Jump to content

Ji 4Tze

Urednici
 • Posts

  2,264
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Ji 4Tze

 1. ako je vodeno hlađenje, samo neki tiši model, većeg kapaciteta....
 2. Pa skini ga i zalepi ako ti toliko smeta, nije da je zakucan...
 3. Ji 4Tze

  Rhino 3D

  probaj export u obj pa nazad, bar iz maxa je to dobar način da očistiš model od nekog sitnog krša..
 4. aha, sad sam se setio - svi koje znam da furaju Apple a nešto rade u 3D-u koriste Cinemu :)
 5. Pitam, ne znam, ne rugam se. Ja koristim max još od verzije 2.5, vazda mu je nedostajalo dobrih feature-a. Recimo group vertex kao Maya ni dan danas nisu implementirali...
 6. Ma setih se onog što je nosio gajbice pa posle bio bogat :)
 7. Dokle je ovo stiglo, eej. Da gledaš klip kako neko modeluje gajbice!!! ludilo...
 8. Quad cinculiraš kad radiš face i sličan organic modeling. max je mesh modeler, solidworks, Catia - solid modeleri pa nema problema sa boolean operacijama. Problem je kad to treba da postane mesh u maxu. Unwrap je ovde takođe prost (ili bi bar trebalo da bude) zbog same prirode objekta koji se mapira. Kako god okreneš, u ovom slučaju, čini mi se da se opterećuješ nebitnim zahtevima.
 9. Teško da će biti 30% al ajd, to nije neka razlika da otplatiš. Zeza ih cena RAM-a, tu ne možeš da uštediš nikako. I uzmi M2 mesto tog SSD-a
 10. Meni i dalje nije jasno kakve veze ima 18+ telefon sa Ubisoft-om?
 11. Onda mu resetuj vray, ja bih stvarno izbegao taj adaptive jer je baš star. Otprilike nastao kad i vray i zadržan kasnije čisto dok nisu razvili bolji.
 12. Prvo, prebaci se na noviji Vray :) i batali taj adaptive image sampler, prevaziđen je sa novim QMC samplerom još par verzija unazad to stvarno radi mnoooogo bolje nego ranije. Drugo, koristi vray frame buffer, tu su ti svi elementi. Treće i najbitnije, sve je glatko kod mene sa Teapotom i plane-om
 13. Pa upali mu filtering ili čekiraj sub-pixel mapping u Color Mapping dijalogu render podešavanja. To će da ti filtrira i Wire Color pa onda ako organizuješ Layer-e kako treba, možeš da mu dodeliš da uzme wirecolor od parrent layer-a i ne moraš da praviš posebne mmate elemente. Možeš i sa VrayObjectID samo mu čekiraj Image a ne Integer i filtriraće. Ja sam oduvek koristio MultiMate jer imam tri kanala i lako ih selektujem u PS-u u color kanalima.
 14. Koristi MultiMateElement pa samo odvoj prema ObjectID-u, izbaciće ti RGB prikaz. Možeš da ih imaš koliko hoćeš samo promeni imena MultiMateElementu Možeš i preko MaterialID-a ako treba da izbaciš selekciju za različite materijale.
 15. jeftinije mu da montira wifi kameru koja gleda na ekrane :)
 16. Kolega je imao nešto sitno što se instalira i proverava se preko browsera, sebi je sam stavio da bi pratio koliko radi :) Ne postoji free tool za to koliko znam a iz mog iskustva imalo bi primenu samo kada naplaćuješ satnicu na određenom paketu.
 17. Što, 10ka je pravo osveženje posle godina na 7ci. Odlično radi.
 18. jbg, ostao sam u prethodnoj deceniji :)
 19. smanji mu prikaz texture u viewportu pa će raditi i sa 2GB
 20. Batali Boolean u maxu, koristi ProBoolean a jos lakše ti je da napišeš text u maxu, dodaš edit spline i attach-uješ rectangle okolo Inače baguje jer nema definiciju vertexa na box-u. Dodaj segmenata na box, mada generalno ProBoolean će da odradi posao kako treba. Drugi problem može da bude u samom textu, ne sme da bude preklapanja u liniji, daj mu neki modifier tipa shell, extrude, poly select, UVW map, nebitno - čisto da vidiš da l će da ti "pukne" mesh tada. Ako pukne a ne vidiš gde je, probaj sa Spline Check modifier-om, ume da pomogne ako je loš spline u pitanju tj. kad ima preklapanja segmenata.
 21. liči mi na trace-ovan sken, ne na crtež
 22. znam, zato sam i rekao - u belom svetu :)
×
×
 • Create New...