Jump to content

dibidusrus

Članovi
 • Posts

  169
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by dibidusrus

 1. Pod uslovom da ima sreće i kefalo. I da trpi ludog gazdu uz sve to.
 2. Generalno je tako i Srbiji, generalno je tako raditi sa našim. Ja recimo, moram sve da proveravam, za svaku sitnicu da se cimam. Da kontrolišem arhitekte, da radim umesto njih, neprofesionalizam... I plus interes. Da se ne radi ništa, a uzmu pare.
 3. Telefoni Vam ne rade.Na sajtu http://renovatiodesign.com/ u kontaktima nisu tačni telefoni.Dalje stranica na fejsbuku je neke druge firme u Ukrajiini koja se isto zove Renovatio ili šta već...
 4. Ja sam nedavno u vray-u raio scenu sa restoranom welnessom, 40 kućica u 5 hektara sa stazama . drvećem. Bez problem,a sam scenu prebacio u coroni. Bez problema proxi je prosao. E sad, kad se tu nabaci light mixer, lakše minje da i jednom renderu dobijem nekoliko varijante . Što u procesu skiciranja i prezentacije klijentu nije loše.
 5. Kakav vam je utisak s novim vray? Zaista ima tu "mesa" ali ipak...
 6. Das is grejt! Hvala ya ovo! Super! Nije fejk?
 7. Idi do njega, diktafoni, kamere... Znam da nije zakonito, ali...Recimo, čovek je čoveku dao 50 evra na zajam. Ovaj mu nije vratio i ovaj ga dobio na sudu. A mogao bi za početak da im pošalješ preporučeno pismo. Ako koristiš gmail, onda instaliraj track mail.
 8. Prvo za koga radiš. Drugo , vreme za koje ćeš ovo uraditi. Treće, koliko sekundi imaš tvog rada u videu od 2 minute.
 9. Da li ste našli potrebne ljude?Ako ste zainteresovani pišite lično.
 10. Цена још и најпре зависи од тога колико је клијент спреман да плати. На страну како клијента из његове јазбине истерати на светлост дана и да видиш колико је спреман да плати. Наш посао није ценкање на пијаци.Наравно д аон иде на то дати максимално обори цену. Треба знати сврху 3Д. Пример. Радио сам у фирми за производњу столарије. Дошао богат клијент из Казахстана у Београд да види у којој су фази његова врата, и да изабере боју. Била је субота спремао сам се да идем кући. Ипак сам одлучио да господу из иностранстава, иако с има нисам имао о чему да разговарам јер је то радило руководство фирме, одведем у канцеларију и попијемо чај кафу.Неколико дана нису могли да реше која ће бити боја. Онда сам упалио комп и показао рендер.Видео зинуо је, јер је коначно видео која боја врата му одговара. Рекао је да не гасимо компјутер и на његово требовање позвали смо фарбара да види боју.Колико кошта такав 3д? Посредством 3д решен проблем. Или као мој пример. Човек отвара фирму. Нема ни један комад унукалног намештаја. А треба за каталог, за рекламу и сајт. И сад колико кошта мајсторе? тај треба преко нашег 3д да узима паре и то на пар година. Мислим да у Бг један зрео 3д треба да има плату 1200 евра. А то је 1200/176 сати, испада 6,81 на сат. Ово је за СТАЛНИ ПОСАО на неодређено време. Мислим да мање од 10 евра на сат за фриленсера је демпинг.
 11. il. 1* http://i.imgur.com/FIHqHYj.jpg Ovo je super! Ovo bre kosta.Radi se o tome sto sve kosta i mora imati trzisnu vrednost. Srbija je stvarno horror. Na zapadu, u Rusiji nije ovako. Ovde je sustina da klijent hoce za 0 evra , aj a milion. Ti je negde cena. U Srbiji nema kanlisanog trzista, i yato je to tasko kako jeste. Hvala svima na odgovorima.
 12. Фотореализам не плаћају и неразумеју.
 13. Mi koji zivimo u Beogradu, kako mislite sa stanovanjem?
 14. Тако некако. Или по сату. А то се већ зна.
 15. То што ја треба да направим је алат којим фирма тј. клиент узима паре. И то је ок. И зато рендер треба да кошта. У овом случају има само један технички проблем. А то је, није ни тешко, узети текстуре с фотографије и рендер урадити баш као фото. Јер има неке фолије које емитирају дрво. А фолија увек иста. Тако да реалну цену неће платити.
 16. Кад сам имао сложено моделовање знао сам колико и шта, а овде...Међутим све је просто.Он би требало да направи 20 врата па да слика и колико то кошта?А овако не мора да их прави. То је смисао.То би била један лепа тема за разматрање. Наравно да наши клијенти у Србији то не цене.
 17. 1.modeli su iz proizvodnje. Bas takvi. 2.Moj sat rada je... Fora je u tome sa je klijentu 120 evra za sav poso mnogo. Tako da zivela Srbija!
 18. Ћао,друштво. Наравно да нико не може да да цене уместо мене, али да не би испао глуп време је да питам. Добио сам понуду од произвођача врата да му урадим 20 слика за штампу за каталог. Моделе сам добио његове. Добио сам фотографисане обрасце, због материјала и боја. Потребно је урадити слике супер-реал фото. Посао је пар дана лагано.
 19. Само фурај! Надам се да има пуно9 посла. То јест за ту цену неколико месеци, годину две да радиш.
 20. Render je sirov. Ima problema sa prebacivanjem scena. Verovatno drajveri i windows, recimo problema s CUDA. Obnovljeni drajver ne pomaze.Tako da nece uvek da upali. A to da render daje slike s atmosferom je tacno.
 21. Светло је прилично уједначено. То бих променио.
 22. Да, систем ко кога заврне.Иначе, пројекат би требао да има везе са ценом градње истог. Али је јасно да се мало гради, да нема тржишта. Јасно је да дизајнер, архитекта ако дође, небитно фирма клијента и каже " Чико ја сам гладан!" причи је крај. То јест, радиће човек џаба. Ако се ми сви што је и теоретски немогуће договоримо да не радимо џаба, друга ствар. Ако се клијенту не свиђа нека ради сам. У чему је проблем? Нека сам црта себи оверава..... У сваком случају нешто што се црта не сме да буде мање од рецимо 2 посто од цене градње. Ал ово је Србија.
×
×
 • Create New...