Jump to content

Buzz Lightyear

Članovi
 • Content Count

  456
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Buzz Lightyear

 • Birthday 03/14/1975

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.dizajnzona.com/forums/index.php?s=&showtopic=19288&view=findpost&p=234094

Profile Information

 • Location
  BG
 • Interests
  Ne bi ste mi verovali...

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Jack Daniels
 1. ...ma ne kazem ja da je TED u celini magla i da apsolutno nista odande nije dobro. ali... Secam se da kad se TED pojavio, svaki klip zaista bio vredan gledanja. Svaki put je bilo groundbraking i otreznjujuce. Sad je to uglavnom prezvakavanje odavno poznatih cinjenica, pametno i lepo upakovanih u energicnu prezentaciju nadajmose harizmaticnog prezentera. Ponekad mi deluje kao svetsko prvenstvo u prezentiranju. TED jeste postao hronika u novinama i "draga saveta" rubrika za tehnoproletarijat. Osecamo se za mrvu bolje i pametnije jer slusamo sta "experti" imaju da kazu o necemu. Pr
 2. Razmisljam ovih dana... ustvari, lazem - od jutros. Da li su Seth Godin, Clay Shirky i ostatak TED svite novih proroka, (i njima slicnih) ustvari samo moderna verzija horoskopa ili drage Savete upakovane specijalno za nas - napacene tehnosljakere? Dodju nam ko mentalni melem uz jutarnju kafu. Ili ponocnu... kako god.
 3. ok, kapiram, ali sam i dalje zbunjen cinjenicom da se dva maltene identicna .swf fajla razlicito ponasaju sa identicnim HTML kodom. Upravo citam dokumentaciju za swfobject2, ali i pored cinjenice da ce mi aktivan sadrzaj strane o'ma biti aktivan, ne kapiram ovo sa skrolovanjem. Mozda nisam dobro objasnio???
 4. pa u tome i jeste fora... na prvom primeru (sa nandzarastim prozorcicima), ne moras da kliknes na flash sadrzaj da bi proradio, nego scrollujes, kliknes, scrollujes kliknes, sve radi. (Ustvari, radi link ka Dienstleistungen, ostali u toj fazi nisu ni bili napravljeni..) Na drugom, mozes da scrollujes kad kliknes "u prazno" a kad kliknes na flash, i kreces se po swf u, scroll vise ne funkcionise. oba swf a su istih dimenzija, oba html koda su ista, a razlicito se ponasaju, pa sam zbunjen.
 5. ljudi pomagajte, oglupeo sam, nemam pojma u cemer je stvar. dakle, ovde mogu bez problema da skrolujem ceo swf po browser strani i kad mi je kursor nad njim, a ovde to ne mogu. html kod je na obe strane isti, tako da ne zavisi od toga, a ja sam mamlaz radio preko starog .fla fajla, tako da nemam pojma koja promena je ustvari dovela do ove razlike u ponasanju .swf-a ako neko ima neku ideju, bio bih do smrta zahvalan. napomena: Mooolim vas da ne obracate paznju na dizajn navigacije.
 6. - objavite konkurs i pod "konkursima", - dajte fotku drivera - pod materijalima niste pomenuli textil, namerno ili slucajno?
 7. ekipa iz monusa je bar javila da nijedan rad nije odabran... jel jos neko osim mene probao? evo ga moj entry:
 8. Pa nista, prvo mu je trebalo, pa mu posle nije trebalo... Realno se predomislio oko cele stvari. A cenim da je i sa ovim majicama slicna prica... Megalomanski plan bez realnih osnova.
 9. jeste, lik je mutan... skroz i ja sam imao lose iskustvo sa njim... srecom, ne previse finansijske prirode. moj slucaj i ma kako gadno izgledalo, ajde se suzdrzite od infantilnih poziva na ritualno sakacenje...
 10. hvala na komentarima i lepim zeljama... trudicu se da budem aktuelan... mada, odmah da se razumemo, ovo mi je usputna "delatnost" tako da ne ocekujte svakodnevne postove. odgovor svima u vezi tehnikalija na sajtu: Mrzi me da pravim specijalan header, koristim ovaj genericki, i mlogo sam srecan sa njim, smatram da je to trenutno manje vazna stvar u odnosu na content. Prevod PHP fajlova na srpski... verovatno... ali za sad koristim domen na wordpressu, i nemam vremena da se zezam sa pravljenjem regularnog... i odgovor je ustvari isti kao i za header. Ovo je u principu eksperi
 11. propell Namerno link nisam stavio u temu za linkove, jer ovde ocekujem nekakav feedback. Naravno i na samom blogu, ako nadjete nesto sto vas zanima... Okosnica ideje je da blog bude najbolji izvor informacija iskljucivo o industrijskom dizajnu na srpskom jeziku. Eto, blog je porinut, pa ...
 12. Ove "loptice" su se nekad pravile sa pravim perjem, tako da... ucini "lopticu" malo leprsavijom, pernatijom... I da... Svi americki sportski logoi uglavnom nemaju prazan prostor izmedju objekata, uglavnom zbog prisivaca i nalepnica na dresove... Zbog toga uglavnom koriste trik da sve objekte obuhvate jednim outlineom, obicno tamnijim, da ga izdvoje sa podloge. Samo kad hoce da nesto "štrči van povrsine", menjaju debljinu outlinea oko doticnih objekata (u tvom slucaju bi to najpre bila loptica) Vrabac je super.
×
×
 • Create New...