Jump to content

goran katić

Članovi
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About goran katić

 • Birthday 12/11/1978

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.gorankatic.com

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Zagreb

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Goran Katić
 1. Evo nam i trećeg fotosajma, valjda ovaj put neće biti političkih glupiranja pa će izlagači iz Srbije doći u puno većem broju da zadovolje glad za foto opremom koja vlada kod nas... B) Udruga Svijet fotografije poziva Vas na 3. Međunarodni fotosajam koji će se održati 25. oktobra 2008. godine od 10h do 18h u Pučkom otvorenom učilištu, Ulica grada Vukovara 68. Međunarodni fotosajam u organizaciji Udruge Svijet fotografije, u samo pola godine uspeo je postati jedan od najjačih sajmova ove vrste u regiji, odmah posle bečke Fotoburze! Zbog iznimne zainteresovanosti trajanje 3. fotosajma produžili smo na ceo dan od 10 do 18 časova, kako bi posetioci imali više vremena za predavanja i isprobavanje opreme. Prvi je sajam imao 550 posetioca i 15-ak izlagača (Sony, Neo Orbis (Pentax), Fototeh (Nikon), Praxis, Prizma, Foto Svet Digital, BM Foto, HSM informatika, Digital@Efke...), drugi gotovo 1000 posetioca i 30-ak izlagača iz Hrvatske i inostranstva (Kodak Centar (Canon), Olympus, Sony, Neo Orbis (Pentax), Fotokemika Nova, Exportdrvo - Panasonic, Praxis, Prizma, HSM informatika, Miš, Fotomedikal, Helicom, Fotos, Pro Trade (Hama), Digital Promet, Foto Badrov, Viv Studio...) među kojima su i privatni izlagači kao što su Julio Frangen, Milan Radulović, Milan Cvetković, Branko Živković, Dražen Kurelić, Zoran Dimić, Božidar Bilopavlović, Petar Gunjača, Gojko Orlović, Radmilo Nogulić, Zlatko Klarić i drugi., a na trećem očekujemo još više izlagača iz Austrije, Slovenije i Srbije, a nadamo se i onima iz Italije i Mađarske. Cilj sajma je omogućiti ljubiteljima fotografije da na jednom mestu prezentiraju, prodaju i razmene svu moguću fotografsku opremu od najnovijih modela fotoaparata i studijske rasvete sve do starih analognih fotoaparata kojih više nema u redovitoj prodaji. Uz fotoopremu, na prošlom sajmu organizirali smo predavanja o novinskoj i astrofotografiji koja su bila vrlo posećena. Upravo zato na trećem sajmu planiramo još više predavanja i fotografskih radionica poznatih fotografa. Cena stolova je 15 eura (100 kuna) za privatne, a 40 eura (300 kuna) za pravne osobe, ulaznica za posetioce je 1,35 eura (10 kuna). Video sa 2. fotosajma:
 2. Evo i službenog programa 9:00 Predavanje Damira Tiljka: Nestaje li fotografiju kakvu poznajemo? 10:00 Prezentacija studijske fotoopreme, slikanje modela pod vodstvom Zvonimira Kušeca 12:00 Radionica akademske fotografkinje Sandre Vitaljić 13:00 Predavanje Damira Tiljka: Nestaje li fotografiju kakvu poznajemo? 14:00 Prezentacija studijske fotoopreme, slikanje modela pod vodstvom Gorana Katića 11 smo namjerno ostavili prazno jer se prošli put jedva moglo ući u to doba pa da vam damo motiva da dođete ranije odnosno kasnije. :rolleyes: Nadamo se da ćemo za idući sajam u oktobru moći dovesti nekog predavača iz Srbije kad već nismo uspjeli na ovaj.
 3. Pozivamo vas na 2. Međunarodni fotosajam, 1. marta 2008. od 9 do 15h u Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebu, Hrvatska, pa ako vam je usput... B) Cena stolova je 15 eura (100 kuna) za privatne, a 40 eura (300 kuna) za pravne osobe, ulaznica za posetioce je 1,35 eura (10 kuna), a za studente i učenike 0,60 eura (5 kuna). Prvi fotosajam održan 13. oktobra 2007. privukao je preko 550 posjetioca, 15-tak izlagača iz Hrvatske i Srbije (BM Foto, Foto Svet Digital, Sony Hrvatska, Neo Orbis, Fototeh, Praxis, Prizma, HSM informatika...) i bio je pokriven od strane velikog broja medija Net.hr (medijski pokrovitelj), Bug.hr, Jutarnji list, Večernji list, Javno... Na drugom sajmu očekujemo još veći broj posetitelja jer pripremamo radionice poznatih hrvatskih fotografa poput Mare Milin i Sandre Vitaljić, te prezentacije studijske foto opreme (slikanje modela pod vodstvom poznatog fotografa Zvonimira Kušeca). Do sada su svoj dolazak potvrdili distributeri vodećih svetskih marki Canon, Olympus, Sony, Panasonic itd. Na Youtube možete pogledati snimku , a za fotografije posetite našu galeriju.
 4. Pozivamo vas na 1. Međunarodni fotosajam, 13. oktobra 2007. od 9 do 15h u Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebu, Hrvatska.
 5. znači kad pređeš 25, pokri se plathom preko glave jer je život završio, pih
 6. ma sve stoji, ali svejedno reci dal ima još nekih škola.
 7. Danas sam baš bio na prijemnom na Akademiji (za snimatelja) u Zagrebu i totalno razočaran po pitanju ocjenjivanja mojih fotografija tj. totalno pljuvanje svih fotografija jednog iz komisije...no nisam uspio ni ući u uži krug, mada sam na prošlom uspio dva puta ući u užu selekciju. Današnji razlozi su moje godine, kao prestar(27) i što nisam radio ručno fotke. No tko šiša starog prdekala, pa vas pitam da li znate za još neke "Akademije" ili tako nešto, nije bitno koja lokacija, mada nema smisla "studirat" nešto na zanzibaru.
 8. meni se isto počelo dešavati na 10D
 9. imao sam u rukama i isprobao sigmu i canona(f4). Očigledno sam imao slabu sigmu koja je radila toliko neoštre slike da boli, uspio posuditi još jednu, savršene slike. Kod sigme nikad neznaš kakvu ćeš dobiti. Canon- bez ikakvih zamjerki. Ak ti trebaju uzorci, javi.
 10. koja rasvjeta?ak si slikala digitalno, mogla si vidjeti da je podeksponirano?
 11. pa kak, vidim da imas portretne objektive i aparat sa "kitom":)
 12. nek se vrti godinu dana,ali je fora. Nije valjda da si se prepoznao u nekim dijelovima,kabeer:)?
 13. ukratko lako je dokazati, samo je puno teže naplatiti. Ne kužim zašto je problem tim tipovima poslat mail i navest gdje bi objavili? Siguran sam da bi u 50% slučajeva dobili besplatno jer bi vlasnici bili oduševljeni da im fotka negdje objavljena.
 14. baš me zanima dal ima išta za pročitat ili baljezga.
 15. http://www.lemonzoo.com/funny_videos/16249..._Americans.html
×
×
 • Create New...