Jump to content

miljan-pg

Članovi
 • Posts

  10
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Male

Previous Fields

 • Ime i prezime
  miljan vulovic

miljan-pg's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

 1. Da li imaš neke preciznije instrukcije o tom zadatku. Da li treba da uradiš dizajn ambalaže ili tvoj profesori žele da vide koncept. Ako radiš samo koncept, evo pogledaj kako to izgleda bez upotrebe nekih komplikovanih alata i programa. Ovi koncepti ambalaža su urađeni golom rukom i olovkom ili flomasterima, a izgledaju genijalno. Ako i ti smisliš neki dobar koncept, nije bitno što je nacrtan rukom a ne u ilustratoru. E sad ako želiš da odeš korak dalje, trebao bi da nacrtaš rasklop ambalaže sa tačnim dimenzijama, pozicioniranom grafikom, posebno dostaviš ilustracije, fontove itd. pravila za pozicioniranje i slaganje i naravno tvoje posebne instrukcije ukoliko ih ima. Naravno trebao bi se baviti i selekcijom materijala za pakovanje i tehnikom štampe koja odgovara izradi ambalaže. Mislim da će ovo biti dovoljno za prijemni ispit. Kako god, ako imaš još pitanja budi slobodan da ih postaviš. dizajn odn koncept slobodnom rukom: A ovo su ti par strana zavrsenog posla, sa rasklopima pozicijama itd. nisu bas najbolji primjeri jer se radi o komercijalnom pristupu koji uopšte nema estetske vrijednost (drugim riječima nemoj da te zbune ova rugla od grafika), dakle okačio sam ih samo da vidiš kako npr izgleda rasklop sa obeleženim rezom, pozicijom grafike itd.
 2. Svaka čast... meni sve izgleda više nego dobro. Ne znam jel zbog toga što povremeno igram dotu, ali baš mi izgleda primamljivo i zabavno. (mislim da svi heroji imaju imena koja nisu zasticena, npr spirit breaker je u isto vreme i baratrum, windranger je Lyralei)... kako god, čestitke.
 3. Na mejlove ne odgovarate iz principa ili o čemu se radi?
 4. prsiic, fino ti piše, tvoj logo ne zadovoljava minimum estetskih kvaliteta i kriterijuma. ne radi se o nikakvoj dozvoli koju imaš ili nemaš.
 5. jes ti siguran da ovo nije liveno\kovano?
 6. sve mi ovo malo malo smiješno djeluje. i to od samog starta. najviše mi je smiješno ovo poređenje kako u restoran ima cjenovnik a web dizajneri ga nemaju. pa gospodo kojoj treba cjenovnik idite u restoran ili kod frizera pa tamo listajte cjenovnike od ujutro do uvece. sto se tice web dizajna a i grafickog dizajna uopste dok ne kazete sta vam treba od profesionalca necete dobiti nista osim okvirne cijene. sajt moze da kosta 300EUR a moze i 10.000EUR. Sto ne pitate modnog dizajnera gdje je njemu cjenovnik. Podjite u neku producentsku ili izdavacku kucu pa njima trazite cjenovnik. uvjek cete dobiti isti odgovor: STA VAMA KONKRETNO TREBA? CIJENE VARIRAJU U ZAVISNOSTI OD KOMPLEKSNOSTI PROJEKTA. uostalom, ako ste toliko nestrucni kao sto kazete, sta ce vam cjenovnik jednog strucnjaka koji necete moci da rastumacite?
 7. Dizajn koji ste nam poslali na uvid izgleda u najmanju ruku prošlogodisnje i amaterski. Ako bi krenuli u neku dalju analizu, problemi koji se tiču kompozicije, odabira fotografija, slovolika a i kompletnog koncepta tek bi se pojavili i postali očigledniji. Medjutim, ja mislim da bi najbolje bilo da vi ovaj dizajn baš ovakav i prihvatite. Loš dizajn i treba da krasi fimu koja tvrdi da ima bilo kakve veze sa dizajnom a uopšte uzme u obzir da eksterijer ukrasi ovakvim ruglom. Kako firma sa ovakvim logotipom može imati bilo kakvih dodirnih tačaka sa dizajnom? Upravo će ovaj dizajn nabolje govoriti o tome koje su i kakve su vaše veze sa dizajnom. Što se tiče sajta 99designs, ja sam na tom sajtu do sada zaradio dosta para, i imam veoma dugo iskustvo. A ti ako imaš uopšte iskustva sa sajtom 99designs, odlično znaš da ćeš da platiš četvorostruko koliko bi te koštalo da nekoga angažuješ u Srbiji. Al ima jedna stvar koja je zajednička i na DZ i na 99 a i u realnom životu. Na sva tri mjesta za tebe nema pomoći. Na DZ evo i sam vidiš kako si prošao. U realnom životu, imaš neku pripremu koje bi se svi dizajneri postideli. A na 99 designs, pošto bi pokušao da se praviš pametniji od svih kao ovdje, svi dobri dizajneri bi te posle drugog komentara otkačili, a ti bi kao najpametniji od svih odabrao loš dizajn.
 8. forrest g, probaj da uzmeš papir i olovku i da nacrtaš ta slova.... probaj 50tak različitih kombinacija. pa pošalji da vidimo.
 9. Ne bih se ja usudio presvetu helvetiku nazvati nedizajniram dizajnom. Neko se dobro potrudio da je dizajnira :) Ono što mi smeta u svemu ovome je tolika količina minimalizma u ovom vizeulnom identitetu da u logotipu nesteje grafizam. Ne volim logotipe koji nemaju jasan grafizam i slovolik. Ako nema grafizma, gdje su prepoznatljivost, jedinstvenost i simbolika. Upečatljivost se ne može dovesti u pitanje, zato što je humana helvetika sama po sebi upečatljiva, ali da imamo neki znak kao npr. fleka.me, situacija bi bila puno bolja.
×
×
 • Create New...