Jump to content

red_witch

Članovi
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Irena Puatsch

Recent Profile Visitors

915 profile views
 1. Ако некоме затреба, пошто су прописи измењени - прилажем овде лого за органске произвођаче. RS_ORG_001.ai
 2. Hvala puno Marvel. Nisam znala da je legalno koristiti google mape za ovakvu vrstu upotrebe.
 3. Hoću da napravim materijal za društvene mreže, gde mogu obeležiti lokacije prodavnica na mapama gradova. Da li je neko koristio mape (planove grada), kako to funkcioniše? Da li se kupuje od neke firme ili... Hoću ovako nešto da napravim: https://www.mona.rs/rs/prodavnice-na-mapi Ali bez korišćenja interkativne mape, hoću da napravim statičnu sliku mape naselja sa prodavnicama. p.s. Ne uspevam da nađem "brza pitanja" na forumu za grafiku, pa sam zalutala ovde.
 4. @ joes021 šta je bilo na kraju sa tvojom pričom, jesi li uspeo nešto da nađeš? Jako me zanima ova tema, s tim da me ne zanima samo Vojvodina već i južni deo oko Beograda.
 5. Ovo nabrajanje najavljuješ sa "zato što" i onda svaka teza počinje ponovo sa "zato što". Promenom strukture tog nabrajanja bi se uštedelo na količini reči, vizuelno bi bilo manje zahtevno za oko. Neka bude kraće, u suštini. Lik je za moj ukus malo više teatralan nego što bi bilo potrebno u ovom slučaju :) probaj sa nekim malo neutralnijim.
 6. Razgovarala sam sa nekoliko sertifikacionih kuća, ne samo sa jednom. Svi su mi rekli istu stvar - logo crtate sami. U ministarstvu se niko ne javlja, već sam napisala. U praksi, stvari funkcionišu kako funkcionišu, i to je stvarnost. Da li je to normalno? Nije, kao i 90% stvari oko birokratije. Šta ja mogu da promenim? Ništa.
 7. Slažem se, a zamisli nekog proizvođača organskog paradajza iz sela, ne bavi se ovim stvarima, i dođe neko i kaže "nabavite". Ja sam još i uspela sama da trejsujem ali me je font zezao, nisam uspevala da apsolutno identično udesim a to se ne sme desiti, jel. Pozivala sam i odsek za organsku proizvodnju u ministarstvu i niko mi se nije javljao, a svi upućuju na onaj Pravilnik. Ja sam htela da ukažem nekome u odseku na ovo, da nema logike, ali prvo mora neko da se javi sa one strane. Ali to prevazilazi temu grafičkog dizajna i ovog foruma :)
 8. Na moje pitanje mogu li da mi proslede vektorski fajl od nekog proizvođača koji je dobio sertifikat i ima oznaku, rečeno mi je da to ne može jer je to "vlasništvo proizvođača" te da ne mogu da mi daju tuđ fajl. Dobro, ali kako je to vlasništvo neke tamo osobe kad je ovo propisano zakonom, i isto je za sve, to nije autorsko delo? "Neka vam napravi to neko" Te ja dobih vektor nekim levim putevima, to je duga priča. Kome zatreba naravno može mi se javiti putem pp pa ću mu proslediti.
 9. Verovali ili ne, da, bukvalno treba da se logo "precrta" tj kopira. Ne postoji ni na jednom sajtu ministarstva vektorski fajl, a sertifikacione kuće koje su jedine ovlašćene da daju sertifikate samo pogledaju da li logo liči na propisano. Kad pokrenete organsku proizvodnju pa ćete otkriti čari ovog parčeta Zakona :) Uspela sam da nabavim logo, zahvaljujem se na pažnji, ako je tema suvišna može je urednik i obrisati.
 10. Uputstvo nakačeno (greškom dva ista, ne uspevam sa telefona da izmenim priloge). Može se skinuti sa sajtova sertifikacionih kuća. Da li ti imaš vektorski fajl ili iskustvo sa obeležavanjem organskih proizvoda? UPUTSTVO_ZA_OBELEZAVANJE_OP_v3_PK_D_13_01.pdf UPUTSTVO_ZA_OBELEZAVANJE_OP_v3_PK_D_13_01.pdf
 11. Ukoliko sam promašila podforum, ne zamerite. Da li je iko ikad igde pronašao vektorski fajl za oznaku organskog proizvoda po našem Zakonu? U pitanju je ovaj znak: Sistem zakona je takav da zahteva da firma koja dobije ovaj Sertifikat uzme i sama napravi vektorski fajl. Pokušala sam da napravim kopiju znaka u Ilustratoru ali ne uspevam da udesim tekst kako treba. Sajt Ministarstva ima uputstvo za izradu ali nema opis koje je veličine tekst i još neke sitnice. Pomagajte! Ima li neko ovaj fajl?
×
×
 • Create New...