Jump to content

greent

─îlanovi
 • Posts

  1,103
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by greent

 1. Dizajnzona (i domaci/SFRJ bez Slovenije) forumi i njihovi clanovi su uvek bili prilicno strogi sa kritikama i za ovo vreme koje te nije bilo, a cini mi se da te nije bilo dugo, nije se mnogo stvari promenilo. That beeing said... Ja ti necu komentarisati rad jer ne bi bilo ... korektno a bilo bi iskreno, ako su ga bitne osobe u svetu ocenile da je dobar, onda je dobar, nemoj samo da ti slava udari u glavu. Gde je slava, tu su droga i zene, a verovatno si cuo da su te stvari upropastile mnogo mladih zivota.
 2. Model i tekstura su super, samo jedno pitanje imam (i savet), posto sam donekle prosao slican bol i na kraju odustao. Zasto Quixel a ne Subs Painter? Sjajno radi, posebno za ovakve stvari, nema frustracija, odlican baker, gomila substance materijala i smart materijala. Sve u svemu, eleganci, a i cena (jos sa Live opcijom) za kompenzaciju frustracije prakticno ista. Resi se muke i predji na... 'Bolje' :-)
 3. Pravi jebaci mapiraju svaku dasku. A posto si ti svaku dasku posebno mapirao...
 4. make... human? http://www.makehuman.org/
 5. https://modo901.thefoundry.co.uk/
 6. Nisam siguran jel ovo pitanje zajebancija? I da je ZB komplikovan... Jel i to zajebancija?
 7. Cemu (komercijalni) Oktan kad moze free UnrealEngine. Em je brzi, em ucis alatku koja vise moze da ti koristi u zivotu? :-)
 8. https://www.unrealengine.com/blog/ue4-is-free
 9. Koristim Designer, ne bas svakodnevno ali sve vise svakim danom. Sjajna alatka. Quixel koristio dok nisam poceo SD.
 10. Unity dokumentacija ti je zapravo neophodna jer iako mozes da znas C# nezavisno od samog trenutnog okruzenja (u ovom slucaju Unitija), mnoge stvari su Unity specific i referenca za bilo sta sto radis u njemu. A dokumentacija za GetAxis kaze sledece: public static float GetAxis(string axisName); Returns the value of the virtual axis identified by axisName. ... -(za pocetak bi bilo dobro da naucis da citas deklaracije klasa, metoda, funkcija i ostale osnovne stvari) Ovo gore bi znacilo da funkcija GetAxis vraca float od ose definisane sa (string tipom) axisName. Imena osa u unityiju podesavas ovde, a samim tim ti je to i referenca kakve sve vrednosti moze da prihvati GetAxis funkcija. Vector3 movement = new Vector3 (moveHorizontal, moveVertical, 0.0f); movement je promenljiva tipa Vector3, i kreiras je koristeci Vector3 konstruktor koji uzima tri parametra tipa float da definise vektor (i/ili poziciju) u 3D prostoru. Za pocetak definitivno uzmi neki bas osnovni tutorijal za Unity i C# obzirom da su ovo bas bas osnovne stvari i ako ti one ne budu dovoljno jasne, tesko da ces ista ozbiljnije uspeti da uradis. Imas dosta tutorijala na ovu temu, veliki deo osnova je pokriven na Unity sajtu, Scripting sekcija.
 11. http://www.thefoundry.co.uk/about-us/news-...aph-2014/#v-ray i
 12. Jel i mi koji ne koristimo vray?
 13. ^pa realno, po ovome je modo ownovao :-P
 14. Ma predji na modo, tamo sve samo radi :-P
 15. Za embed/prikaz 3d modela imas sketchfab.com
 16. Skines recimo novu instalaciju maje, reinstaliras windows (skines instalaciju i za njega) i instaliras onu prvu instalaciju :-P
 17. Zapravo nista, zbog nekog cudnog razloga na sekundarnom monitoru je bio prvi test a drugi na primarnom.
 18. Cek, zasto bi uopste neko koristio drugi browser sem Chromea? :-) GTX 550 Ti stabilnih 31. edit: novi test kaze 60. vise mi se svidja na 60fps.
 19. Vrlo verovatno najbolji archviz na forumu do sad :-)
 20. Nije lose, obzirom na to koliko si se israo po modou :-P
 21. @alekba Opet ista prica i za materijale, kada se naviknes na takav sistem rada, nema problema, sve je logicno i sve mozes da uradis. Uvek bih odabrao taj layer sistem pre Maksovog default koji i ne znam kako bih nazvao al je djubre. Nodebased ce doci pre ili kasnije a dok se to ne desi mozes da se igras sa recimo... SubstanceDesignerom :-) I ko sto rece Srecko, zasto bi menjali sjajan native renderer sa ipr-om sa nekim poluproizvodom kao sto je Vray? (da pojasnim, smatram da je vray poluproizvod jer, npr u maksu koji sam na poslu ponekad primoran da koristim, nesto radi sa obicnom kamerom a nesto sa vray, pa 100 drke/njake, svetlo, materijali... njeh)
 22. Uvek mozes da razdvojis komponente u iteme. Selektuj poligone koje hoces, ctrl+c, n (n taster, napravi novi item mesh), ctrl+v i imas tu geometriju kao novi mesh item. Sto se tice parametrickog moda, nema modifajere kao max, mozes da mu instanciras iteme u radial array modu za to sto tebi treba. Simetrija uvek moze da se fixuje u slucaju da se pokarabasi, do sada nisam imao vecih problema. Fleksibilnost je stvar licnog dozivljaja :-)
 23. U Action Centar iskljuci sve. To znaci da ni Automatic ne bude ukljucen, to je zapravo poseban Action Center. Za pocetak ti savetujem da se shvatis razliku izmedju Component i Item moda (Comp. modovi su Vertex, Edge, Poly tip selekcija a Item je ceo Mesh lejer). Modo pravi razliku izmedju centra i pivota. Comp vs Item Center & Pivot Za mirror je dovoljno da ukljucis samo osu po kojoj hoces da radis, u slucaju da ti se pobrlja nesto, mozes da fixujes to sa Geometry->Symmetry Tool (za to mora da ti bude ukljucena simetrija da bi znao po kojoj osi fixuje)
×
×
 • Create New...