Jump to content

ZvezdaAntares

Članovi
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Ana Jović
 1. Pošto sam rešila problem evo da ga podelim sa vama, pa ako neko bude imao sličnih problema da pokuša... Radila sam u CS5, a inače ta verzija se i pokazala kao "problematična ( bar sam tako dobila informaciju od čoveka koji se razume u Indesign) Kada sam svoj katalog otvorila u CS6 i napravila PDF sve je bilo ok.
 2. Ljudi moji ovo je zona sumraka! Trudiću se da opišem problem što kraće- Na strani imam 4 flaše ( PSD bez pozadine), 4 senke ( PSD bez pozadine) i 4 teksta. Senka koja mi se na PDF-u ne vidi izbacim u prvi plan pa onda flaču izbacim u prvi plan i kada usnimim u PDF ( veliki za slanje štampariji) ne vidi se tekst. Ja onda odem i tekst iznacim u prvi plan, usnimim ... onda se na drugoj flaši ne vidi senka. Onda iz početka - izbacujem sve u prvi plan .... snimam .... uvek se po nešto na strani ne vidi! Brisala sam celu stranu i sve išla iz početka ... uvek se nešto ne vidi! Neke strane su mi se sredile na ovaj način, a ovdu jednu stranu mi dođe da pojedem! Gledala sam da se ni jedan box ne preklapa, da slučajno se nešto ne dotiče. Smanjila sam slike flaša da niko nikoga ne dodiruje .... i ne mogu da uradim da se sve na strani vidi. Pretpostavljam da bi se u štampi videlo, ali ne smem tako nositi u štampariju!
 3. Imam još jedan problem. Radim vinski katalog za jedan restoran. Svaku flašu, pošto mi treba bez pozadine obradim u Photoshop-u i tako u PSD formatu je ubacim u Indesign. Pošto mi treba senka ( ono malo dole, da ne izgleda da flaša lebdi) senku sam isto obradila u Photoshopu i ubacujem u PSD formatu u Indesign ( na taj način mi je za svaku flašu ista senka). Dešava mi se to da kada uradim mali PDF za pregled sve je u redu, a kada sam uradila PDF za štampu neke senke ( samo ispod nekih flaša) se ne vide. Pokušala sam da ih menjam, brišem pa ponovo ubacujem ... uvek se iste senke ne vide :/ Da li neko ima neki predlog šta da radim ili bar da mi kaže gde sam pogrešila?
 4. Hvala! Za ovaj drugi problem ni štampar ne zna kako se desio. Što se prvog problema tiče tj. bela slova na obojenoj podlozi, negde sam našla da piše da ako se beli objekat stavi da bude overprint, da se on neće uopšte štampati. Kako i ne postoji mogućnost overprint kada selektujem bela slova, ostaviću ih bela i na kraju prodiskutovati sa štamparom.
 5. Pozdrav svima, Nova sam i na forumu i u ovoj oblasti. Imam ptitanje. Ako je podloga u nekoj boji, a tekst beo, da li tekst ne sme da buši podlogu? Shvatam da crni tekst mora da bude overprint, a da li je to i slučaj sa belim tekstom? I ako imate nekih dodatnik uputstava u vezi belog teksta. I još jedno pitanje: reklama za jedan magazin je urađena u PDF-u. Trebalo je ubaciti samo malo teksta ( 5-6 reči). Ubacila sam reklamu ( PDF) i u Indesign-u ubacila najnormalnije tekat. Kada sam PDF magazina odnela u štampariu pregledali smo sve i bilo je ok, ali kada su odštapali poslednja reč je odštampana u drugoj boji. Posle štampe smo pregledali i pruf i ekranski prikaz ponovo je sve Ok samo u štami se vidi razlika, da li ste imali ovakav slučaj?
×
×
 • Create New...