Jump to content

bbK1ng

Članovi
 • Posts

  155
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0 Neutral

About bbK1ng

 • Birthday 01/15/1973

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  N. Beograd

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Boris Milinković
 1. Dugo ništa nisam kupovao a ovo je nekako bio logična posledica na pitanje "Treba li nekome nešto iz USA, a da nije veliko?" Uzeo ovu ponudu sa Amazona.
 2. Prijateljica našla među stvarima pokojnog dede Canon F-1 sa staklom Canon FD 55mm f1.2 Fizički sve izgleda 10/10. Meni je ovo bio prvi put da gledam kroz f1.2 objektiv na FF i to je - svetlo. smile.gif Koliko sam mogao da vidim po ibeju staklo je cenjeno i dalje. Da li je traženo ovde i koja bi bila neka realna procena. Telo takođe.
 3. Prijateljica našla među stvarima pokojnog dede Canon F-1 sa staklom Canon FD 55mm f1.2 Fizički sve izgleda 10/10. Meni je ovo bio prvi put da gledam kroz f1.2 objektiv na FF i to je - svetlo. :) Koliko sam mogao da vidim po ibeju staklo je cenjeno i dalje. Da li je traženo ovde i koja bi bila neka realna procena. Telo takođe.
 4. Baš bedak. :angry: Obavezno prati i oglase po raznik sajtovima. Velika je verovatnoċa da se oprema pojavi u prodaji.
 5. bbK1ng

  Koji router?

  Posle godina malih sr*nja što daju provajderi ja sam uzeo Asus RT-N66U i preporodo kučnu mrežu. Za sve za šta sam krivio opremu da ne može da "povuče" Full HD i sl. ukapirao sam da je imalo veze samo sa ruterom. Sa softwerske strane ima bukvalno sve pa i cloud. Takođe podržan je i dd-wrt mada ima i custom rešenja (Merlin) zasnovanih na stocku tako da sam ja DD-WRT skinuo jer ga nisam ni koristio, a ovaj je malo više fancy. Par napomena: Imaj u vidu da bez obzira što mu je WiFi vrhunski malo je uređaja koji to mogu da iskoriste. Gbit kabl je i majka i keva. Tu može da bude (u tvom slučaju) problem sa brojem LAN portova. USB je 2.0 što mu ograničava upotrebnu vrednost sa ext. USB diskovima. Zato razne varijante NASova rade vrhunski. Štampače nisam priključivao.
 6. Neću keca. Nema video. Može se i bez toga ali je 2013 i neću iz principa. Sad, sa druge strane neću ni FF (bar ne skorije) jer iziskuje preveliko ulaganje u stakla tj rasprodaki sva 3 EF-Sa a u tom slučaju bi već mogao da razmišljam i o Nikonu ;) btw, ispostavilo se da sam imao pogrešne informacije 7ca je stara oko 6 meseci i ispucala je 3k snimaka, a 15-85 je star 3 meseca i ispucao je oko 1k snimaka. Sve u svemu nove sprave bez garancije. Traži se 1.1k e što mislim da je mnogo (15-85 kvari sliku u toj priči). Cenkam se ili čekam novi 70D.
 7. Da se vratimo na temu. Poljaci probali novi AF. Prema ovim snimcima izgleda poprilično ubedljivo. http://www.optyczne.pl/5979-nowo%C5%9B%C4%...%C5%BCenia.html
 8. Ja sledećih nekoliko godina vidim u podeli na mobilni i dslr. Sve ostalo :će postojati na nivou statistike.
 9. Koliko ima smisla platiti 7d i efs 15-85? Pojedinačno i đuture? Staro 2-3 godine. Sve u 10/10 stanju. Mislim da je ispod 10k snimam komplet.
 10. To je passe. Povežeš aparat WiFiom na smarrphone i jpeg se automarski prebacuje na redakcijski cloud. Nema šofera i ostale bratije. Mada, lično, 2 slota vidim baš kao nešto potrebno veoma uskom krugu ljudi što ne opravdava stavljanje na aparat za sve. Biće na 7d mk2 def. znači, vaade se na WiFi.
 11. Moraju nešto da ostave za 7D MkII.
 12. Ja posle ovoga mogu samo da zamislim na šta će ličiti 7D MkII. U svakom slučaju čekamo avgust da vidimo prve prave utiske. p.s. Ja već odlučio da uzmem polovan 7D. Sad opet dileme :(
 13. Predstavljen 70D Canon EOS 70D key features 20.2MP APS-C 'Dual Pixel CMOS AF' sensor DIGIC 5+ image processor ISO 100-12800 standard, 25600 expanded 7fps continuous shooting, burst depth 65 JPEG / 16 RAW 'Silent' shutter mode 1080p30 video recording, stereo sound via external mic 19-point AF system, all points cross-type, sensitive to -0.5 EV 63-zone iFCL metering system 98% viewfinder coverage, 0.95x magnification, switchable gridlines and electronic level display Fully-articulated touchscreen, 1040k dot 3" ClearView II LCD, 3:2 aspect ratio Single SD/SDHC/SDXC card slot Built-in Wi-Fi Single-axis electronic level Built-in flash works as off-camera remote flash controller AF microadjustment (can be set individually for up to 40 lenses, remembered by lens serial number) In-camera High Dynamic Range and Multiple Exposure modes (JPEG-only) 'Creative Filter' image processing styles, previewed in live view Meni izgleda kao odlična mašina, Jedino me ergonomija brine jer nema tastera sa leve strane ekrana (jel bio to problem ljudima na 60d?)
 14. Blic Canon 430EX Kupljen nov i kompletan pre 4-5 godina. Ispucao (po Lightroomu oko 3500 slika) veoma amaterskog korišćenja. Na blic nisu kačene nikakve samolepljive trake ili slično. Komplet: blic, torbica, postolje, uputstvo i kutija (kutija sa rezervom jer moram da je potražim). Cena 160€. U cenu uključen i kopija Garry Fong difuzora sa 4 poklopca . Tamron AF 17-50mm F/2.8 SP XR Di II VC Zoom Lens for Canon Kupljen nov u Rumuniji juna 2010, garancija istekla prošle godine. Zonericu izgubljena. Kutija postoji ali je u Rumuniju (mogu da je dobavim). Objektiv je ispucao 3000 snimaka kada je ispao i zaglavio zoom prsten. Nošen u servis u Bukureštu gde je odglavljen ali kod mene AF više ne radi kako treba. Informacija je da servis u Nemačkoj to može da sredi, pa se objektiv prodaje kao neispravan. Cena o kojoj razmišljam je 150€. Ako mislite da je to nerealno pošaljite ponudu. Prvi kontakt preko PM. Sve je u Beogradu (NBgd) i može da se pogleda/proba kad god vam odgovara. Izbegao bih slanje kuririma ako je ikako moguće.
 15. Ovaj deo je najinteresantniji u celoj priči :lol:
×
×
 • Create New...