se primeni (u mom slucaju na content). To sad radi, nadam se da je to pravilno. <style type="text/css" media="print"> .content { font-size: 16px; } </style>
 4. Inline je css stil koji je primenjuje direktno samo na odredjeni tag a "interni" (ne znam da li sam upotrebio dobar izraz) su stilovi koji se pisu u head sekciji i vaze za tu stranicu. Probao sam da posle <style type="text/css"> .tekstprednosti {display: block; margin-bottom: 12px;.....} </style> dodam <style type="text/css" media="print"> font-size: 16px; </style> ali i dalje mi stampa sa sitnim slovima. Dodao sam "media="screen" u onaj prvi deo ali ni to nije pomoglo.
 5. Želim da prepravim izgled stranice koja bi se stampala i to je u principu lako ako su svi css stilovi u eksternom fajlu. Medjutim, kod mene ima i stilova koji vaye samo za odredjenu stranicu, pa me interesuje kako da prevazidjem taj problem. Konkretno, za stampu sam izbacio header, navigaciju, footer i sl (to je sve definisano u eksternom fajlu) ali hocu i da povecam velicinu fonta a to mi je u internom fajlu.
 6. Da, to sad radi. U stvari i Vili je rekao to isto ali ja nisam to dobro izveo jer sam definisao a:link i a:hover sa block property a nisam pre toga samo a: Hvala svima, pritajicu se par dana da ne padam previse u oci, a do tada ce sigurno iskrsnuti jos neki problem.
 7. Sad sam proverio na drugom racunaru gde je IE 9, tu je sve oK. Na ovom, gde je instaliran IE 8, ne radi.
 8. Pokusavao sam, ali nije uspelo. Definisao sam display:block i za <u>l i <li> ali nije pomoglo, probao sam i da tekst u <li> tagu ubacim u <p> pa da i njemu dodelim diplay:block ali nista. Ili nesto ne radim dobro ili ovo ipak ne zavrsava posao za IE (u mozilli je uvek ok)
 9. Da, da, Vili, video sam, to ce mi koristiti. Ocigledno smo pisali u isto vreme, pa nisam video tvoj prethodni odgovor.
 10. Sto se tice lightboxa, ovaj tvoj primer je za jednu sliku i to je Ok, ali kad je upitanju galerija slika koja treba da se aktivira klikom na neki tekst na stranici, koliko sam video na googlu, nije bas tako jednostavno. Cini mi se da i definisanje stila za h1 prilikom upotrebe za link nije tako jednostavno (ima objasnjenje na googlu ali se nisam previse upustao u to ovom prilikom). Ako mogu da iskoristim priliku (a da ne budem vec dosadan), postavicu jos jedno pitanje: Za a:hover bi trebalo da mi je pozadina teksta zuta i to radi bez problema u mozilli ali u IE je prilicno nedosledno, uglavnom "pozuti" samo prvi red pasusa (a treba ceo pasus). Da li je taj problem poznat i ima li fix za njega? Primer: http://milovan.zxq.net/prednosti.php
 11. Video sam u cemu je problem. Na toj problematicnoj stranici nisam, u head delu nisam ubacio ovu java scriptu: P.S. I dalje bih voleo da dobijem odgovore na pitanja iz prethodnog posta jer mi je stalo da poboljsam kod i izbacim greske iz njega.
 12. To mi je odgovaralo jer se time brise zadato pravilo da a href dobije zutu pozadinu na hover. Da li ima neki poseban razlog zasto h1 ne bi trebalo stavljati za link. Ima li jos neka primedba na kod? Neke sitnije izmene i prociscavanje svakako planiram da uradim jer je tokom rada ostalo par viska uradjenih stilova ili id-a. I yasto uopste koristis popup? Napravi to sa nekim lightbox-om. To sam i hteo u prvoj varijanti (lightbox imam na nekim stranicama) ali nisam uspeo da napravim da mi lightbox startuje klikom na tekst kao link (znaci bez prikazanih thumb-ova, pa da se klikom na jednu od slicica otvara lightbox). Da li imas neki hint za to ili link gde bih mogao da vidim kako se to radi? Trojka, hvala na odgovoruu, probacu to danas.
 13. Na vise stranica imam linkove u tekstu koji otvaraju prozor sa galerijom slika koji je manjih dimenzija. To funkcionise kako treba na svim stranicama (na primer ovoj: http://milovan.zxq.net/prednosti.php) Problem je ova stranica http://milovan.zxq.net/sta%20je%20hiotehnologija.php gde ta galerija slika, kad se otvori, zauzme ceo monitor. Kod je svuda isti (osim imena stranica, naravno): U cemu je problem?
 14. Ne mogu da verujem da je tako jednostavno. Hvala!
×
×
 • Create New...