Jump to content

tester

Članovi
 • Posts

  537
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Beograd

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Aleksandar Stojkovic

Recent Profile Visitors

5,487 profile views
 1. epub2 svaki reader renderuje kako mu padne na pamet, a kamo li epub3. na cemu treba da se cita taj epub3?
 2. mobileread.com je pravo mesto za ovakva pitanja?
 3. slika persu. muzika... neodgovarajuca.
 4. cek, cek... a esperanza spalding? bila na pbs nova: the great math mistery The affinity between music and math is also examined in the film in a sequence featuring acclaimed jazz bassist Esperanza Spalding, who demonstrates on her upright bass the discovery by 6th century Greek scholar Pythagoras related to simple ratios in vibrating strings of varying lengths. To him, these simple mathematical relationships produced the most beautiful, harmonious musical tones.
 5. na brzinu... pasus moze da bude uvucen ili da se ostavi razmak izmedju 2 pasusa. ne moze i jedno i drugo. za ovu vrstu knjige je preporuka da se ne uvlaci. naslov se nikada ne poravnava sa desne strane. video sam najmanje 3 razlicita nacina na koje pocinjes "For four string guitar:" bold u sred teksta se izbegava - koristi se italik. zanimljivo je da je amazon konvertovao word u jedan html iako je praksa da se poglavlja izdvajaju u posebne fajlove jer je to jedini garantovan nacin da naslov poglavlja uvek bude na vrhu strane. nemam kindle fire, ali ako neko ima nek proveri da li knjiga izgleda isto kao kad se u kindle previeweru ukljuci kindle fire preview. takodje na par mesta na kindlu i u kindle previeweru se pojavljuje uzvicnik u pravougaoniku. to u kodu izgleda ovako: <span style=" font-size:1.0rem ;letter-spacing:0.25rem"></span><span style=" font-size:1.0rem">.</span> skoro svaki pasus pocinje sa: <p style="margin:0.00% 0.00% 1.54%; text-indent:1.2em; line-height:115%; "><span style=" font-size:1.0rem"> kapiram da su to problemi automatske konverzije iz word formata. bez obzira na sve (vecina stvari su ionako sitnice koje primecuju dtp frikovi) cestitam autoru objavljivanje knjige. moja preporuka je da se za pripremu knjiga za amazon i ostale digitalne izdavace, kada se radi o klasicnom formatu knjige (ne o onome sto spada pod epub3 format), dakle, da se koristi program sigil*. minimalno vreme ulozenu u savladavanje ovog jednostavnog programa ucinice da knjige izgledaju kako bi trebalo. vise o programu, a i o digitalnim knjigama na http://www.mobileread.com/ * sigil je zapoceo, pa posao prepustio drugima, covek koji se zove Strahinja Marković. eto :)
 6. i ja sam skinuo, tj. poslao sebi na kindle iako nemam pojma o sviranju bilo cega, osim... :) jer me zanimalo kako izgleda automatska konverzija iz worda u azw, tj. mobi format. ne izgleda :) nisam jos otvorio knjigu u sigilu, da bih pogledao tagove, ali nisam impresioniran konverzijom. sa druge strane, kapiram da si knjigu radio za svoju dusu i da ti je bitno da je izasla i da ljudi mogu da je procitaju i nesto nauce, a to je najvaznije. ziveli! :)
 7. postoji sajt fonts in use pa potrazi century gothic. a ako vec pitas za misljenje... meni font "nit' smrdi, nit' mirise" sto mozda i nije lose, a ti sam proceni.
 8. hvala, ali to su ovi, valjda, nakupci vremena? :) mislio sam na nesto kao: GREY WORLDWIDE McCANN ERICKSON MMS COMMUNICATIONS COMMUNIS KREATIVA UNLIMITED IDEA PLUS COMMUNICATIONS OVATION ADVERTISING PROFILE NEW MOMENT NEW IDEAS COMPANY FULLHOUSE GROUP (prvih 10 iz 2010.) imam maticne brojeve, pa mogu i sam da pogledam, ali sam mislio da neko vec ima isto, pa da mi ustedi vreme. hvala jos jednom.
 9. Mislim da je Loncar objavljivao pregled ovoga za prethodne godine - imam neki pdf iz 2010. godine. Da li je nesto novije objavljivano, u Taboo magazinu, ili na nekom drugom mestu?
 10. a mozes i paginaciju da stavis gore i onda je "rupa" manje primetna + mozes da automatizujes izbacivanje "udovica" i "sirocica"
 11. kad nece moderatori... dizajnzona nije ekskluzivno srpski forum, a da li i kako neko moze da se zaposli u zagrebu nije stvar oglasivaca, vec onoga ko se javlja na konkurs. pasulj, prijatno.
 12. mozda je samo hteo da izbegne prenaglaseni arapski identitet - ipak je global investment u pitanju. nema razloga da odustajes :) super radis.
×
×
 • Create New...