Jump to content

Dakz

Članovi
 • Posts

  16
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0 Neutral

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Location
  Београд

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Danijel Brankovic
 1. Нема 'леба то стоји, али за нас студенте није лош додатни извор новца кад се већ уграби прилика. :)
 2. Хвала свима на одговорима, одговор који ми је највише помогао јесте управо линковање теме која је била актуелна на 20+ страна и где сам у суштини нашао мање - више све што ме је и занимало. Иначе, шта се догодило са зоном у међувремену? Питам из разлога што коју год стару тему да сам отворио било је маса компетентних одговора и свега.. Некако ми је жао што нисам био део те приче раније..
 3. Врло користан савет guru. А ако алудираш што сам написао слика а притом се зна на шта мислим, онда боље прескочи пост. Свако добро!
 4. Пре свега велики поздрав свима! Почех од скоро да хватам неке тезге у ноћним клубовима, наравно како то обично бива, читам на нету савете, нека општа "правила" и слично и прилагођавам мом неком стилу. Е сад, оно што ми се учинило врло интересантно јесу слике овог типа (окачио сам их као прилог посту) Разне технике људи спомињу за добијање овог ефекта, конкретно друга слика објашњење је следеће: ''You can increase your shutter speed to 10 plus seconds and shake it all around.'' Што ми је само по себи несхватљиво. :blink: Надам се да има искуснијих фотографа који су радили овај вид фотографије и који ми могу помоћи са овим, хвала унапред!
 5. Хвала на брзом одговору! Па оно, упознат сам у суштини солидно, имао сам Д5500 до скоро и са њим сам био задовољан поприлично па рек'о да узмем жени као поклон за НГ. (оде цела плата) :D
 6. Ћао друштво, имам једно онако прилично "нуб" питање. Наиме, нашао сам у огласима Никон Д5100 са 36к окидања по прилично повољној цени који планирам да купим за моју лепшу половину. Е сад питање је следеће (пошто сам до сада увек узимао нову опрему и немам пређашњег искуства): Шта проверити на апарату? На шта највише да обратим пажњу? Човек који продаје је из Врања иначе, да ли постоји можда у Нишу неки сервис где бих могао да проверим да ли је све ок? Да напоменем, продаје тело са објективом, тако да уједно питање важи и за проверу самог објектива. Читао сам неку сличну тему овде, међутим како обично бива људи су отишли скроз у неку крајност где се изгубио појам питања. :D Хвала унапред на помоћи!
 7. Поздрав другари! Имам супер понуду која се што каже не одбија. Тиче се Canon 5D mark 3 уређаја уз који иде буквално целокупна опрема. Е сад оно што ме занима и мучи уједно јесте шта радити са мојим Nikon D5500 апаратом. Па сад ако ми неко може помоћи био бих захвалан. Занима ме коју цену могу тражити за њега? Дакле Nikon D5500, 18-140 kit lens 4000 окидања, 2х 64gb kartice, Hama статив, hama читач меморијске картице, vanguard торба.. Перфектно стање, домаћа гаранција још 16 месеци. Хвала унапред!
 8. Након дугог, али баш дугог одабира и разних савета (захваљујем свима појединачно) напокон купих Nikon D5500, нашао сам на акцији врло повољно нов апарат и презадовољан сам сликама са (за сад) кит објективом 18-55. План ми је да у неко скорије време за потребу портрета који су ми примарни циљ пазарим објектив.
 9. Аух.. Неочекивано много одговора добих на теми, ван свих очекивања искрено. Боливар: 25 година имам, завршен графички дизајн и ИТ академија такође графика. Фотографија ми није страна, али само фотографисање јесте, поприлично. Последњих пар месеци радим на томе и планирам да се озбиљно тиме бавим у скоријој будућности. П.С хвала свима на саветима, следеће недеље ћу по свој прилици купити апарат по препоруци људи са форума.
 10. Људи бацате ме у опаку недоумицу! :lol: Шалу на страну, Зоране хвала на помоћи (опет) Да будем мало одређенији што се "потраге" тиче желим да се базирам на портретима, тј то ће бити примарна ствар. Претходних неколико недеља сам прегледао мноштво туторијала, савета, трикова и шта све не. Оно у шта сам готово сигуран у овом моменту је да нисам уопште сигуран шта ми од опреме треба! :D
 11. Након неколико дана претраге и помоћи људи са форума, мислим да ћу тако и урадити.
 12. B) B) Хвала свима на труду и помоћи, ценим то! Наредних дана купујем па ћемо видети како и шта.. :)
 13. Комшије смо иначе (Витезова Карађорђеве Звезде) :D Заиста ценим сваки одговор и савет свих који су одговорили! Да ли би овако нешто било "overkill" за почетника? http://gigatron.rs/digitalni_foto_aparati/...-140mm_vr-40565
 14. Суштински се слажем да је џаба сва "теорија". Наравно свестан сам да се ништа не учи преко ноћи, вољан сам да се посветим у неко скорије време мало озбиљније целој причи из разлога што ћу имати времена на претек. Кључно питање је који би апарат могао да ми испуни моје аматерске потребе. ^_^
 15. Хвала на брзом одговору, заборавих да напоменем да сам био на предавањима основе дигиталне фотографије и DSLR апарата.
×
×
 • Create New...