Jump to content

Urbana_Legenda

Članovi
 • Posts

  1,262
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0 Neutral

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Urbana Legenda
 1. MadMax Fury Road. Meni sjajna prica. Soundtrack razvalio.
 2. Ne, nego cijenim tvoje sjajno poznavanje Cineme 4D :)
 3. Da li Cinema 4D ima nesto slicno kao sto Maya ima Cleanup tool? Dakle, uradim neki objek(a)t, oko 5000 poligona, align-ujem poligone, snimim kao obj i ubacim u UVLayout. UvLayout mi kaze da ukljucim opciju prilikom load objekta, clean. Treba da vodim racuna o tim duplim poligonima, ali kako da "prepoznam" da li postoje i kako se taj problem rjesava? Hvala! :)
 4. Jedan od najboljih filmova koje sam gledao u zadnje vrijeme.
 5. Ovo je stogod! Ovo je nesto! Ovo je fantAzijA! (Kako bi ushiceno reagovao Cvarkov Djordje :D )
 6. Nije ni na odmet da pokusa da i sama uradi. Izazovi su dobra stvar. :)
 7. Smorila me prica. Nisam ljubitelj takve vrste humora. Nista mi nije bilo smijesno, sta vise, dosadan film. Ima mnogo filmova gdje se mogu vidjeti sjajni detalji, kadrovi, fotografija i tsl... TGBH nije izuzetak, barem ne meni. :) Naravno, ovaj film, ili volis ili ne volis. Odlican animirani film Big Hero 6!!! Megacool!
 8. The Imitation Game Ocjena 1-10 10+ Benedict Cumberbatch, za mene, jedan od najboljih mladih glumaca danas. Ovu ulogu je odigrao maestralno. The Theory of Everything Ocjena 1-10 10+ Eddie Redmayne, kako je samo odigrao ovu ulogu, respekt. Jedan od najgorih filmova koji sam gledao u zadnje vrijeme jeste The Grand Budapest Hotel.
 9. Rijesio sam tako sto sam iz Nuke-a prebacio u FBX. I sljaka ;)
 10. Da li se neko susretao sa alembic fajlovima u 3ds Maxu? Imam kameru koja je "alembic" fajl pa bih htio konvertovati u "vray" kameru ili u |standard" kameru pa onda nju konvertovao u "vray" kameru. Probao sam razne varijante, od one najprostije poput "aligna" obicne ili vray kamere ali ne radi... te preko skripti i tsl... Ali nije to - to. Ima li lijeka ovom problemu? Danke!
 11. Nema veze, i dalje mi se svidja breakdown! ;)
 12. Fenomenalan breakdown: https://vimeo.com/34535666
 13. A kako se onda stice iskustvo? :D Biti i umjetnik i programer su po meni, dva razlicita svijeta. Kako vi uspjevate biti i programeri i animatori? :)
×
×
 • Create New...