Jump to content

Dany6

Članovi
 • Posts

  3
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0 Neutral

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Danijel Ivašćanin
 1. Evo sada sam malo preuredio,ali radio sam totalno drugacije i ovaj put nisam uradio ovaj beli offset (bez te pozadine) vec samo "cut line". KORAK 1 Prvo uradim trace slike i odvojim od originala. KORAK 2 Fill postavim u "none",a stroke point obojim u magentu i stavim 10pt KORAK 3 Poravnam outline sa originalom i onda samo prosirim outline od same slike (izmedju linije i same slike je praznina) KORAK 4 Izaberem "Simplify" kako bi umanjio ostrinu coskova KORAK 5 Uradim dodatno ispravljanje coskova putem ovih "nodes" KORAK 6 Napravim poseban layer za cutline i sliku KORAK 6 Tako uradim,ali opet mislim da nije dobro uradjeno i da ne bi uspelo kada bi odneo da mi to urade u stampariji..... Jer gledam po yt sve jedan tutorial radjen ili u AI-u ili Corelu.U AI-u koriste "0.25pt stroke weight",sada jeli stroke weight i stroke width ista stvar....Jer ja sam u Inkscape stavio 10pt,a 25pt kolko sam skontao je debljina noza?ako se izabere deblja linija noz ce vise puta prelaziti i seci je.I takodje odabere se "spot color",sto ja za tu opciju u Inkscape ne znam da li postoji.... KLIKNI http://blog.brunelone.com/create-sticker-cut-path-adobe-illustrator/ Ali bilo kako bilo,najbolje da njima odnesem da odrade i zavrseposao kako treba
 2. Da znam da mogu i njima to dati da urade umesto mene,ali eto imam neku "potrebu" "ceif" da ja to sam uradim.Inkscape je isto vektorski program.
 3. Ovako,imam slike od kojih zelim uraditi stikere samolepljive ali print&cut (ricovanje) gde masina sece samo povrsinu folije,ne "dubinski".Slike zelim sam obraditi i njima samo poslati fajl,sada mi nesto nije jasno pa ako mi neko moze objasniti.Jasno mi je da treba za pripremu katovanja uraditi onaj "offset" kuda ce masina rezati oko slike.To uradim OVAKO (radim u Inkscape).E sada mi nije jasno da li za pripremu katovanja moram uraditi i konturu kako je OVDE napisano?Da li se mora uraditi i offset oko slike i kontura?Taj offset znam uraditi,ali nije mi jasno to oko konture kako se radi,ako moze neko pojasniti ili dati neki video za Inkscape ili Photoshop.Za primer,evo kako sam uradio po upustvima sa prvog linka/videa,znaci samo je uradjena ta "offset" bela pozadina spolja.
×
×
 • Create New...