Jump to content

Wachover

Članovi
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Previous Fields

 • Ime i prezime
  M T
 1. Evo primera sa Kieva 60 , nije bilo direktnog back lighta, niti svetla sa strane. Razmišljao sam o ostalim aparatima, telo Hasselblada se može nači za taj novac, mene vežu za P6 sistem objektivi koje imam, sve od CZJ od 50 do 300, poneki Rus i Meyer... Cenim da bi za novi sitem na stakla morao da dam mnogo viže para, pogotovo što su neka kod nas čista egzotika. Uzeo bih ja Kiev 60, kad bih znao da je pouzdan, nije mi cilj da kupujem jeftino tela za koja ne znam da li će dočekati sledeći film, naročito što kod nas niko ne želi da ih servisira. Kada bih pravio sistem iz početka sigurno se ne bih
 2. Koristio sam Kiev 60, u odnosu na P6 stvarno je milna fokusirati, na P6 sam izgubio gomilu fotografija omašivši fokus pri malo lošijem svetlu. Međutim Kiev 60 pati od unutrašnjeg flarea, i to stvrno zna da unisti kontrast i fotogafiju, a i ogledalo toliko lupa i aprat trza kao kalašnjikov. Razmišljam o ovim modifikovanim 88 zato što imaju mirror lockup, a u suštini radi se o novim apratima sa garancijom, bio sam ranije kupio polovan Kiev 6C kome se zavesica otkačila posle drugog filma, nije imalo svrhe popravljati, i većina tih polovnih aprata ima neku manu, i potrebno im je dodatno sređivanje
 3. Pozdrav, Interesuje me da li ovde neko imao iskustva sa modifikovanim Kiev 88 aparatima (Arax ili Hartblei). Imam ceo sistem P6 stakala, pa bih želeo da ih ponovo stavim u upotrebu na njima svojstven način (6x6). Da li su bolji od P6 aparata ili Kieva 60 (nemodifikovani) koje sam ranije koristio? Hvala
 4. Napravio prema uputstvu, sve zajedno izašlo me je oko 500 din. Što se rezultata tiče, nikakvo iznenađenje... Velika pobeda NATO pakta nad Varšavskim.
 5. Da, deluje kao neke varijante koje Rumun valja na Ebay ... Gde si nabavio delove, koliko te je koštalo novca i truda? Znam da se kod ogromnih odstupanja vidi iz aviona... Hteo bih jednostavno da zadovoljim svoju znatiželju.
 6. Znam da jednačina u ovom slučaju ima previše činilaca, ali nekako intuitivno ne mogu da se složim da je tačnost ekspozicije gotovo nebitna. Mene brine što su ovi aparati sad već prilično vremešni, i da odstupanja mogu biti veća i od cele stope, i čini mi se da je nekako lakše kad to znaš. Nemam nameru da se opterećujem time, zato sam i pitao za najlakši način da se to okvirno izmeri i odredi.
 7. Jasno je meni sve to, ali lakše je ako bar jednu varijabilu izbaciš iz jednačine. Za pozitiv film mi je i najbitnije, ali imao sam slučajeva gde sam sumnjao da mi nešto prilikom razvijanja nije dobro pošlo, temperatura, razvijač na izdisaju i sl. lakše je znati šta treba korigovati kad si bar u nešto siguran.
 8. Ne, napisah gore da ne nameravam time profesionalno da se bavim, jednostavno želim da znam koja su odstupanja prilikom eksponiranja, Ovo mi je bitno najviše za pozitiv film, da li ja grešim, ili me laže svetlomer i treba da ga menjam, ili jednostavno ne tumačim svetlo kako treba.
 9. Pa mislio sam da je to očigledno... Za testiranje brzine zatvarača na različirim analognim aparatima, centralnih zatvarača kao i zavesica... Jednostavno želim da znam koliko su mi ekspozicije tačne prilikom korišćenja.
 10. Gledao sam te varijante koje prodaje taj rumun. Ona opcija koja mi deluje najintuitivnije košta preko 100$ a onda na to idu porezi i sve ostalo, tako da se baš i ne isplati ako se ne baviš time profesionalno. Da li imaš iskustva sa ovim uređejem konkretno?
 11. Pozdrav svima, Ne znam da li je ovo pravo mesto za ovo pitanje, ali hajde da probam... Naime interesuje me da li neko ima iskustva sa merenjem tačnosti brzine zatvarača na analognim aparatima. Gledao sam neke tutorijale po netu koji se tiču snimanja zvuka zatvarača, ali mi to nije pošlo za rukom kod većih brzina, nemoguće je razlikovati zvuk ogledala, izdvojiti peak i sl... Da li je neko pokušao da napravi DYI varijantu sa foto senzorima i sl? Ili možda postoji neko treće rešenje osim nošenja aparata u neki servis? Hvala
×
×
 • Create New...