Jump to content

Archangel

Članovi
 • Posts

  1,471
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Gender
  Male

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Stevan M.

Archangel's Achievements

Mentor

Mentor (12/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

 1. Pozz ljudi. Samo da vam se javim. 😄 Drago mi je da još vidim stare lafove na ovom forumu.
 2. Auuh dobro je tu ste nego bre... da nema aleka ovaj deo foruma bi bio kao prohujalo s vihorom.... Šta se bre dešava ljudi.
 3. Samo napred. Bar da se nešto vidi i čuje. Dobro je još videti stare lafove u pokretu.
 4. Rhino je toliko intiutivan da ti netreba nikakav kurs. Ako si radio u Cad programima radićeš i u rhinu. Sve u njemu je poređano logično i intuitivno. I sve radi onako kako očekuješ ili predviđaš da treba da radi. Youtube ako negde zapneš. A to će teško da se desi.
 5. Poz. Nešto moje rađeno u evee engine pre nekog vremena radi testiranja. Mnogo dobar engine. https://youtu.be/PmlcVlQhK-k Realtime naravno.
 6. Pa u zadnje vreme razlike su sve manje i manje. ipak nije isto. Gpu rendereri su jos uvek osakaceni za neke render mogucnosti koje cpu jos uvek bolje radi. npr. SSS, negde i volume s, itd. Naravno u zadnje vreme se te razlike brisu. problem je sto je mnogo lakse isprogramirati renderere za cpu nego za gpu. nije isto kad renderer koristi 4,8 32 jezgra na cpu ili oko 1024 pa i vise na gpu. paralelno programiranje je malko teze od linearnog. Probaj vise gpu engina pa vidi. Octane, Cycles, Keyshot, IndigoRT, LUX renderer gpu deo, VrayRT, Maxwell gpu... itd. Ima i dosta eperimentalnih ali nebih da ih nabrajam. Mitsuba renderer recimo.
 7. Ne vidim sliku ali mislim da je tacno sto je reko wolf. Gama podesavanje za materijal editor ti je poremeceno. Ako si u maxu a pretpostavljam da jesi jer je to tipicno njegov problem, imas setings fajl sa fabrickim podesavanjima. Ima objasnjenje na netu kako se to radi.
 8. Radovi su ti lepi, inspirativni. Uveki idi na oba. balans izmedju mehanike i koncepta. Pa bar ako ne radis nesto vise apstraktno, treba ti mhanike.
 9. Prredji na octane renderer :) . Isprobaj indigoRT fantastican isprobaj Cycles blenderov. Mnogo je napredovo. nemoj se nikad oslanjati samo na Vray. A gde je tek arnold? Ihaaaj. Nista te ne kosta da isprobas i te engine. Svi ovi navedeni engine-i su mnogo napredovali i imaju itekako sta da ponude nasuprot Vray-u.
 10. SVi radovi su vam lepi, a jos intresantniji zbog cinjenice da su napravljeni u unreal 4 engineu. Kad smo vec kod ue4 ima li neko ideju kako bih mogao da ga nateram da radi? Stalno mi izbacuje gresku (0x00007b) e sad. Uninstalirao sam sve redist i instalirao ponovo. od 2005 do 2015. net je 4.6.2 direct x je 9c jun 2010 + Dx redist procesor sad vec stari q6600, gpu Nv650Ti 1Gb, 8Gbram. Neznam sta da radim vec sam poludeo. Pre mi je radilo bez problema.
 11. Koristi normal mape i vector dispalcement mape za dobar rezultat i dobru optimizaciju sto se tice broja poligona u ceni..
 12. Odlican ali ovde ovo zadnje .... Mnogo si ga uozbiljio....
 13. Ja licno islim da bi bio dobro da iskombinuje onu meku i tu ostru senku na tim renderima sa ostrom senkom u nekim procentima, i to bi dalo skroz zadovoljavajuc efekat. recimo 20% meke senke i da malo oslabi ostru za nekih 10-20%, ili da pojaca glavno svetlo da odgovara toj jakoj ostroj senci.
 14. Pa lepe rendere ti izvlacis iz mantre. Poznajuci je, to nije bas tako lako. Bar ne meni :) .
×
×
 • Create New...