Jump to content

bbK1ng

Članovi
 • Posts

  155
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by bbK1ng

 1. Dugo ništa nisam kupovao a ovo je nekako bio logična posledica na pitanje "Treba li nekome nešto iz USA, a da nije veliko?" Uzeo ovu ponudu sa Amazona.
 2. Prijateljica našla među stvarima pokojnog dede Canon F-1 sa staklom Canon FD 55mm f1.2 Fizički sve izgleda 10/10. Meni je ovo bio prvi put da gledam kroz f1.2 objektiv na FF i to je - svetlo. smile.gif Koliko sam mogao da vidim po ibeju staklo je cenjeno i dalje. Da li je traženo ovde i koja bi bila neka realna procena. Telo takođe.
 3. Prijateljica našla među stvarima pokojnog dede Canon F-1 sa staklom Canon FD 55mm f1.2 Fizički sve izgleda 10/10. Meni je ovo bio prvi put da gledam kroz f1.2 objektiv na FF i to je - svetlo. :) Koliko sam mogao da vidim po ibeju staklo je cenjeno i dalje. Da li je traženo ovde i koja bi bila neka realna procena. Telo takođe.
 4. Baš bedak. :angry: Obavezno prati i oglase po raznik sajtovima. Velika je verovatnoċa da se oprema pojavi u prodaji.
 5. bbK1ng

  Koji router?

  Posle godina malih sr*nja što daju provajderi ja sam uzeo Asus RT-N66U i preporodo kučnu mrežu. Za sve za šta sam krivio opremu da ne može da "povuče" Full HD i sl. ukapirao sam da je imalo veze samo sa ruterom. Sa softwerske strane ima bukvalno sve pa i cloud. Takođe podržan je i dd-wrt mada ima i custom rešenja (Merlin) zasnovanih na stocku tako da sam ja DD-WRT skinuo jer ga nisam ni koristio, a ovaj je malo više fancy. Par napomena: Imaj u vidu da bez obzira što mu je WiFi vrhunski malo je uređaja koji to mogu da iskoriste. Gbit kabl je i majka i keva. Tu može da bude (u tvom slučaju) problem sa brojem LAN portova. USB je 2.0 što mu ograničava upotrebnu vrednost sa ext. USB diskovima. Zato razne varijante NASova rade vrhunski. Štampače nisam priključivao.
 6. Neću keca. Nema video. Može se i bez toga ali je 2013 i neću iz principa. Sad, sa druge strane neću ni FF (bar ne skorije) jer iziskuje preveliko ulaganje u stakla tj rasprodaki sva 3 EF-Sa a u tom slučaju bi već mogao da razmišljam i o Nikonu ;) btw, ispostavilo se da sam imao pogrešne informacije 7ca je stara oko 6 meseci i ispucala je 3k snimaka, a 15-85 je star 3 meseca i ispucao je oko 1k snimaka. Sve u svemu nove sprave bez garancije. Traži se 1.1k e što mislim da je mnogo (15-85 kvari sliku u toj priči). Cenkam se ili čekam novi 70D.
 7. Da se vratimo na temu. Poljaci probali novi AF. Prema ovim snimcima izgleda poprilično ubedljivo. http://www.optyczne.pl/5979-nowo%C5%9B%C4%...%C5%BCenia.html
 8. Ja sledećih nekoliko godina vidim u podeli na mobilni i dslr. Sve ostalo :će postojati na nivou statistike.
 9. Koliko ima smisla platiti 7d i efs 15-85? Pojedinačno i đuture? Staro 2-3 godine. Sve u 10/10 stanju. Mislim da je ispod 10k snimam komplet.
 10. To je passe. Povežeš aparat WiFiom na smarrphone i jpeg se automarski prebacuje na redakcijski cloud. Nema šofera i ostale bratije. Mada, lično, 2 slota vidim baš kao nešto potrebno veoma uskom krugu ljudi što ne opravdava stavljanje na aparat za sve. Biće na 7d mk2 def. znači, vaade se na WiFi.
 11. Moraju nešto da ostave za 7D MkII.
 12. Ja posle ovoga mogu samo da zamislim na šta će ličiti 7D MkII. U svakom slučaju čekamo avgust da vidimo prve prave utiske. p.s. Ja već odlučio da uzmem polovan 7D. Sad opet dileme :(
 13. Predstavljen 70D Canon EOS 70D key features 20.2MP APS-C 'Dual Pixel CMOS AF' sensor DIGIC 5+ image processor ISO 100-12800 standard, 25600 expanded 7fps continuous shooting, burst depth 65 JPEG / 16 RAW 'Silent' shutter mode 1080p30 video recording, stereo sound via external mic 19-point AF system, all points cross-type, sensitive to -0.5 EV 63-zone iFCL metering system 98% viewfinder coverage, 0.95x magnification, switchable gridlines and electronic level display Fully-articulated touchscreen, 1040k dot 3" ClearView II LCD, 3:2 aspect ratio Single SD/SDHC/SDXC card slot Built-in Wi-Fi Single-axis electronic level Built-in flash works as off-camera remote flash controller AF microadjustment (can be set individually for up to 40 lenses, remembered by lens serial number) In-camera High Dynamic Range and Multiple Exposure modes (JPEG-only) 'Creative Filter' image processing styles, previewed in live view Meni izgleda kao odlična mašina, Jedino me ergonomija brine jer nema tastera sa leve strane ekrana (jel bio to problem ljudima na 60d?)
 14. Blic Canon 430EX Kupljen nov i kompletan pre 4-5 godina. Ispucao (po Lightroomu oko 3500 slika) veoma amaterskog korišćenja. Na blic nisu kačene nikakve samolepljive trake ili slično. Komplet: blic, torbica, postolje, uputstvo i kutija (kutija sa rezervom jer moram da je potražim). Cena 160€. U cenu uključen i kopija Garry Fong difuzora sa 4 poklopca . Tamron AF 17-50mm F/2.8 SP XR Di II VC Zoom Lens for Canon Kupljen nov u Rumuniji juna 2010, garancija istekla prošle godine. Zonericu izgubljena. Kutija postoji ali je u Rumuniju (mogu da je dobavim). Objektiv je ispucao 3000 snimaka kada je ispao i zaglavio zoom prsten. Nošen u servis u Bukureštu gde je odglavljen ali kod mene AF više ne radi kako treba. Informacija je da servis u Nemačkoj to može da sredi, pa se objektiv prodaje kao neispravan. Cena o kojoj razmišljam je 150€. Ako mislite da je to nerealno pošaljite ponudu. Prvi kontakt preko PM. Sve je u Beogradu (NBgd) i može da se pogleda/proba kad god vam odgovara. Izbegao bih slanje kuririma ako je ikako moguće.
 15. Ovaj deo je najinteresantniji u celoj priči :lol:
 16. - da bude optički korektan - mehanički 100% isparav - kozmetički solidan Pored 18-135 IS, može i STM verzija ili EF 28-135 IS Mora da se proba. Dolazim na adresu. Oglas važi do petka. Kontakt PM ili boris at milinkovic dot info
 17. bbK1ng

