Jump to content

milovanr

Članovi
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About milovanr

 • Birthday 01/01/1961

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Location
  Novi Sad

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Milovan Radovanov
 1. Meni je palo na pamet da je u pitanju čisto mehaničko opterećenje objektiva. Tele konverteri su i teži i duži od wide konvertera, pa možda zato. Koliko sam mogao da vidim iz fotografija aparata, konverteri se šrafe direktno na pomični deo objektiva, na njemu je navoj. Tube adapter je trebao za S5500, kod kojeg je na fiksnom delu objektiva bio navoj pa da bi bilo mesta kada se objektiv izvuče kod zoom-a.
 2. Nisam se dobro izrazio. U priručniku je kao opcija naveden samo wide conversion. Tele conversion nije. Telekonverter nije naveden kao opcija ni kod S5600, koji ima fiksan objektiv. Znam da FujiFilm ima jedan model telekonvertera sa navojem od 55mm, valjda za S5500. Telekonverteri su duži i teži od widekonvertera pa ih, pretpostavljam, FujiFilm ne navodi u priručniku kao opcije zbog mogućih kvarova na objektivu tj. kačenju objektiva na telo aparata. Interesovalo me je da li neko nešto više zna o mogućnosti da se redovnim korišćenjem telekonvertera izazove kvar na pokretnom objektivu S6500fd?
 3. Da li je i koliko, rizično koristiti telekonvertere na aparatima sa pomičnim objektivima? FujiFilm ne nudi kao opciju telekonverter pa me interesuju lična iskustva.
 4. To je Nikon aparat? Nemam linkove sada kod sebe ali na Google-u potraži programe iz prve poruke. Oni bi trebalo da pokažu neki broj uz "Shutter count" parametar. To bi trebalo da je to.
 5. Nije tvoja. Pisano je u ovom forumu, spominjana je starost foto aparata. Stvar je završena na obostrano zadovoljstvo pa da ne obnavljam priču.
 6. Ok! Drago mi je da se ništa ne haba. Hteo sam, na taj način, da proverim pravu starost aparata. Očigledno se dešavalo, i sa firmama koje su poznate i dosta se reklamiraju, da dođe do greške, kod kupovine novog aparata.
 7. Probao sam sa Opanda IExif viewer i sa previewextractor, po preporuci za Nikon, ali u EXIF-u nema informacije o "shutter count" kod Fuji S5600. Da li neko zna pravi način za proveru broja napravljenih snimaka na Fuji S5600?
×
×
 • Create New...