Jump to content

Leon

Članovi
 • Posts

  969
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Leon

 1. ^ strava. Kao što sam napisao, ovo je uredno slučaj za medije. Svestan sam da nije top prioritet briga zemlje Srbije, toliko toga ne štima i ovo je relativno mala stvar, ali samim tim da je problem rešiv za nekoliko sati, ako i toliko, bitan je i pogotovo vama proizvodjačima. Svako iz kreativne struke zna da se ovaj logo "precrta" u vektore za bukvalno pet minuta 1:1 sa slike koju si okačila, ali to nije rešenje. Svakako nije normalno rešenje, ali opet, toliko toga ne funkcioniše normalno.
 2. Razumem i to jeste trenutno naša tužna realnost, ali s obzirom da su svim belim košuljama sa kravatama usta puna Srbije - zemlje organske hrane, verujem da bi ovo moglo da bude zanimljiv podatak za medije, kakvi diletanti rade i u ovim resorima.
 3. Ako jeste istina, ne tvrdim niti sumnjam da lažeš, da se od proizvodjača traži da sami crtaju, trejsuju zvaničan znak organske proizvodnje hrane u Srbiji, onda je to prilično velik skandal i trebalo bi obavestiti medije o tome. Jer, iako možda ne izgleda tako, to je vrlo ozbiljan propust i ponoviću još jednom, skandal.
 4. Ne znam šta bih napisao. Toliko lep dizajn broda, sa toliko duše. I teksture, ne znam da li uopšte išta dirati, da ne presoliš. :)
 5. ^ ili tako, da bude na sajtu, ali možda pre da prilikom dobijenog sertifikata agencija, ministarstvo koje je zaduženo za to, pošalje proizvodjaču logo na mail u vektorskom formatu, sa sve uslovima, pravilima primene znaka na proizvodima.
 6. Postavio sam pitanje jer sam potpuno siguran da su šanse 0% da je od proizvodjača traženo da sami "precrtaju" zvaničan nacionalni znak proizvodnje organske hrane u Srbiji. Iz nekog razloga, u tekstu uputstva je dat kao neki sažetak opisa znaka, definciji boja,... Rekao bih da je "stručno" lice kopiralo tekst iz knjige grafičkih standarda, i da je mislilo da radi pravu i korisnu stvar.
 7. Molim te, budi ljubazna i kopiraj ovde link ka sajtu gde se zahteva da firme same naprave nacionalni znak organske proizvodnje Srbije.
 8. Mislim da nema. Opet importuj brusheve i snimi ih. Čudno je da je sam PS resetovao brusheve.
 9. Logo im je vrh. A i sajt obećava.
 10. Ako sam dobro pohvatao informacije po netu, sa 10kom je bilo ili i dalje ima problema jer uzima za sebe bezobrazno mnogo gpu rama. Da li neko ima lično iskustvo s tim problemom?
 11. Pa eto, sve to što ste naveli je više nego dovoljno razloga da se ostane na Win7, ukoliko se ikako može. Dodao bih i svoje viđenje posla koje UI/UX dizajneri u MS rade - krš. Meni sve to izgleda otprilike - kako mali Steva iz Iđoša zamišlja budućnost arhitekture u Japanu.
 12. Mislio sam ukupno komponente, da sve radi punom snagom na Win7, ali recimo matična. Mislim da su negde prijavili ozbiljno cimanje sa Gigabyte Aorus 7.
 13. Da, postoji neki kung fu da se natera da radi sa Win7 ali je zahvat malo ozbiljniji. Baš zbog tog istog osećaja ježenja i pitam :) jer mi se Win10 onako baš... A šta se dešava iz brda, mislim da su ovi iz MS postali malo neurozni jer je prošlo oko 9 godina a skoro 70% korisnika win sistema je i dalje na Win7. Pa malo da dodaju gas.
 14. Da ne pokrećem novu temu, pogotovo što znam da je na ovoj temi bio aktivan neko ko već ima iskustvo sa Threadripperom. :) Ako se ne varam nigde nije pomenuta kompatibilnost Threadripper procesora i ostalih komponenti sa Windows 7 i kakvo je iskustvo sa konfiguracijom oko Threadripper procesora na Windows 10 u smislu izvlačenja maksimalnih performansi iz Threadrippera, jer postoje problemi, potrebna su dodatna podešavanja da bi sve radilo punom snagom.
 15. Leon