  izbor SSD

  Prevideh da je za laptop. :huh: Drugi HDD verovato ide na mesto DVDa. Iskreno ne vidim gde bi išao drugi SSD.
 18. bbK1ng

  izbor SSD

  Ako sam ja dobro čuo/pročitao SSD što je veći to je brži (upoređujući sa istim modelom manjeg kapaciteta). Ako je to tačno, a možeš da se pružiš za 240GB onda uzmi njega. Ili dva 120GB u stripe RAID. Brže ne može :) Kad smo već kod teme da li su predlozi sa ovog linka ok, tj. treba li sve to uraditi za bolji/brži rad SSDa?
 19. Ja ranac sa foto opremom obavezno nosim sa sobom. Pored toga najčešće imam i ranac sa laptopom i nikad mi niko ništa nije pitao koliko je teško. ALI, na kontroli prtljaga su mi tražili da otvorim foto ranac i pronašli 4 Eneloop baterije u punjaču koje mi nisu dozvolili da pronesem dalje. Napominem da set od druge 4 su uredno nile u blicu i njih nisu dirali, kao i dve baterije u gripu aparata. Zvanično baterije van uređaja ne mogu da se unesu u avion. Glupost ali tako je bilo u mom slučaju.
 20. Mesto: Savski kej, Blok 70, Novi Beograd Vreme: subota 19 januar od 21:30 do 02:00. Opis: 60-ak gostiju godina oko 40 Očekujem: - neformalnu (ne svadbarsku) fotografiju - min 200ak fotografija isporučenih digitalno (1 DVD) - osnovna postprodukcija (nikakav makeover i sl) isporučenih fotogragija - format JPEG (max rez i kvalitet) + originalni RAW Nudimo: - hrana i piće :) - 50% avans, 50% po isporuci fotografija Ponuda mora da sadrži ukupnu krajnu cenu kao i link sa 10-ak fotografija koje predstavljaju šta mogu očekivati kao rezultat. Takođe i naznaku do kada je krajni rok da vas angažujem (npr sutra do 14h) Ako ste zainteresovani pošaljite ponudu na PM.
 21. Ja sam se samo otkazao. Mrzelo me po onom vremenu.
 22. Da Berza slučajno nije otkazana zbog ovog kijametu?
 23. Deo teksta uz gornji video
 24. Da citiram sam sebe. Elem, letos mi je banka sama promenila karticu (ovog puta sa novim brojem i pinom) i ova kartica ponovo radi!
 25. Ovde je 113€. Jel znaš gde ima jeftinije? p.s. Našao sam joj manu. Nema kaiš za struk.
×
×
 • Create New...