Jump to content

Alexm99

Članovi
 • Posts

  4
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0 Neutral

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Aleksandra Milosevic

Recent Profile Visitors

150 profile views
 1. Za ovo sto trenutno radim mi ne treba tolika rezolucija. Najveci format u kom su moje fotografije stampane je za casopis. Verovatno cu uzeti nov d750, i uloziti u jos neki objektiv malo kasnije. Pomogli ste mi, iako nisam jos 100% sigurna, verovatno je zenski mozak malo komplikovaniji :D . Javljam sta sam uradila, uzimam ove nedelje. :)
 2. Za ovo sto trenutno radim mi ne treba tolika rezolucija. Najveci format u kom su moje fotografije stampane je za casopis. Verovatno cu uzeti nov d750, i uloziti u jos neki objektiv malo kasnije. Pomogli ste mi, iako nisam jos 100% sigurna, verovatno je zenski mozak malo komplikovaniji :D . Javljam sta sam uradila, uzimam ove nedelje. :)
 3. Hvala na odgovoru i tebi i svima ostalima. Pogresno sam se izrazila, nisam mislila star u smislu kad je proizveden, vec koliko je presao. Zato sam rekla da bih radije uzela nov. O Z6 nisam razmisljala, iskreno, ali pogledacu. Pozdrav
 4. Imam jednu malu nedoumicu. Već dve godine fotkam sa d610 kojim sam zadovoljna ali je prilično star, i ukratko želim da kupim nešto novo. Budžetom sam ograničena i želim da prođem što bolje mogu, ali kako nemam mnogo iskustva sa opremom, zamolila bih vas za pomoć. Svatila sam da moj budžet trenutno pokriva novo telo d750 ili polovno telo d810. Fotoaparat koristim za portrete i modnu fotografiju, najčešće su to fotografije za društvene mreže, sajt, časopis. Meni i d610 radi posao, ali bih napravila mali korak napred. Ono što me muči da li je d750 premali korak napred? Najradije bih uzela novo telo, pa se jako dvoumim da li da sačekam malo da skupim novac i uzmem d810, ili uzmem odmah polovan ili da odmah uzmem nov d750. Taman sam bila na korak do toga da uzmem d810, jer kad već ulažem, da uložim u nešto što će me dugo držati zadovoljnom, ali me je jedan poznanik (koji se svakako razume u tehnički deo mnogo bolje nego ja) zunio rekavši da je d750 bolji za mene, jer ne moram da ulažem u nove kartice, bolji je za žensku ruku, bolji je na visokom iso i ima bolji af (?), ima wifi (nije mi ključno), da pruža više za manje novca, kao i da moj izbor treba da bude d810 ako ću štampati fotke u ogromnim formatima (što teško da će se u skorije vreme desiti). Nadam se da nisam konfuzna jer je u mojoj glavi haos kada je u pitanju izbor opreme. Želim da budem neko vreme mirna, i da ne razmišljam o novom telu, o tome koliko mi je oprema stara i slično. Svaki savet od iskusnijih od mene je dobrodošao i od pomoći je. :)
×
×
 • Create New...