Jump to content

dZay sanchezzo

Članovi
 • Posts

  730
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0 Neutral

About dZay sanchezzo

 • Birthday 03/10/1980

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Sarajevo
 • Interests
  Grafički dizajn, DTP, mixanje i u slobodno vrijeme heklanje. :)

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Sanjin Ferušić
 1. Nije to to. Pokušavao sam da stavim veći i mnogo veći broj frejmova, mijenjao brzinu, ali dobijem mnogo sporiji pokret (logično) što ne želim, koji je svejedno istrzan. A ako povećam brzinu, onda dobijem brži pokret. Kakogod okrenem, ne mogu da dobijem pokret brzinom koju želim, a da nije istrzan. <_<
 2. Pozdrav svima, Zanima me da li neko zna postoji li mogućnost da spori pokret u Flash-u ne izgleda, takorekuć, iskrzano? Nadam se da kapirate šta me muči. :) Unaprijed hvala na odgovorima. Sanchezzo.
 3. Uključio sam dodatno opciju "Simulate Paper Color" i sad izgleda približnije, ali opet nije identično.
 4. Odradio, ali je fotka ostala tamna, kao da ništa nisam promijenio.
 5. Podesio sam, ali opet ista stvar. InDesign Photoshop
 6. Ali ne želim fotke iz CMYK-a, već iz grayscale-a.
 7. Mene zanima šta podrazumjevaš pod grafičkim proizvodom?
 8. Problem mi pravi samo sa grayscale kolornim modom, a upravo sam skont'o da isto važi i za Illustrator. Ako ima neko ko ga ne mrzi da pokuša napraviti ovakav pokus na svom kompu, pa da otipka javlja li se isti problem, bio bih mu zahvalan. :)
 9. Možda je do screen shoot-a. Vjeruj mi da se u jednom fajlu ne desi ništa, ali bukvalno nikakva promjena, prilikom uključivanja/isključivanja overprint prevjua. Il' sam ja dibidus čorav. :)
 10. Upravo sam otkrio još jednu bizarnu situaciju. Imam dva ind fajla, fajl fotke je isti. Kod jednog ind fajla, kad uključujem/isključujem overprint prevju, promjena je očita, dok se kod drugog fajla ne desi ništa. Tek mi sad ništa nije jasno. :( Isključen overprint. Uključen overprint. Isključen overprint. Uključen overprint.
 11. Na osnovu mog dosadašnjeg iskustva, pdf koji se šalje na print je najrealnije onome što se dobije na finalnom otisku. Naravno, ukoliko je kreiran kako to štampa zahtjeva. A u pdf-u, konkretno u ovom mom slučaju, fotka je ista kao u InDizajnu.
 12. Pozdrav svima, Danas sam se susreo sa problemom za koji ne mogu da pronađem rješenje, pa mi je na pamet pala i Dizajn Zona. Kontam da se ovdje možda nekad neko susreo sa nečim sličnim. Naime, prikaz fotke u InDizajnu mi se suštinski razlikuje od prikaza fotke u Fotošopu. Kolorni profili su identični. Fajl je u grayscale modu. U InD je uljučen Overprint preview. Evo i screenshot. Da li možda neko ima ideju, zašto? Hvala unaprijed. P. S.
 13. mr.sch, ne znam šta da otipkam, osim kako ti se divim.
 14. Mi zelimo logo sa kojim cemo biti zadovoljni i apsolutno nam je nebitno da li ce ga uraditi neko sa 99-ke ili neko sa strane. Ne zelimo da se ogranicemo na dizajnere sa 99-ke i zato nismo garantovali kintu. I obzirom da nismo, svi su svjesni da postoji sansa da (ne)osvoje nagradu. Za sve zainteresovane, pravila su jednaka, a to da li ce neko nekome klepiti ideju, mi ne mozemo nista. Ono sto smo mogli, to smo i uradili, a tj ucinili da konkurs bude blind. I jos jednu stvar mozemo garantovati, a ta je da mi necemo klepiti ideju, vec cemo logo uredno platiti. Po meni tu nista nije trulo.
×
×
 • Create New...