  Vicevi

  Noćni bar, za šankom, tip muva ribu do sebe: - Znaš li ti koliko sam ja žena zbario na jednu istu foru? Sva namrštena i nadurena ona ga pogleda: - E, pa mene NEĆEŠ!!! On joj nežno stavi ruku na rame: - Neću...Ti si posebna!
 16. http://www.the-blueprints.com/blueprints/cars/ http://carblueprints.info/ https://www.shutterstock.com/search/car+blueprint
 17. Probao sam iPad Pro 12.9" i Apple Pencil sa Procreate softverom. Pre toga, a i sad ponekad, koristim Wacom Cintiq 13 HD. Moje misljenje je, da je Apple sa iPad Pro 12.9" i Apple Pencil oduvao Wacom. Po prvi put sam imao "stvaran" osecaj crtanja, potpuno isti kao da sam uzeo papir i olovku. Sve ovo ne znaci da je Wacom los, samo je moja impresija sa iPad Pro i Apple Pencil ogromna.
 18. Ej :) sve je super, :) nisi skapirao šalu izgleda, koja u suštini i nije bila upućena tebi nego celom našem društvu. :)
 19. :D Ništa nije problem, ako je tako, onda mu evri napreduju vrlo radikalno, i potpuno liberalno se obnavljaju, a u skladu sa demokratskom idejom o novoj Srbiji koja bi socijalistički uređena a u socijaldemokratsko maniru, trebala sve građane da, u nekoj sasvim trecoj Srbiji, i kroz velike dveri, uvede u novu, jedinstvenu ligu, ligu narodnih seljaka, u savezu sa svim ostalim. :)
 20. Ja samo ne kapiram odakle sad u igri još +1000 evra, na početku teme bilo je da je budžet ispod 1000 evra, a sad je 1979 evra? :)
 21. Model Hewlett-Packard laptop Pavilion 15-p152nm K6Z02EA Ekran 39.6 cm (15.6") FHD anti-glare WLED (1920x1080) Procesor Intel® Core™ i7-4510U (2GHz, 4MB cache, 2 cores) Grafička karta Intel HD Graphics 4400 Memorija 12GB 1600MHz DDR3L SDRAM (1x 4GB, 1x 8GB) Hard disk 1TB 5400rpm SATA Cena je oko 103.000 - 105.000 dinara, ali za gotovinsko placanje mozes da ga pronadjes i za 94.000 dinara. Kada kasnije budes skupio jos novaca za opremu, ako vec nemas veci i dobar monitor, kupis monitor i prikacis laptop.
 22. ^ ^ Sve sam manje i manje u fazonu da zagrizem emotivne udice koje se emituju sa sve većih ekrana TV prijemnika, i nekako mi deluje da su se skoro svi u Adv. industriji žestoko ispucali po pitanju ideja, što sve u svemu i nije tako loše, pogotovo za naša duhovna napredovanja. :) ^ Kritički osvrt podsetio me je na situaciju kada je organizovan koncert, nešto poput Live Aid, koji je treba da skrene pažnju ljudskoj populaciji "kako trošimo sumanuto mnogo električne energije, te da malo smanjimo doživljaj...kao..." i organizatori su, naravno, dovukli stadionsku opremu, strahovitu količinu rasvete i ostale drangulije potrebne za spektakl. Ako se dobro sećam, jedini bend koji je odbio da nastupi na tom cirkusu su bili Arctic Monkeys, sa objašnjenjem sličnim ovome, ne citiram ali je suština tu: Ovoliko električne energije koliko će se potrošiti večeras na sav ovaj događaj bilo bi dovoljno da jedan omanji grad ima rasvetu cele godine. Plivamo u mulju besmisla čini mi se, na svakom koraku i TV programu, pogotovo. Uvek se obradujem i dirnu me srdačne poruke farmaceutskih firmi i apoteka, kako mi/nam žele sve najbolje.
×
×
 • Create New...