Jump to content

Purplejunk

Foto Temple
 • Posts

  2,325
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Purplejunk

 1. Hvala na informaciji Vlasto. Gde kupujete film ovih dana? Uzela bih vecu kolicinu HP5+.
 2. Da li se čika Miša i dalje može pronaći na istom mestu, kod kafane na Z. Vencu?
 3. Poklanjam 20ak izdanja casopisa Refoto, uglavnom 2009-2010 :) pm ili purplejunk at gmail dot com. O'shlo
 4. Microphen daje mnogo sitnije zrno od D76, namenjen je finijem push-u. Evo vremena za filmove i razvijace na skoro svim iso vrednostima: www.digitaltruth.com/devchart.php http://www.digitaltruth.com/devchart.php?F...&mdc=Search HP5 u nerazblazenom D76 na 20 stepeni, za 1600 asa je 14 minuta, znaci da bi na 3200 bilo otprilike koliko simazoran rece, 18-20. Takvim razvijanjem (uz standardnu agitaciju, 10 sekundi na svakih minut) ces po default-u dobiti solidno krupno zrno, kasnije mozes da eksperimentises sa nesto visim temperaturama i agresivnijim agitovanjem.
 5. Ima u Vulkan knjizari na pocetku Knez Mihailove ovako nesto, mislim da je cena oko 2000 din.
 6. Ili crni marker za nekonduktivna polja, a skalpelom izgrebati boju za konduktivna polja: http://bythom.com/dxcodes.htm
 7. Steta, ima fotografa koji su veoma posveceni upravo Beogradu, a koriste film.
 8. Ako su fotografije snimljene na filmu, sta autor salje umesto raw fajlova, da li same negative? Izvinjavam se ako je vec bilo odgovora na ovo pitanje, mozda sam propustila u citanju.
 9. @bruno & cc - hah :) @trunks - k, hvala na odgovoru
 10. sta se desava sa privatnim porukama? kad pokusam da posaljem nesto ili pregledam poruku, izbacuje mi: "Forbidden You don't have permission to access /forums/index.php on this server. Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request."
 11. ^ tjea!! samo bez muzike i onog "photography is nearing its last days", blaaa
 12. da ne otvaram novu temu, My Advice For Aspiring Photographers dobri saveti/podsetnici
 13. ^^ vrlo lepo, odlicno si uradio pp
 14. Pentacon 6 + Biometar 80/2.8 + HP5 400
 15. Pentacon 6 + Biometar 80/2.8 + Sonnar 180/2.8 + HP5 400
 16. vrlo neukusno. pretpostavljam da niko od njih ne bi znao ni prstom da nabode srbiju na mapi, znaju samo ono sto im mediji serviraju. s druge strane, mogla sam samo da pretpostavim kakvi su komentari iz srbije, bacim pogled i ono...
 17. Jos jedan + za Elite, u proteklih par nedelja sam u dva navrata stampala tamo i bila jako zadovoljna. Prvi put su to bile dve fotke vecih dimenzija (jedna color, jedna bw) na silk papiru i ono je izgledalo JAKO dobro... d.day je pitao za info sa druge strane papira, kazhe "Fujicolor Professional Paper", sivim slovima. Drugi put sam donela vishe fotki, par manjih za obican mat papir, i par vecih za silk, ali sam ih loshe pripremila pa smo zajedno seli za komp i od jedne do druge fotke namestali dimenzije, cropove i korekcije, i dobila sam fotke odmah. A za velike dimenzije, izbor papira, apsolutnu pedanteriju, i fotke koje su jako bitne, teh one and only Mladja aka Joomla :)
×
×
 • Create New...