Jump to content

NShappy

Članovi
 • Content Count

  3,145
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About NShappy

 • Birthday 03/18/1973

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Novi Sad
 • Interests
  Sve što su voleli mladi kada sam i ja bio mlad.

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Popov Miroslav

Recent Profile Visitors

11,121 profile views
 1. Video sam 4K na 32" monitoru, i mogu reći da je to prst-u-pekmez, za korišćenje Win-a bez skaliranja. Ono, što b' se reklo, taman.
 2. Pa verovatno su ukapirali da ako neće oni, uradiće neko drugi. A neko hoće uraditi. Mene mnogo strašnije čudi ignorisanje MILS segmenta od strane C i N, sve do momenta kada se Sony preterano razmahao. Da su C i N ranije krenuli da guraju svoje MILC sisteme, Sony sada ne bi postojao, tj. bio bi margina.
 3. He he, ovo bi bio zaista zanimljiv test. I to ne samo za kit objektive, već i za druge mnogo skuplje.
 4. Pa kupi bre odmah sada Sony. Radi sve to, i za manje para. 😛
 5. NShappy

  Ponovo online

  Opet vam uleću botovi, otvaraju naloge i nove teme. Gde grešite?!? Da li može da se ubaci neki capatcha, ili da novi član mora biti odobren od strane moderatora?
 6. ISO šum zbog fotkanja ne beloj pozadini ne treba da te brine, jer em imaš onoliko svetla koliko napraviš, em expozicija može biti koliko hoćeš. Predmeti na beloj pozadini uglavnom nigde ne beže. Što noviji senzori, to bolji DR.
 7. Da, za minimalni šum, gledaš full frame, bilo MILC bilo DSLR. Ali ima FF aparata sa generalno lošim ISO karakteristikama, kao i crop-ova sa generalno dobrim. Trenuto, u vrhu fototehnike za univerzalnu upotrebu su Sony A7xxx full frame MILC-ovi. Canon i Nikon tek počinju da počinju da vijaju korak da dostignu Sony na MILC terenu. Opasno kasne. Panasonic je takođe napravio vrhunski FF MILC, ali jako malo je zastupljen. Kasne, i jako teško je stići Sony (jer je prvi počeo), a pobeći će im i C i N (zbog ugleda brenda i navika korisnika) DSLR su danas prevaziđeni, osim ako nemaš potrebu za nekim vrhunskim radnim heavy-use mašinama. A verujem da nemaš potrebu za time. Takođe, i u crop MILC svetu trenutno dominira Sony, ali tu odmah je i Fuji, pa onda i Canon sa njihovim EOS-M sistemom. Ostaje prednost DSLR-a da se sada kao polovno, može sastaviti jako dobar sistem za ne velike pare. Ako krećeš od nule, predlažem Sony crop sistem. Sve FF je značajno skuplje. Ako imaš budžet da ideš na FF, i opet krećeš od nule, opet gledaj Sony. Ako se ipak odlučiš za DSLR, idi na Canon. Njihova optika je i dalje koliko toliko (uz adaptere) kompatibilna sa budućim Canon MILC-evima, pa će duže imati upotrebljivost. Isprati stare teme, pregledaj i ovu:
 8. Nije MIC nego MILC. MILC-evi, zavisi od modela do modela. U principu, koriste identične senzore kao i DSLR, te su time i rezulati identični. Dalje razlike su opet, od modela do modela konkretnog MILC-a ili DSLR-a.
 9. Taj problem sa navigacionim strelicama, već spomenuh, viđami najuednom drugom forumu koji očigledno fura isti engine. Uopšte ne hvatam logiku kada se pojavi problem, i kada nestane. 😞 ...i da evo, sada se pojavio i ovde, nakon ubacivanja smajlija. Trenutno ne mogu da mrdam kursor kroz tekst. ...ali onda pustim post, edit, i sada može. ?!?
 10. Imate tamo negde pod Obaveštenja, da se žalite uredništvu na forum. Ovaj engine pod kojim sada rade, znam ga sa drugog foruma, i tamo je užasan. Videćemo kako će raditi ovde.
 11. NShappy

  Ponovo online

  E još ako ne bude narandžaste, ode DZ u istopriju. 😛 BTW, u ovom prozoru za brzi odgovor, ponekad ne rade navigacione strelice za kretanje kroz tekst, a ponekad rade. Ista glupost postoji na jednom drugom forumu koji posećujem. Izgleda da koristite isti engine.
 12. NShappy

  Ponovo online

  Oli ćete vratiti narandžasti skin? A inače, biće teško oporaviti Zonu od ovolikog odsustva. :(
 13. NShappy

  Šta bi?

  Može li neki komentar, šta bi sa DZ ovih, koliko, 2 meseca?!?
 14. Ma njih je manje od 1% u opštoj populaciji. Ne mislim ovde na forumu. :P Ali slažem se da je Sony precenio RX100. Ali može im se, jer je to gotovo jedini takav aparat na tržištu. Da ga cene od 250-600€ (za vI do vXYZ (koliko ih već ima)), to bi bila realna cena. I opet ću se vrnuti na tržište nekadašnjih filmaša. Bilo je plastičnih AF kompakta, more njih, imao i ja jedan, hiljade modela na tržištu, za sitne pare, i radili su dobro (ekv. telefonima) Bilo je jako dobrih preskupih kompakata, male serije, retko se sretali (ekv. RX100 i slični) Bilo SLR-ova raznih, za profesionlace i entuzijaste. Bio bolji plastični kompakt, bio vrhunski magnezijumski kompakt, bio ruski SLR, bio japanski SLR, bila Laica, sa istim filmom i po lepom danu, davali su print na filmu koji se međusobno jako malo razlikovao golim okom. A cene aparata su se razlikovale i do više desetina puta. A postojali su i jedni i drugi. Samo je bilo bitno realno proceniti tržišne potrebe, i u skladu sa njima i proizvoditi.
×
×
 • Create New...