Jump to content

Kristijan

Članovi
 • Content Count

  336
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.kristijan.info

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Jasenak

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Kristijan Hranisavljević
 1. Хвала ти. Потрефио си важну ствар - кад се узму у обзир околности. Сасвим сам свестан да то нису спектакуларни радови, зато и нисам издвајао ни један од њих него сам их представио као комплетан низ, да буде јасан концепт. Наравно, враћање традиционалној техници је посебно искуство. Срећна околност је да сам од онда наставио повремено да радим за свој ћеф којешта у тушу, започео неке радове већег формата... Заиста корисна ствар. Када сам прихватио тај Inktober изазов нисам имао никаква очекивања, нисам чак био сигуран да ћу да изгурам до краја, али сам се навукао :)
 2. Мени је Gone Girl ужасно непријатан филм. При том нисам неко ко гледа само мелодрамице и пати због тога што је изостао срећан крај. Шта знам, Never Let Me Go је тежак филм, вероватно најтужнији филм који сам икад гледао, али ми је оставио толико јак утисак да бих га гледао поново. Ex Machina има од почетка до краја врло непријатну атмосферу али је такође филм који бих гледао поново. Да не набрајам даље... Gone Girl напросто у себи има нешто што ме је убило у појам, и не умем да дефинишем шта је у питању.
 3. Хвала. Па да, ови који су могли брже да се ураде свакако изгледају боље. Претпостављам да знаш која је шема, треба сваког дана у октобру да се уради један цртеж тушем. Поред посла то није лако да се углави па сам брзо одустао од компликованих цртежа и ишао на ове сведеније.
 4. Мало јаче од 20 година нисам користио перо и туш, углавном сам због посла био окренут бржим техникама и дигиталији, па сам ове године скапирао да би Inktober био згодан повод да се мало вратим традиционалним техникама. Није било лако у првих пар дана, добро сам зарибао, правио брљотине, али кад сам се разрадио могу да кажем да сам истински уживао. Е сад, Inktober акција је завршена пре скоро 2 месеца, али ја ретко овде свраћам, па ми се ваљда прашта. Ево како сам се ја ове године играо: Inktober
 5. Поново је актуелно. За потребе лечења моје пријатељице потребни су даваоци тромбоцита који имају Б+ или Б- крвну групу. Уколико неко од вас има одговарајућу крвну групу, или познаје некога са одговарајућом крвном крупом, може да ми пошаље поруку или да ме зове на 062 222 656, како бих могао да проследим детаљније информације. Важно је да напоменем да ми се до сада јављало пуно добронамерних људи, и да су неки од њих нудили помоћ иако су неодговарајуће крвне групе. Свима се захваљујем на несебичности, али да бисмо у овој акцији били ефикасни, молим да ме контактирају искључиво они који имају Б крвну групу, јер од осталих у овом случају на жалост немамо користи. Будући да ово није обично давање дозе крви зарад трансфузије, постоје неки строжи критеријуми, и неће сви са одговарајућом крвном групом бити прихватљиви и као даваоци тромбоцита. Због тога је ова потрага додатно отежана, па вас молим да ми помогнете и да се што је активније могуће распитате у својој околини. Унапред се свима захваљујем!
 6. Нјалепше хвала свима који су учествовали у акцији, заједно смо постигли мало чудо, доктори кажу да нико није веровао да ће у овако кратком року да се сакупи довољан број давалаца Б тромбоцита за први део лечења. Дивни сте људи, шта друго да кажем...
 7. Извињавам се, Београд је у питању. Мало смо сви од ове ситуације флипнули, па се ето поткраду и овакви пропусти.
 8. Мојој пријатељици је хитно потребна помоћ, уколико имате одговарајућу крвну групу, или познајете некога са одговарајућом крвном групом, молим вас да ми се што пре јавите на 062 222 656. Хвала унапред!
 9. Ma ne brini ništa, ovo je dobar rad, ja ti samo pričam moj utisak koji samo ima veze sa mojim ukusom, i nije posebno bitan. Nego eto, pričamo, i tako... Nemoj da staneš, ide ti odlično!
 10. Odlično. Svaka čast na trudu, baš se vidi da se ovde izginulo od posla. Ja imam neki moj trip oko animacije, pa mi malo smeta kada prepoznajem korišćenje video referenci, ali to je samo pitanje ukusa, i vrednost ovog rada ne umanjuje uopšte. Bravo!
 11. Kristijan

  radionica?

  Upravo sam razgovarao sa prijateljem koji je zaposlen u jednoj organizaciji koja bi mogla da pomogne oko organizacije, nabavke prostora i opreme, čak i nabavke nekih finansija, ali mi je skrenuo pažnju da moraju da im se ispostave vrlo, vrlo, vrlo konkretni zahtevi i podaci kako bi oni pokrenuli svoju mašineriju. Dakle broj učesnika, broj predavača/demonstratora, broj sati odnosno dana koliko prostor mora da bude okupiran, vrsta i količina radnih/nastavnih sredstava... Ali pre svega - da se definiše cilj jedne takve radionice, da to ne bude neka gomila priče bez konkretne forme, i konkretnog rezultata. S njihove strane interesovnje postoji, ali neće da se angažuju ako im priča nije dovoljno definisana. Poželjno je da okupljanje bude i nekako tematski profilisano. Hajde da malo detaljnije pričamo o ovome, mislim da može da se napravi nešto zanimljivo.
 12. Kristijan

  radionica?

  Ah, nemam ni prostor, ni vremena, ali ako ima dovoljno zainteresovanih, vrlo sam zainteresovan da stvorim vreme kako znam i umem!
 13. Neće biti. Radim sa Amerikancima, i nigde ne postoji "zabetoniran" cenovnik - od prilike do prilike, od posla do posla. Imam klijente koji se uvek staraju da iscenkaju makar 5 dolara manje, a imam klijente koji su u fazonu da je najniža cena za custom rad 90 dolara, pa makar to bila jedna figura na beloj pozadini. Nisam nikad naleteo na nekoga ko za posao za koji treba da se odvoji 2 do 3 dana nudi 100 dolara. Znam da klijenti do kojih se dođe preko Elance imaju težnju da se cenkaju, jer su videli da Indusi rade za šaku pirinča, ali kad jednom iskuse "koliko para toliko muzike", pa moraju da nađu nekog da im doradi ili radi sasvim iz početa nešto što im je "ošamario" neki Indus, više ni oni nisu toliko tvrdi na parama. Moje iskustvo je da su Evropljani daleko veće stipse, ali čak ni oni ne pokušavaju da se provuku sa 100 dolara za 3 dana šljake. Velika je greška kada se posmatra samo koliko je to novca po jednom poslu. Ako autor ne želi da sagori, upropasti zdravlje i popusti sa živcima, mora da računa koliko mu novca mesečno treba, koliko takvih poslova mesečno mora da uradi, i koliko slobodnog vremena može da ima. Ako će večito da bude neispavan jureći da ugodi klijentima za sitne pare, onda je definitivno bolje da se bavi molerajem, lepljenjem pločica i slično. Ovaj posao nije fizikalija, i ne sme da se pretvara u fizikaliju. Kad dođe do te granice, onda je podjednako loš kao bilo koji zatupljujući posao. Onda je gori od rada na šalteru, jer šalterski radnik nema iluzije, a kad čovek tripuje da radi kreativan posao, a zapravo drvi fizikaliju - onda su to sjajni uslovi za sticanje raznih psihičkih problema. Ljudi, poštujte sebe i svoje znanje.
×
×
 • Create New...