Jump to content

Urbana_Legenda

Članovi
 • Posts

  1,262
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Urbana_Legenda

 1. MadMax Fury Road. Meni sjajna prica. Soundtrack razvalio.
 2. Ne, nego cijenim tvoje sjajno poznavanje Cineme 4D :)
 3. Da li Cinema 4D ima nesto slicno kao sto Maya ima Cleanup tool? Dakle, uradim neki objek(a)t, oko 5000 poligona, align-ujem poligone, snimim kao obj i ubacim u UVLayout. UvLayout mi kaze da ukljucim opciju prilikom load objekta, clean. Treba da vodim racuna o tim duplim poligonima, ali kako da "prepoznam" da li postoje i kako se taj problem rjesava? Hvala! :)
 4. Jedan od najboljih filmova koje sam gledao u zadnje vrijeme.
 5. Ovo je stogod! Ovo je nesto! Ovo je fantAzijA! (Kako bi ushiceno reagovao Cvarkov Djordje :D )
 6. Nije ni na odmet da pokusa da i sama uradi. Izazovi su dobra stvar. :)
 7. Smorila me prica. Nisam ljubitelj takve vrste humora. Nista mi nije bilo smijesno, sta vise, dosadan film. Ima mnogo filmova gdje se mogu vidjeti sjajni detalji, kadrovi, fotografija i tsl... TGBH nije izuzetak, barem ne meni. :) Naravno, ovaj film, ili volis ili ne volis. Odlican animirani film Big Hero 6!!! Megacool!
 8. The Imitation Game Ocjena 1-10 10+ Benedict Cumberbatch, za mene, jedan od najboljih mladih glumaca danas. Ovu ulogu je odigrao maestralno. The Theory of Everything Ocjena 1-10 10+ Eddie Redmayne, kako je samo odigrao ovu ulogu, respekt. Jedan od najgorih filmova koji sam gledao u zadnje vrijeme jeste The Grand Budapest Hotel.
 9. Rijesio sam tako sto sam iz Nuke-a prebacio u FBX. I sljaka ;)
 10. Da li se neko susretao sa alembic fajlovima u 3ds Maxu? Imam kameru koja je "alembic" fajl pa bih htio konvertovati u "vray" kameru ili u |standard" kameru pa onda nju konvertovao u "vray" kameru. Probao sam razne varijante, od one najprostije poput "aligna" obicne ili vray kamere ali ne radi... te preko skripti i tsl... Ali nije to - to. Ima li lijeka ovom problemu? Danke!
 11. Nema veze, i dalje mi se svidja breakdown! ;)
 12. Fenomenalan breakdown: https://vimeo.com/34535666
 13. A kako se onda stice iskustvo? :D Biti i umjetnik i programer su po meni, dva razlicita svijeta. Kako vi uspjevate biti i programeri i animatori? :)
 14. Okmijum: "animacija" slova, rijeci i tsl. od 02:18
 15. :) Mnogo bolji utisak bi ostavilo da si uradio animaciju rijeci. :) Ovako je dobro, veoma zanimljivo!
 16. Koja glupost. Pa na kraju neka ostane Maya pa neka ona bude sve u jednom. I Mudbox, ArchiCad, Max i tsl... Samo da im nikad ne padne na um da kupe Cinema 4D... i to ce da upropaste. :)
 17. To sto ti ne vidis lose, to ne znaci da je dobro. Napisao sam svoje misljenje. Da li se ono tebi dopada ili ne, to je samo tvoja stvar. Ilustracije su ti tehnicki dobre, ima na mnogim mjestima da se napreduje. Za Lens Flare. Ja bih ih izbjegavao jer kako ti kazes za moj komentar za potpis, niti ima vrijednost a kvari opsti utisak.
 18. napisah na sledecem donjem postu odgovor, posto nema opcija delete.
 19. Treba mu mama da otkopca curi brus... Sprajt... Koji li ovo um smisli... i koji to um odobri...!? Uimeoca! :ph34r:
×
×
 • Create New...