Jump to content

Darkves

Članovi
 • Posts

  2,456
 • Joined

 • Last visited

Reputation

27 Excellent

About Darkves

 • Birthday 02/14/1961

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Location
  Smederevo

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Darko Veselinović

Recent Profile Visitors

10,882 profile views
 1. Јел ово воз или вишеструка експозиција? 🙂
 2. E ovde sam se ja peo na drugi sprat da slikam Golubačku tvrđavu. Samo ima još dole da se pentra do tog prvog nivoa. Pre jedno 10+ godina kad sam bio u cvetu mladosti... Gledao sam neku indijsku reportažu o ujedima zmija. Smatraju da ta pumpa izvuče tako malo otrova da je to zanemarljivo. Otrov ode kapilarno tkivom da ga je jako teško izvući i smatra se gubljenjem vremena da se maje sa time. Predlažu da se uvije zavojem od rane na dalje što duže. Znači da se ne podvezuje, već da se zavojem stegne ekstremitet dugačko kako bi se smanjilo proticanje krvi (ne zaustavljati protok krvi). Hladiti sve vreme koliko dozvoljavaju mogućnosti zbog sužavanja krvnih sudova i da ujedena osoba miruje kako bi smirio otkucaje srca. I što pre kod lekara.
 3. Te zemlje taj problem nisu uspele da reše, one ga nikada nisu ni imale. Ni u Srbiji do 1990. problem sa smećem nije bio izražen.
 4. Pa znam, ali se meni pogled tako zakuca da ne vidim ništa drugo. Pogled može da ode do podnožja brda jer linije sa leva i desna vode ka tamo. Ali tamo nema ništa osim mraka, nema ništa da te odvede ka suncu.... Izgleda da sam opisao Srbiju 😄
 5. Siguran sam da ovo nije iz Nemačke. A što se Srbije tiče, mene čudi da nisi zatekao ambalažu od preparata za prskanje ili staru veš mašinu. Što se fotografije tiče dobra je, ali se pogled odmah zakuca za svetli krug dole.
 6. Hvala na komentarima, zaboravio da kažem. Ovo sa drona je Inspire 1 sa X5 kamerom. Ona je mikro 4/3, sa Lumix 35-100mm F4.0-5.6. I meni se čini posle nekoliko dana da se ne vidi sunce na fotografijama iako ima senki. Razmišljao sam kako da vidim da li je neka fotografija presaturisana, a da ne bude to subjektivno već objektivno. Jer kontam da kad se invertuju boje, negde moraju da se potiru. I našao tutorijal, čak i pratim ovog Džimija... One dve fotografije sam izbrisao, vide oni kojima je stranica keširana. Na brzinu sam ih sredio i postavio u originalnoj veličini što ne radim. Kad budem imao malo vremena, pozabaviću se njima.
 7. U pravu si, evo dve kojima su žuta i plava bile problem. Ispravljeno, ostale su ok, zapravo žuta u onim oblacima treba da se koriguje, al to zahteva malo više vremena. 2. 3
 8. Nisam ustao na levu nogu, pokušavam da razumem šta želiš da kažeš. Tvoji opisi su subjektivni, i ti si svakako u pravu sa tvoje tačke gledišta. Nemam ja ništa protiv toga. Što se tiče pitanja sastavljanja više kadrova, to nisam mogao da znam jer je ta tehnika vezana za obradu fotografije, a ne za snimanje. Prva i treća fotografija su kropovane, a sve ostale su sastavljene iz više kadrova.
 9. Snimljeno je tako što u određenim okolnostima i u određeno vreme stisneš prst na okidaču. Nikakav klizač za saturaciju nije diran. Saturacija može da se postigne na više načina. Prvi je određivanje ekspozicije prilikom snimanja. Ovo "de", pretpostavljam da je "gde". Gde - pa svuda gde voda reflektuje boju neba. Snimatelj treba da je upoznat sa familijom uglova ... i ...voila.
 10. 1. Zalazak sunca iza obronaka Zlatara. 2. Zlatarsko jezero kod Komarana. Ribarski kamp. Svake godine sve je manje vode u Zlatarskom jezeru. 3. Pašnjak kod sela Štitkovo. U ovom kraju ima najviše krupne stoke u Srbiji. 4. Aero panorama zatalasanih predela zapadne Srbije. Selo Jasenovo. 5. Nešto drugačiji pogled na kanjon Uvca: 6. Prostor oko Uvačkog i Zlatarskog jezera. 7. Brana na Uvačkom jezeru u Komaranima. 8. Pred zalazak u Milićevcima. Prve tri su sa zemlje A7III - 70-200 mm, ostalo je iz vazduha sa micro 4/3 sa 80 mm.
 11. Eh da, verujem da sa time fokusira bez problema 🙂
 12. Koji objektiv si koristio? Što brišeš exif?
 13. U čemu je razlika između uređaja od 600$ i 6000$ - ili sa objektivima 1000$ i 11000$: Razlika se vidi odmah i to nije sporno. Stvar je u razlici u ceni i razlici u isporučenom kvalitetu, pogotovo u vidljivim razlikama u različitim prezentacijama.
×
×
 • Create New...